Великден на остров Корфу

Великден на остров Корфу
Маршрут: Русе-Корфу (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София)

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 488 лв.

Програма
ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ
С 3бр включени екскурзии ,
изхранване на база ALL INCLUSIVE
великденски обяд
фериботни и магистрални такси

Ден 1-29.04.2021г
Отпътуване от гр.Русе в16.00ч от паркинга на ЦЖПГара до Митница от Велико Търново в 17.30ч пре Автогара ЮГ, в 21:00 ч. от София (автогара Сердика / трафик маркет) за Гърция по маршрут София - Кулата - Солун - Вериа - Козани - Янина - Игуменица (630 км./около 8 - 9 часа). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус. Нощен преход.

Ден 2-30.04.2021г
Пристигане в Игуменица сутринта. Трансфер с ферибот (около 2 часа) до Корфу, най - посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, екзотична растителност, християнски храмове от времето на Византийската империя и Венецианска архитектура. Трансфер до избрания хотел и настаняване (по възможност веднага). Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка

Ден 3-01.05.2021г
Ранна закуска. Свободен ден или по желание в 08:00 ч. - трансфер (включена в цената) до едноименната столица на острова - гр. Керкира с цел включване към Великденските празненства. След церемониалните празнични шествия в 11 ч. започват да бият камбаните на всички църкви в града и на острова. Докато камбаните бият, хиляди керамични съдове пълни с вода се хвърлят от балконите, които гледат към улиците на стария град.
2 часа свободно време или връщане до хотела за обяд, в зависимост от избрания хотел и базата на изхранване.
Полудневна екскурзия (включена в цената) - пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод в центъра на гр. Корфу. Разглеждат се площад Спианада - сърцето на града и най - големият площад на Балканите; галерията с арките Листон - едно от най - романтичните кътчета на града, копие на парижката улица Риволи; Старата крепост, свързана с Венецианската окупация; дворецът Св.св. Георги и Михаил, където днес се помещават Музеят на азиатското изкуство; църквата Св. Спиридон - закрилник на града, спасил го от турците, чумата и глада.
Посещение на двореца Ахилион - лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил - любимият герой на императрицата (заплаща се допълнително входен билет 6 евро).
Връщане в хотела. Вечеря.
По желание - след вечеря в 22:00 ч. - трансфер (включен в цената) до столицата на острова за празничната Великденска литургия. Връщане в хотела - около 02:00 ч. след полунощ.
Нощувка.

Ден 4-02.05.2021г
Закуска.
Полудневна екскурзия (включена в цената) до Палеокастрица - един от най - оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира Пиги(извор) построен през 1225 г. - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им.
Връщане в хотела.
Празничен традиционен Великденски обяд (включен в цената) с жива музика, печено агнешко и супа Магерица (не се предлага за гостите на хотел Oasis).
Свободно време. Нощувка.

Ден 5-03.05.2021г
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София (автогара Сердика/трафик маркет) късно вечерта в полунощ в гр.Велико Търново и гр.Русе
Трансфери с автобус и ферибот:
София - остров Корфу / ден четвъртък 29.04.2021
София - Игуменица: тръгване с автобус от София - 21:00 ч./пристигане на пристанището в Игуменица около 06:00 ч. - 07:00 ч./
Игуменица - Корфу: трансфер с ферибот с продължителност около 2 часа.
Пристанище Корфу - хотел на Корфу: трансфер между 20 и 40 минути, в зависимост от избрания хотел.
Остров Корфу - София / ден понеделник 03.05.2021
Хотел на Корфу - пристанище Корфу: трансфер между 20 и 40 минути, в зависимост от избрания хотел. Тръгване от хотела в 09:00 ч. - 10:00 ч.
Корфу - Игуменица: трансфер с ферибот с продължителност около 2 часа.
Игуменица - София: тръгване с автобус от Игуменица - 13:00 ч./пристигане в София около 22:00 ч. - 23:00 ч./

Цената включва:
Транспорт с лицензиран комфортен автобус;
Фериботни такси и билети;
3 нощувки на база ALL INCLUSIVE в Dassia Holiday Club 3*;
Великденски празничен обяд с традиционни ястия, супа Магерица, агнешко и жива музика (не се предлага за гостите на хотел Oasis);
Бонус: трансфер до столицата на острова за посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин;
Полудневна екскурзия - пешеходна обиколка в центъра на столицата на острова и двореца на Сиси - Ахилион с местен лицензиран екскурзовод;
Бонус: трансфер до столицата на острова за празничната Великденска литургия в събота вечер;
Полудневна екскурзия до Палеокастрица;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от ЗДА“Лев Инс“;
Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лева на човек от ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП.

Цената невключва:
Хотел Oasis - Доплащане за 3 вечери (включва специална вечеря на 02.05.2021 г.) - 45 лева за възрастен/ 22.50 лева за дете до 11,99 г.;
Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
Такса престой в Гърция (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел - 0.50 евро на стая на ден в хотел 2*, 1.50 евро на стая на ден в хотел 3*, 3.00 евро на стая на ден в хотел 4* и 4.00 евро на стая на ден в хотел 5*;
Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
Входни такси за посещаваните обекти: входна такса за двореца "Ахилион" (6 евро), входна такса за Старата крепост (6 евро);
Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка "Отмяна на пътуване" (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП".

