Остров Скиатос - Волос - Неа Анхиалос - Милиес

Остров Скиатос - Волос - Неа Анхиалос - Милиес
Маршрут: Остров Скиатос - Волос - Неа Анхиалос - Милиес

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 340 лв.

Програма
1ден.
Отпътуване от Русе в 20.30ч от паркинга на ЦЖП Гара до Митницата посока Велико Търново-21.30ч,Стара Загора -23.30.

2 ден.
От Пловдив в 01.30ч,от София в 4.00ч от Трафик Маркет Сердика /с/у Цжп гара София /.Преминаване през гранични пунктове –Кулата /Промохон. Пристигане в Солун –панорамна обиколка с екскурзовод: Бялата кула – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Волос за Неа Анхиалос. Неа Анхиалос - е от онези малки градчета, които са се сгушили на брега на морето. То се намира само на 18 км от едно от най¬-големите гръцки пристанища – Волод/Волос/. Спокойствието, чистата природа, гостоприемството на местните хора привличат много българи да поемат глътка въздух от атмосферата на това място. Основна притегателна сила за туристите в Неа Анхиалос са чистите пясъчни плажове и многото слънце, съчетано с разхлаждащия бриз от морето. Нощувка.

3 ден.
Закуска.Свободен ден или срещу заплащане целодневен круиз до остров Скиатос. Скиатос - той е от групата на Спорадите (т.е. на гръцки „разхвърляните“) и се намира грубо на половината път между Солун и Атина на около 15 километра навътре в морето. Най-лесно от сушата Скиатос се достига с ферибот от град Волос (на около 30 километра по море).По време на круиза ще с посетят - Най-известният и голям плаж на острова е Кукунарис. Той е доста добре уреден – с чадъри, шезлонги, водни спортове, душове, тоалетни и има уникална екстра - около 10 метра по цялото протежение на плажната ивица се простира иглолистна гора, за хора които се крият от слънцето, но не обичат да се местят със сянката на чадърите. В съседство до него се намира друг много посещаван плаж –Банана. За да стигнете до него, минавате през маслинова горичка, преливаща се в друга гъста растителност в близост до плажа. Комбинацията от пясък, зеленина, скали и прозрачни води го правят атрактивен, а и е много по-малък от Кукунариас. Но и много по-населен.
За по-авантюристично настроените мястото е Мега Гиалос – голям залив с кристална вода. Плажът е каменист с дребни камъчета, а във водата дъното е покрито с големи обли камъни. Той е любимо място на нудисти, плажни водолази и влюбени. Възможност за плуване и плаж. Връщане в Неа Анхиалос. Свободно време. Нощувка.

4 ден.
Закуска.Свободно време или срещу допълнително заплащане –полудневна екскурзия в красивата Планина –Пелион. Планината Пелион също е едно от любимите места за посещение на туристите. Тя е позната още като планината на кентаврите, която според легендата е била избрана за лятна резиденция от дванайсетте олимпийски богове. Изберете я и вие за своя лятна резиденция и от невисоките й склонове пред очите ви ще се разкрият красиви гледки към Пагасетийския залив, в който планината се врязва като кука, както и към планината Олимп, равнината Тесалия и Северните Спорадски острови. Характерни за Пелион са къщите в синьо, зелено и червено, накацали по стръмните склонове на планината. Не изпускайте и възможността да опитате от местната кухня и типичните за региона захаросани плодове. Пелион е подходяща за посещение през цялата година. С ВЛАКЧЕТО НА Пелион което тръгва от Ано Лехония и пътува из планината, пресичейки потъналите в зеленината склонове по красив планински маршрут с обща дължина 15 км. За около 90минути се стига до село Милес. По своя път влакчето преминава по каменни мостчета, покрай приказни селища и никак не бърза, пътува бавно, сякаш за да се насладите на чудните гледки наоколо, „черпейки” колкото се може повече от красивата природа. Задминава то, малки и китни железопътни гари, спирайки на една от тях, сякаш иска „дъх да си поеме”, но и да даде възможност на туристите да заснемат живописните околности. Така след час и половина, „гордото” влакче приключва вълшебния си воаяж в Милиес, успявайки да спечели пътниците си завинаги, дарявайки им едно вълшебно пътуване, обгърнато с невероятна атмосфера. Разходка в Милиес, селище, известно с изобилието от ябълкови дървета. Разглеждане на селището в пазвите на планината Пелион – изпъстрената с безценни стенописи църква „Св. Архангели“, считана в миналото за „Светата Лавра“ в планината Пелион, богатата библиотека /до църквата/, с колекция от редки книги, местният музей, старинни къщи и старият чинар... Тук, в Милиес, местните хора твърдят, че се намира и пещерата на мъдрият кентавър Хирон, в която той обучавал своите ученици. Завръщане в хотела. Нощувка.

5 ден.
Закуска. Отпътуване за Волос –панорамна обиколка: Градът е столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористите склонове и зелените долини. По време на обиколката ще видим макета и възстановеният кораби на Аргонавтите, катедралата „Св. Никола“ от 19 в., пристанището на Волос. Свободно време за разходка. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в Русе.

ВАЖНО!!!Поредността на дните на програмата подлежи на разместване спрямо графика на круизите и влакчето на Пелион.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 3 Нощувки със закуски в 3* хотел в Неа Анхиалос
• Панорамна обиколка в Солун
• Панорамна обиколка във Волос
• Екскурзоводско обслужване по маршрута

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Входни такси на посещаваните обекти
• Пътни и магистрални такси -15€/заплащат се задължително към туроператора/
• Круиз до остров Скиатос -30.00€
• Транспорт и билет на Влакчето на Пелион -25.00€
• Вечери
• Разходи от личен произход
• Доплащане за единична стая -120.00лв
• Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” 8лв/турист за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София, ул. „Стефан Караджа“2, ЕИК:121076907. За лица на 70 до 85 години - 12 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“
• Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя - а ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София, ул. „Стефан Караджа“2, ЕИК:121076907.
• Застраховка допълнително покритие: при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие на злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;
• ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.
От 01.01 се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната: стая/ нощувка
• за 4* хотели - 3€ / на турист в стая/ нощувка
• за 3* хотели - 1.50€ / на турист в стая/ нощувка
• 2*, 1* хотели - 0.50€ / на турист в стая/ нощувка
• В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

Забележка: В някои от таксите са включени разходи за транспорт и паркинг на превозното средство!

Общи данни за паспортен и визов режим:
лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят на границата - копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и акт за раждане.
Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс от 50%, а останалата сума се доплаща до 20 дни преди отпътуване ПРИ ОФЕРТИ ПО РАННИ ЗАПИСВАНИЯ !
Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от нея обстоятелства! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването - 45 туриста!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !
Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане:
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара – ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Армеец„ ЕАД със седалище и адрес на управление: София, „ул. Стефан Караджа“ 2, и с полица 18 280 1315 0000686935/07.12.2018г. валидна от 00.00ч на 05.01.2019 до 24.00ч на 04.01.2020г.