Закинтос

Остров Закинтос - мини почивка 4 нощувки
Маршрут: Русе-Закинтос(през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 385 лв.

Програма
05.09 - 10.09/11.09.2019

ДЕН 1:
Отпътуване от Русе в 14.00ч от паркинга на Цжп гара до Митницата посока Велико Търново –отпътуване в 15.30ч. пред хотел „Етър“,отпътуване за Стара Загора в 18.00ч от Лукойл на изхода за магистралата в Стара Загора посока София - трафик Маркет Сердика в 21.30ч. –Кулата – Килини.

ДЕН 2:
Отпътуване от пристанище Килини за Закинтос около обяд пристигане в Закинтос.Остров Закинтос (Zakynthos), или както още се нарича Занте, е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Главният град и пристанище на острова се нарича Занте. Венецианците го наричали "Цветето на Изтока", а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с изумително синьо-зелен прозрачен цвят на морето, а географското му положение дава възможност за посещение и на други острови в Йонийско море. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3:
Закуска.Свободно време или срещу допълнително заплащане панорамна обиколка на остров Закинтос: за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали откъдето се разкрива панорамна гледка над целият залив и града Занте. Посещение на Венециянската крепост разположена на най високата точка на хълма Бохали - една от най добре запазените средновековни крепости.
Следобед свободно време в Агиос Состис, където се намира частния остров Камео до кой се стига с дървен мост и мини круиз с корабче в залива за наблюдение на костенурките Карета Карета, гмуркане от кораба в пещерите на Кери и Маратониси. Обиколката приключва в град Закинтос на площад Соломос и площад Св. Марко с католическата катедрала и завършва с посещение на църквата Агиос Дионисий.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4:
Закуска. Целодневен обиколен круиз на острова, който започва от пристанището на Занте, продължава покрай изумителни природни образувания в скалите наподобяващи различни замъци, мостове, глави на чудовища и хора - един различен свят на фантастични форми и многобройни подводни пещери които са като арки на входове към един загадъчен подводен свят. По нататък спираме за около 40 минутен плаж и къпане в залива Навагио. След пълна обиколка на острова и още спирки за къпане както и в залива Кери до почутото каменно образувание -Арката. Нощувка.

ДЕН 5:
Закуска. Свободен ден за плаж с посещение на плажа Василикос където гнездят костенурките Карета Карета и частният музей на костенурките докъм 14.00 часа . Тук също можете да се възползвате от възможността да се намажете с лечебната кал която е в края на залива . Обратно в хотела. Свободно време. При възможност организиране на гръцка вечер в таверна срещу допълнително заплащане. Нощувка.
ДЕН 6:
Закуска –ранна или сух пакет. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта. Пристигане в Русе през нощта.

Цената включва:
• транспорт с автобус -3*
• 4 нощувки със закуски в хотел 3*
• представител на Вени Травел
• Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
• фериботни и магистрални такси-20€ на турист /задължително се доплащат към Туроператора /.
• панорамна обиколка на остров Закинтос –при минимум 20 уриста-15евро за възрастен и 10€ за деца до 11.99 години
• Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25€- възрастен и 20 € деца до 11.99 г.
• Екскурзия до залива Лагана –разходка с корабче – 20€– възрастен и 10 € - деца до 11.99 г.
• Гръцка вечер с програма - 25€ възрастен и 15€ - деца до 11.99 г.
• Вечеря в гръцка таверна без програма от 15-20 евро на турист в зависимост от меньото .
• За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 25 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи от капитана на кораба и метеорологичните условия!!!
• медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907. Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“.
• За лица над 70 до 85 години - 12лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
• Застраховка допълнително покритие : при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• такси музеи: Музеят на грамофоните, Фолклорният музей /2€/ и Археологическият музей около /3€/- посещават се в свободното време.
• ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 170.00 лв.
• ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2019г.
От 01.01 .2018 г. се въведе -такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
• за 5* хотели - 4€ /на турист в стая/ нощувка
• за 4* хотели - 3€ / на турист в стая/ нощувка
• за 3* хотели - 1.50€ / на турист в стая/ нощувка
• 2*, 1* хотели - 0.50€ / на турист в стая/ нощувка
• В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

Намаление:
ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ, настанени с 2-ма възрастни в стая – ЗАПЛАЩАТ 70 % ОТ ЦЕНАТА ЗА ВЪЗРАСТЕН.
Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО :
Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 човека.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.
Начин на плащане : В брой или по банков път. Първоначално се заплащат 50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Армеец„ ЕАД със седалище и адрес на управление: София, „ул. Стефан Караджа“ 2, и с полица 18 280 1315 0000686935/07.12.2018г. валидна от 00.00ч на 05.01.2019 до 24.00ч на 04.01.2020г

Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
05.09.2019 г. 425 лв. 425 лв. 425 лв. 395 лв. 395 лв. 385 лв.