Загреб и Плитвицки Езера

Загреб - Плитвишки Езера
Маршрут: Русе-Загреб (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София)

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 319 лв.

Програма
06.09 – 10.09.2017

1 ДЕН Отпътуване от  Русе, Паркинга на Централна ЖП Гара в 18.00 ч.,  от Велико Търново в 19.30 ч. от хотел „Етър“, отпътуване от Габрово в 20.15 ч. от Лукойл до Дома на „Хумора и сатирата“ , от Стара Загора в 22.00 ч. от ОМВ – Автогара, от  Пловдив в 23.45ч. от  ОМВ в х-л „Санкт Петербург“ - паркинг
2 ДЕН  , от София  в  02.30 ч. от Автогара „Сердика“ /Бивш Трафик Маркет/ по маршрут София-Белград- Загреб. Настаняване в района на Загреб. Нощувка .
3 ДЕН Закуска.Срещу доплащане - целодневна екскурзия до националния парк „ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА”-местността е обявена за национален парк през 1949 г. Той представлява 16 свързани чрез водопади езера, които са се образували между планинските масиви „МАЛА КАПЕЛА” и ”ПЛЕСЕВИЦА”.  Разглеждане на природния парк по един от туристическите маршрути. Плитвишките  езера – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса, която е 110 куни (около 15 евро), за възрастен, за деца под 7 г – безплатно, деца 7 – 18 г – 55 куни (около 8 евро), студенти при представяне на межд. студентска карта  – 80 куни (около 11 евро). Тази входна такса е за обиколка по маршрут до 4 часа и включва билет за корабче, билет за влакче из резервата - цените са информативни и се заплащат на касите на резервата. Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква подходящи  обувки.  Връщане в хотела. Нощувка.
4 ДЕН  Закуска . Туристическа обиколка /срещу доплащане/– централния площад ”Бан Йелачич”,Стария град: Каптол и Градец, Катедралата, пазарът, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос: църквата „Св.Марк”, Парламента, църквата „Св.Катерина”. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през ноща, в Русе сутринта.
 
Цената включва :
Транспорт с лицензиран автобус 2/3*
2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в околностите на Загреб
екскурзоводско обслужване по маршрута
пътни и магистрални такси
 
Цената не включва :
входна такса за плитвички езера около  110 HRK /15 евро/ подлежи на препотвърждение
доплащане за екскурзия до Плитвички езера – 30 лева/ 15 Евро /транспорт, паркинг, без входната такса/ при минимум 30 туриста
доплащане за панорамна  обиколка с екскурзовод на Загреб – 10 лева/5 Евро при минимум 35 туриста
входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание .
доплащане за единична стая - 60 лв.
медицинска застраховка – 6 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 години  - 9 лв. /турист. Лица над 85 г. – не подлежат на застраховане.
Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
 
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване! 
 
Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи !!!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите/или родителя който не пътува, паспорт или лична карта и акт за раждане. 
 
Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 20 дни преди тръгването.
 
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане : 
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то  място до 20-то  място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
 
Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
 
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  не зависещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
 
Туроператор „Вени травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г
 
Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград /срещу доплащане/,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
 
Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА 
Шумен – отбивка 5-ти километър 
Разград –Автогара Разград 
Русе – паркинг на Централна ЖП гара 
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара 
Пловдив – Паркинг ОМВ,  хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

 

 

1 ДЕН Отпътуване от Русе, Паркинга на Централна ЖП Гара в 18.00 ч., от Велико Търново в 19.30 ч. от хотел „Етър“, отпътуване от Габрово в 20.15 ч. от Лукойл до Дома на „Хумора и сатирата“ , от Стара Загора в 22.00 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив в 23.45ч. от ОМВ в х-л „Санкт Петербург“ - паркинг
2 ДЕН , от София в 02.30 ч. от Автогара „Сердика“ /Бивш Трафик Маркет/ по маршрут София-Белград- Загреб. Настаняване в района на Загреб. Нощувка .
3 ДЕН Закуска.Срещу доплащане - целодневна екскурзия до националния парк „ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА”-местността е обявена за национален парк през 1949 г. Той представлява 16 свързани чрез водопади езера, които са се образували между планинските масиви „МАЛА КАПЕЛА” и ”ПЛЕСЕВИЦА”. Разглеждане на природния парк по един от туристическите маршрути. Плитвишките езера – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса, която е 110 куни (около 15 евро), за възрастен, за деца под 7 г – безплатно, деца 7 – 18 г – 55 куни (около 8 евро), студенти при представяне на межд. студентска карта – 80 куни (около 11 евро). Тази входна такса е за обиколка по маршрут до 4 часа и включва билет за корабче, билет за влакче из резервата - цените са информативни и се заплащат на касите на резервата. Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква подходящи обувки. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ДЕН Закуска . Туристическа обиколка /срещу доплащане/– централния площад ”Бан Йелачич”,Стария град: Каптол и Градец, Катедралата, пазарът, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос: църквата „Св.Марк”, Парламента, църквата „Св.Катерина”. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през ноща, в Русе сутринта.

Цената включва :
• Транспорт с лицензиран автобус 2/3*
• 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в околностите на Загреб
• екскурзоводско обслужване по маршрута
• пътни и магистрални такси

Цената не включва :
• входна такса за плитвички езера около 110 HRK /15 евро/ подлежи на препотвърждение
• доплащане за екскурзия до Плитвички езера – 30 лева/ 15 Евро /транспорт, паркинг, без входната такса/ при минимум 30 туриста
• доплащане за панорамна обиколка с екскурзовод на Загреб – 10 лева/5 Евро при минимум 35 туриста
• входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание .
• доплащане за единична стая - 60 лв.
• медицинска застраховка – 6 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 години - 9 лв. /турист. Лица над 85 г. – не подлежат на застраховане.
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване!

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи !!!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите/или родителя който не пътува, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 20 дни преди тръгването.

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Вени травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград /срещу доплащане/,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“


Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
06.09.2017 г. 339 лв. 339 лв. 339 лв. 329 лв. 329 лв. 319 лв.