Резервации:
Авансово плащане: 200 лв./ човек при подписване на договора.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 40 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Условия за прекратяване на договор:
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 от 10.03.2021 г. валидна от 00:00 часа на 13.04.2021 г. до 24:00 часа на: 12.04.2022 г.

 

Хотел Dassia Holiday Club 3*

Местоположение
Dassia Holiday Club 3* се намира на остров Корфу, на 900 м. от плаж Дасия, на 11 километра от град Корфу, а международно летище Корфу е на разстояние 12 км. от хотела.

Хотелът е подходящ за настаняване на семейни двойки и на семейства с деца като им осигурява отлични условия за отдих и спокойна почивка близо до морския бряг.
Хотел
Хотелският комплекс е с 24 часова рецепция, място за съхранение на багаж и паркинг.
На територията на хотелската база има изградена детска площадка, плувен басейн и детски басейн. Срещу допълнително заплащане могат да се ползват услугите на лекар. Билярд, дартс и тенис на маса са на разположения на гостите на хотела.
Стаи
Комплексът разполага с просторни стаи и апартаменти. Стаите са двойни, супериорни, делукс и фамилни с площ 28 кв.м. Подходящи са за настаняване на трима души  или на двама възрастни с две деца. Апартаментите са с площ 52 кв.м и са подходящи за настаняване на петима души. При необходимост се предоставя бебешка кошарка.
Стаите са обзаведени с модерни мебели предимно в светли цветове.
За удобство на гостите в стаите има следните удобства и услуги:
сешоар;
мини бар;
рум сървис;
душ;
сейф;
сателитна телевизия;
електрическа кана за горещи напитки;
климатик;
телефон.
За пълноценната почивка на гостите е подсигурен достъп до безжичен интернет и много други удобства и услуги.
Хотел
Хотелският комплекс е с 24 часова рецепция, място за съхранение на багаж и паркинг.
На територията на хотелската база има изградена детска площадка, плувен басейн и детски басейн. Срещу допълнително заплащане могат да се ползват услугите на лекар. Билярд, дартс и тенис на маса са на разположения на гостите на хотела.
Ресторант;
Бар;
Басейн;
Спа /зона за релакс;
Плажни чадъри;
Открит плувен басейн;
Плаж на първа линия;
Аниматори;
Тенис на маса;
Дартс;
Билярд.


Ресторант
Ресторантът в хотела работи през целия ден и там се предлага изхранване на база All Inclusive. На гостите на хотела се предлагат морски специалитети, подбрани ястия от гръцката кухня и специалитети от интернационалната кухня.
Баровете в хотела предлагат топли или студени разхладителни напитки, коктейли, ароматно кафе и чай.
All Inclusive – изменение
Концепцията включва:
Изхранване:
Закуска на блок-маса в ресторанта от 07:30 ч. – 11:00 ч.;
Обяд на блок-маса в ресторанта от 13:00 ч. – 15:30 ч;
Вечеря на блок-маса в ресторанта от 18:30 ч. – 21:00 ч.;
Леки закуски на бара до басейна от 11:00 ч. – 18:00 ч.;
Всички храни и напитки ще бъдат сервирани от персонала на хотела.
Напитки:
Безалкохолни напитки и сокове;
Вода;
Местни алкохолни напитки – узо, водка, бренди, джин, текила, уиски, ром и коктейли;
Наливна бира;
Местни вина;
Фрапе;
Кафе;
Чай.

Всички вносни алкохолни напитки и местни бутилирани напитки са срещу допълнително заплащане.
За клиентите на база All Inclusive:
работното време на басейна е от 10:00 ч. до 19:00 ч.
барът край басейна работи от 10:00 ч. до 22:00 ч. Всяка консумация след 22:00 ч. се заплаща допълнително на място;
безплатно ползване на тенис на маса.

Главният бар работи само в случаите, в които времето не позволява да бъде отворен барът край басейна.

ВАЖНО:
Трансфер до плажа няма да се осъществява, поради COVID-19.
Гръцка вечер няма да бъде провеждана, поради COVID-19.
Забавните мероприятия ще бъдат организирани единствено от персонала или гости на хотела.

