Прохладна почивка в Банско all inclusive

Костур –остров Свети Ахил-Едеса-Банско-Добърско
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  21.05.2021 г., 29.07.2021 г., 03.09.2021 г.


Цена от: 375 лв.

Програма
1 ден: Русе –Кастория/Костур/
Сутринта в 01:30 часа отпътуване от гр.Русе , по маршрута: Русе -Свищов-Велико Търново/03.00 пред хотел4 Етър „05.45ч в София –-Трафик Маркет Сердика /Дупница – Благоевград - Кулата – Солун - Верия – Кастория. Пътува се по скоростната магистрала Виа Егнатия (Е-90). В късния след обяд пристигаме в Кастория, някога българският град Костур, който днес е един от най-красивите градове в Гърция. Градът е живописно построен върху най-тясната част „гърлото” на полуостров, който навлиза в езерото Орестиада, на надморска височина 620 м. В уличките си града е запазил повече от 70 църкви и параклиси, някои от тях строени през 9-10 век, когато градът е един от важните български центрове в историческата област Кутмичевица, наричана още Деволски комитат. В Кастория са съхранени и приблизително 140 големи къщи – всички те архитектурни шедьоври от 17 и 18 век, построени от камък и дърво.
Настаняване в хотела. Свободно време или по желание (включена в цената) организирана разходка до манастира „Света Богородица Мавровска” или Мавриотиса. Манастирът е разположен на три километра югоизточно от Костур, на края на Костурския полуостров и на самото езеро, срещу село Маврово от другата страна на езерото, откъдето идва и името Мавриотиса – Мавровска.
Вечеря. Нощувка.

2 ден: Кастория - езеро Малка Преспа остров Свети Ахил
Закуска. Свободно време и в 9:00 часа отпътуване за езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил,/срещу допълнително заплащане /за туристите заплатили екскурзията , разположен в езерото – островът на цар Самуил. На този остров се намирал легендарният град Преспа основан от цар Самуил през 10 век, тук била и една от любимите му резиденции. Тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис, веднага след покръстването му. Именно в този разкошен храм със застроена площ от 968 м2, цар Самуил положил мощите на свети Ахил от Лариса, за да пази светеца и острова и българите. В средата на 20 век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син цар Гаврил Радомир. Свободно време.Връщане в Костур.Вечеря.Нощувка .

3ден .Кастория/Костур/-Едеса –Банско-
Закуска . Отпътуване за град Едеса и разходка до невероятно красивите водопади, които получават водите си от планината Каймакчалан и образуват неповторима гледка. По желание посещение на природонаучния музей.
Свободно време .Отпътуване за България .Пристигане в Банско .Вечеря .Нощувка.

4ден .Банско-Добърско –София-Стара Загора –Казънлък –Велико Търново –Русе
Закуска .Посещение на Добърско . Малкото село Добърско, разположено на 12 км. от Разлог, се намира уникална средновековна църква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, включена в списъка на стоте национални туристически обекти. Фреските, които майсторите са изографисали, са впечатляващи. Най-интересната от тях е сцената „Преображение Господне“, представяща Исус Христос като астронавт. Той отлита към небето в тяло, наподобяващо съвременна космическа ракета, от която изтича огън, както става при изстрелването на сегашните космически уреди. Под краката на Христос се виждат очертанията на атмосферата и стратосферата. Отпътуване за гр.Бяла

Пакетната цена включва:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
3 нощувки със закуски, от които: 2 – В хотел 3* в Костур * и 1-в хотел в Банско
3бр вечери без включени напитки
Посещение на манастира „Света Богородица Мавровска” в Кастория
Водач от агенцията през цялото пътуване
Екскурзовод

Пакетната цена НЕ включва:
Екскурзия до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил-15,00 евро за възрастен и 10 евро за деца до 12,99 години ;
Мед. Застраховка помощ при пътуване в Чужбина-2,00лв на ден за туристи до 69 години и 3,00лв на ден за туристи от 70 години до 79 години при ЗК “Лев Инс „ АД със седалище и адрес на управление: София, „ул.Симеоновско шосе “ 67 А
Туристическа такса за хотела в Гърция - заплаща се лично в хотела
Обяди
Таски за музеи и лични разходи
Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
Доплащане за единична стая -160лв

Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въведе задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: лица до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

Начин на плащане: В брой или по банков път. Внасят се 50% аванс при записване и останалата сума се доплаща до 30 дни преди тръгване!

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК “Лев Инс „ АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване: 
Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека.

Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. 

Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничния паспорт или личната карта.

При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

Т уроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 17019380/13062010010172 от 10.04.2020 г. валидна от 00:00 часа на 13.04.2020 г. до 24:00 часа на: 12.04.2021 г.

 

Цени

Дата Единична стая Единична стая
21.05.2021 г. 375 лв. 355 лв.
29.07.2021 г. 375 лв. 355 лв.
03.09.2021 г. 375 лв. 355 лв.