Загреб и Плитвицки Езера

Плитвчки езера - Постойна Яма - Блед - Загреб
Маршрут: Русе-Загреб (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София)

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 279 лв.

Програма
05.09 - 09.09.2018 STOP SALE

1 ДЕН. Отпътуване от Русе, Паркинга на Централна ЖП Гара в 18.00 ч., от Велико Търново в 19.30 ч. от хотел „Етър“, отпътуване от Габрово в 20.15 ч. от Лукойл до Дома на „Хумора и сатирата“, от Стара Загора в 22.00 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив в 23.45ч. от ОМВ в х-л „Санкт Петербург“ - паркинг
2 ДЕН, от София в 02.30 ч. от Автогара „Сердика“ /Бивш Трафик Маркет/ по маршрут София-Белград- Загреб. Туристическа обиколка /срещу доплащане/– централния площад ”Бан Йелачич”,Стария град: Каптол и Градец, Катедралата, пазарът, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос: църквата „Св. Марк”, Парламента, църквата „Св. Катерина”. Настаняване в района на Загреб. Нощувка.
3 ДЕН. Закуска. Срещу доплащане - целодневна екскурзия до националния парк „ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА”-местността е обявена за национален парк през 1949 г. Той представлява 16 свързани чрез водопади езера, които са се образували между планинските масиви „МАЛА КАПЕЛА” и ”ПЛЕСЕВИЦА”. Разглеждане на природния парк по един от туристическите маршрути. Плитвишките езера – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса, която е 110HRK (около 15€), за възрастен, за деца под 7 г – безплатно, деца 7 – 18 г – 55HRK (около 8€), студенти при представяне на межд. студентска карта – 80HRK (около 11€). Тази входна такса е за обиколка по маршрут до 4 часа и включва билет за корабче, билет за влакче из резервата - цените са информативни и се заплащат на касите на резервата. Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква подходящи обувки. Нощувка.
4 ДЕН. Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до пещерата Постойна яма и Блед. Отпътуване за пещерата „Постойна яма“- една от най-известните туристически атракции в Словения. Разходката в пещерата е впечатляваща и то не само заради нейните огромни размери и красивите пещерни форми и образувания. Посещението в Постойнска яма, както се нарича на словенски, представлява своеобразното шоу от първата до последната минута, прекарана вътре в нея. С дължина от 20 километра и половина, Постойна попада сред най-дългите пещери Европа, а благодарение на допълнителното й облагородяване, тя предоставя на своите посетители най-дългия пещерен туристически маршрут в света, чиято дължина надхвърля 5 километра.Следва екскурзия до ЕЗЕРОТО БЛЕД с възможност за разходка с лодка и посещение на едноименния замък Блед /по желание /. Връщане в Загреб. Нощувка.
5 ДЕН. Закуска. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София и в полунощ в Русе.

Цената включва :
• Транспорт с лицензиран автобус 2/3*
• 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в околностите на Загреб
• Екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не включва :
• Входна такса за Плитвички езера около 150 HRK –за възрастен и 70НRK за деца до 15години -към дата 10.03.2018
• Пътни и магистрални и гранични такси -15.00евро за възрестен и за деца до 12.00 години -10.00евро .
• Доплащане за екскурзия до Плитвички езера – 30лв/ 15€ /транспорт, паркинг, без входната такса/ при минимум 30 туриста
• Доплащане за панорамна обиколка с екскурзовод на Загреб – 10лв/5€ при минимум 35 туриста.
• Екскурзия до пещерата Постойна яма и Блед -15€ възрастни и 10€ за деца до 12години,без включена входна такса.
• Входна такса в Постойна яма -26,00€ за възрастни ,21,00€за студенти ,16€ за ученици до 15 години ;
• Разходка с кораб в езерото Блед -15,00евро на турист ;11 евро вход за замъка Блед за възрастен и 7,00евро за студенти срещу студенска карата и 5 евро за деца до 13,99 години ;
• Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание.
• Доплащане за единична стая - 90 лв.
• Медицинска застраховка – 6 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 години - 9 лв. /турист. Лица над 85 г. – не подлежат на застраховане.
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;


Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване!

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи !!!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите/или родителя който не пътува, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 20 дни преди тръгването.

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Туроператора не носи отговорност при покачване на таксите за посещаваните обекти, както и професионални, възрастови и индивидуални отстъпки от таксите. Потребителя е длъжен да представи надлежен документ за да се възползва от нужната отстъпка от входната такса на обектите /журналистическа карта, студентска, ученическа карта и други доказващи правото на отстъпка /.
При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, наводнени участъци по маршрута, Туроператора има право да размени обектите на посещение или да ги замени с алтернативни от съображение за сигурността на туристите. За по-голяма сигурност и комфорт на туристите те трябва да са подготвени с необходимите обувки и дрехи за планински и хлъзгави терени !

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен, Варна, Разград /срещу доплащане/,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
05.09.2018 г. 299 лв. 299 лв. 299 лв. 289 лв. 289 лв. 279 лв.