 

изхранване

Турист в двойна стая

Единична стая

2възрстни

 с дете

На 1,99години в двойна стая

2възр+2деца

0-1,99г и от1,99г-12,00г в двойна стая

2възр+1дете на 12,99годи

В двойна стая

Трима възрастни

Трима възр+1дете 1,99-12,99год

All inclusive

488лв

645лв

976.00лв

1656.00лв

1266.00лв

1386.00

1486.00лв

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Настаняване и в хотел ОАЗИС

Местоположение
Oasis 3* се намира в източната част на остров Корфу. Хотелът е разположен сред гъста зелена растителност, в крайбрежното курортно селище Перама. В близост до хотела се намира пристанището на Корфу, а на 2 км се намира курортното селище Ахилион със своя дворец.
Хотел
Oasis 3* е модерен и комфортен хотел с чудесна гледка към залива на курорта Перама. Хотелът разполага със собствена плажна зона и прекрасен плувен басейн, оборудван с шезлонги, бар край басейна и плажа.
Стаи
Хотелът разполага със стаи в главната сграда с гледка море и гледка към басейна или градината. Допълнително разполага още с бунгала с гледка към морето, с гледка към басейна и градината или фамилни бунгала с гледка море.
Стаите и бунгалата с гледка към морето и емблематичното островче Понтикониси са шумоизолирани и са оборудвани с:
Цетрално отопление;
Климатик;
Хладилник;
Телевизор;
Сателитна телевизия;
Сешоар и адаптор за машинка за бръснене;
Директен телефон;
Wi-Fi интернет достъп;
Санитарен възел с вана/ душ и принадлежности;
Балкон.
Площта на този вид стаи е 16 кв.м. Стаите са с максимален капацитет за настаняване до 3-ма възрастни или 2 възрастни с 1 дете.
Стаите и бунгалата с гледка към градината и басейна разполагат с:
Централно отопление;
Климатик;
Хладилник;
Телевизор;
Сешоар и адаптор за машинка за бръснене;
Директен телефон;
Wi-Fi интернет достъп;
Санитарен възел с вана/ душ и принадлежности;
Балкон.
Фамилните бунгала с гледка към морето са с площ от 50 кв.м и с максимален капацитет за настаняване - 2 възрастни. Този тип помещения са оборудвани с:
Цетрално отопление;
Климатик;
Хладилник;
Телевизор;
Сателитна телевизия;
Сешоар и адаптор за машинка за бръснене;
Директен телефон;
Санитарен възел с вана/ душ и принадлежности;
Балкон.
Възможно е настаняването в стаи със свързваща врата.
Икономични стаи са шумоизолирани и са оборудвани с:
Цетрално отопление;
Климатик;
Хладилник;
Телевизор;
Сателитна телевизия;
Сешоар и адаптор за машинка за бръснене;
Директен телефон;
Wi-Fi интернет достъп;
Санитарен възел с вана/ душ и принадлежности.
Ресторанти и барове
Бар край басейна – предлага свежи напитки и леки закуски под сянката на палмовите дървета.
Бар на плажа – работи във високия сезон и предлага напитки и леки закуски. Тук клиентите на хотела могат да опитат от прочутата Гръцка салата, придружена с чаша вино, докато наблюдават пленителната гледка към емблематичния остров Понтикониси.
Вътрешен бар – работи, когато времето не позволява външни забавления. Барът разполага с голям плазмен телевизор.
Ресторант с външна и вътрешна част за закуска и вечеря, или просто за спокойни моменти сред приятна обстановка и гледка към сините води на Йонийско море. Ресторантът предлага вегетариански ястия и ястия за диабетици, които се заявяват предварително и са на препотвърждение. Възможна е ранна закуска при предварителна резервация.
Хотел Oasis 3* предлага също така обилен и добре организиран румсървиз както само за чаша кафе и лека закуска, така и за пълно меню на хранене, за моменти, в които клиентите не биха искали да напускат стаята си.
Допълнителни услуги
24 – часова рецепция;
Безплатен сейф – на рецепцията на хотела;
Ютия – на рецепцията на хотела;
Коли под наем;
Велосипеди под наем;
Смяна на валута;
Сейф;
Информация;
Телефонни обаждания;
Интернет ъгъл с интернет достъп;
Wi-Fi интернет, покриващ зоните около басейна, ресторанта, баровете, рецепцията и голяма част от стаите;
Компютър и принтер;
Безплатен паркинг за коли и мотоциклети;
Студио за красота, което предлага разкрасителни процедури в салона или в стаята;
Фитнес салон, извън хотела;
Детегледачки – срещу допълнително заплащане;
Тематични вечери;
Стая с телевизор;
Собствен пясъчен плаж с душове, чадъри и шезлонги;
Басейн с прясна вода, оборудван с душове, чадъри и шезлонги;
Детска площадка.
ВАЖНО
До студиото за красота може да се достигне с организиран транспорт от хотела.
Фитнес салона се намира извън хотела, но до него има транспорт, няколко пъти дневно.
Тематични вечери, като Гръцка вечер или вечери с международни танци. Вечерите се организират и изпълнята от професионален персонал и в определени периоди.
HB+ базата на изхранване включва:
Закуски и вечери в главния ресторант на хотела;
Минерална вода 0,500 л. и избор от: чаша вино, бира или безалкохолна напитка

изхранване

Турист в двойна стая

Единична стая

2възрстни

 с дете

На 1,99години в двойна стая

2възр+2деца

0-1,99г и от1,99г-12,00г в двойна стая

2възр+1дете на 12,99годи

В двойна стая

Трима възрастни

Трима възр+1дете 1,99-12,99год

ВВ-на база закуска

396лв

488лв

792.00лв

1283.00лв

1286.00лв

1386.00

1486.00лв