Прохладна почивка в Банско all inclusive

Костур –остров Свети Ахил-Едеса-Банско-Добърско
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 375 лв.

Програма
1 ден:Русе-Кастория/Костур/
Отпътуване от гр.Русе в 01:30ч от паркинга на ЦЖПГара до Митница в 03:00 от гр.Велико Търново пред хотел Етър,05:00ч от Стара Загора до Автогара Стара Загора ,07.00ч от София –Трафик Маркет Сердика по маршрут:Дупница-Благоевград-Кулата-Солун-Верия-Кастория.Пътува се по скоростната магистрала Виа Егнатия(E-90).В късния след обяд пристигаме в Кастория,някога българския град Костур,който днес един от най-красивите градове на Гърция.Градът е живописно разположен върху най-тясната част „гърлото“на полуостров,който навлиза в езерото Орестиада ,на надморска височина 620м.В уличките градът е запазил повече от 70църкви и параклиси ,някой от тях строени през 9-10век,когато градът е един от най-важните български центрове в историческа област Кутмичевица.В Кастория се съхранени и приблизително 140големи къщи –всички те архитектурни шедьоври от 17 и 18 век ,построени от камък и дърво .Следва настаняване в хотел .Свободно време или по –желание организирана разходка до манастира „Света Богородица Мавровска“или Мавриотиса .Манастирът е разположен на 3км югоизточно от Костур ,накрая на Костурския полуостров и на самото езеро,срещу село Маврово .от другата страна на езерото ,от където идва и името Мавриотиса-Мавровска.Вечеря.Нощувка.

2 ден.Кастория-езерото Малка Преспа –остров Свети Ахил .
Закуска.Свободно време или екскурзия до остров Свети Ахил /срещу допълнително заплащане /
В 9:00ч отпътуване с туристите заплатили екскурзия до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил .Островът е разположен в езерото ,той има и друго име наричат го острова на цар Самуил.Тук се намира и легендарният град Преспа –основан от цар Самуил през 10 век и тук се посторява една от любимите резиденции на царя.На острова може да видите и руините на един от седемте катедрални храма ,градени още от времето на цар Борис ,веднага след покръстването .Именно в този катедрален храм със застроена площ от 968 кв.м ,цар Самуил положил мощите на свети Ахил от Лариса ,за да пази острова на българите от зли сили .В средата на XXвек ,гръцките археолози при разкопки разкриват и докладват ,че в храма е бил погребан и цар Самуил,както и неговия син цар ГавраилРадомир.Свободно време .Връщане в Костур .Вечеря .Нощувка .

3 ден .Кастория/Косту/-Едеса –Банско
Закуска .Отпътуване за гр.Едеса .Пристигане в града и посещение на красивите водопади ,който получават водата си от планината Каймакчалан и образуват неповторима гледка .Свободно време за обяд или разходка .Отпътуване за България-Банско. Пристигане в Банско ,настаняване в хотел. Свободно време .Вечеря .Нощувка .

4ден .Банско-Добърско-София-Стара Загора –Велико Търново –Русе
Закуска .Посещение на село Добърско.Добърско е разположено на 12км от гр.Разлог .Тук се намира средновековната църква „Св.Св. Теодор Тирон И Теодор Стратилат“,включена в списъка с стоте национални обекта .Фреските ,който са изографисани са впечатляващи ,най-интересната сцена е „Преображение Господне“-представляваща Исус Христос като австронавт.Свободно време .Отпътуване по маршрут:София-Стара Загора –Велико Търново-Русе .

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания ;
 • 2нощувки със закуски и вечери в хотел 3*-в Кастория/Костур/
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4*-в к.к Банско
 • Посещение на Едеса
 • Посещение на манастира „Света Богородица Мавровска“в Кастория/Костур/
 • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
 • PCR тест при влизане в Гърция ;
 • PCR тест при влизане в България ;
 • Екскурзия до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил -15,00евро за възрастен и 10 евро за деца до 14 години ;
 • Обяди
 • Входни такси за посещение на обектите по програмата
 • Лични разходи
медицинска застраховка – 9лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста и COVID-19” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗК “Лев ИНС “ с адрес на управление: гр.София, ул. „Симионско шосе “67 А , ЕИК :121130788,Лиценз №98/06,01,2000гЗа лица над 70 до 85 години - 14 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
Застраховка допълнително покритие: при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука - според тарифите на лицензиран застраховател;

ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.
От 01.01 се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
за 5* хотели - 4€ /на стая/ нощувка
за 4* хотели - 3€ / на стая/ нощувка
за 3* хотели - 1.50€ / на стая/ нощувка
2*, 1* хотели - 0.50€ / на стая/ нощувка
В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

Намаление: ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ, настанени с 2-ма възрастни в стая – заплащат 70 % от цената за възрастен

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ “ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места:
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията – 30 човека.
Максимален брой туристи – 30 човека.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане: В брой или по банков път. Първоначално се заплащат 50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
В автобусните екскурзии задължително се спазват епидемичните мерки наложени на територията на Република България .

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 от 10.03.2021 г. валидна от 00:00 часа на 13.04.2021 г. до 24:00 часа на: 12.04.2022 г. 

Цени

Дата Възрастен Възрастен
21.05.2021 г. 375 лв. 355 лв.
29.07.2021 г. 375 лв. 355 лв.
03.09.2021 г. 375 лв. 355 лв.