Букурещ - Президентския дворец Котрочени и Афи Мол

Букурещ - Президентския дворец Котрочени и Афи Мол
Маршрут: Русе-Букурещ

Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 29 лв.

Програма
14.12.2019

Отпътуване от Русе, от Централна ЖП гара – паркинг в 7:30 ч. към Букурещ. Столицата на Румъния - Букурещ - град на контрастите, един от най–големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като "Малкия Париж". Панорамна обиколка на града с екскурзовод – Триумфална арка, Атене, Народния Театър, Парламента, Патриаршията и Двореца, Университета, площад „Виктория“. Свободно време за разходка в центъра на града. Възможност за разходка в Старият град на Букурещ – едно от най-интересните места в града, пълно е с заведения, музеи, църкви, кафенета, магазинчета. Старият Букурещ последните години възвърна постепенно блясъка си и се превърна в едно приятно кътче за отдих и забавление. Отпътуване за Президентския дворец „Котрочени“. Дворецът е построен на мястото на манастир, проекта е дело на френският архитект Готеро. Котрочени за кратко е бил дворец на първият румънски крал Карол І и след това преустроен за резиденция на неговите наследници Фердиднад и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и Президентската институция на Румъния. Обиколка на музея „Котрочени “ с местен екскурзовод/около час и половина/. Свободно време в търговски център "Афипалас Котрочени", един от големите търговски центрове, разположен в близост до Президентския дворец. Търговски център "Афи Палас Котрочени" в Букурещ е идеално място за пазаруване, забавление и отдих. Разполага с над 300 магазина с известни марки. За тези, които се интересуват от забавление в Букурещ – разполага с голяма пързалка, картинг писта, стена за катерене, велопътека, езеро с лодки, детски площадки, кино с 20 екрана, и много други атракции. Отпътуване обратно за България. Пристигане в Русе около 19.00 ч.

Цената включва:
• транспорт с лицензиран автобус/микробус – според броя записани туристи 2/3*; пътни такси;
• екскурзоводска беседа в автобуса и в музея „Котрочени“ /за тези които ще го посетят/

Цената не включва:
• медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“
• входни такси за музеи – Котрочени Палас : 45 леи-възрастен, 22 леи-пенсионери над 65 г., 11 леи-ученици/студенти /трябва да представят ученическа/студентска карта, за да ползват намаление/ Входните такси подлежат на препотвърждение преди посещението.
• храна и разходи от личен характер. Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;

Необходими документи за пътуването
валидна лична карта или задграничен паспорт; за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.
Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50 % и се доплаща до 20 дни преди тръгването.
Агенцията си запазва правото да промени последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Президентството, както и Парламента/Двореца на Чаушеску/ е със специален режим на влизане. Окончателно потвърждение за посещението се получава 1 ден преди уговорената дата. Ако има ситуация, при която не може да се влезе в Двореца, се посещава вместо него друг музей.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 туриста !!!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!Цени

Дата Русе
07.12.2019 г. 29 лв.
14.12.2019 г. 29 лв.