Будва - Дубровник - Котор

Будва - Дубровник - Котор
Маршрут: Русе - Будва - Дубровник - Котор (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София)

Продължителност: 5 дни / 3 нощувкиДати:  23.05.2018 г., 05.09.2018 г., 20.09.2018 г.


Цена от: 299 лв.

Програма
23.05 - 27.05.2018
05.09 - 09.09.2018
20.09 - 24.09.2018

Бонус към офертата – 3 вечери от Венитравел!

1 ден Отпътуване от Русе в 21:00 часа от Централна ЖП Гара –Паркинг Митница, от Велико Търново в 22.30 ч. от х-л „Етър“, от Габрово - 23.00 ч. от бензиностанция „Лукойл“ до „Дома на Хумора и сатирата“
2 ден от Стара Загора в 00,30 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив в 01.45 ч. от ОМВ, х-л „Санкт Петербург“, от София в 03.45 ч. от Автогара “ Сердика“ /бивш Трафик Маркет/. ЗАБЕЛЕЖКА: Часовете на отпътуване са ориентировъчни. Крайните часове на отпътуване и инфо за пътуването се дават до два дни преди тръгване. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будва/Черна гора/ . Настаняване в хотел 3*.Нощувка.
3 ден Закуска . Посещение на Котор /срещу допълнително заплащане /. Градът е един от обектите на световното наследство на ЮНЕСКО, заради старото средиземноморско пристанище и впечатляващата градска стена ограждаща града. Которския Залив (Бока Которска) е една от най-врязаните части на Адриатическо море и затова понякога е наричан „най-южният фиорд“. Пешеходна обиколка на старата част на града: Крепосните стени , църкви и катедрали, старинни родови къщи. Свободно време за разходки, снимки, почивка и чаша ароматно капучино. Отпътуване за Будва Следобедна пешеходна обиколка на старата част на Будва: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, католически и православни църкви. Нощувка.
4 ден Закуска. Отпътуване за Дубровник /срещу допълнително заплащане /– перлата на Адриатика. Пешеходна обиколка на Стария град с местен екскурзовод : главната порта – Пиле, улицата „Страдун“, фонтаните на Онуфрий, колоната на Орландо, дворецът Спонца, Францисканския и Доминиканския манастир, църквата „Св. Влахо” (покровителят на Дубровник), пристанището и др.
Свободно време, през които бихте могли да се запознаете отблизо с някои от множеството музеи на Дубровник, да обиколите Крепостните стени на града или да се насладите на морски специалитети и бяло вино в някое от многобройните малки ресторантчета, разположени в безкрайния лабиринт от кокетни улички от двете страни на Страдун. Възможност за разходка с лодка до о-в Локрум, със слизане на острова и време за разходка /срещу доплащане/. Отпътуване обратно за Будва . Нощувка.
5 ден Закуска.Отпътуване за България. Спирка за фото-пауза недалеч от остров “Св.Стефан“- изключително популярен сред световноизвестните личности като Мерилин Монро, Боби Фишър, София Лорен, Клаудия Шифър и др. Днес островът е частна собственост. По пътя – спиране за фото-пауза край бреговете на Шкодренско езеро.Пристигане късно през нощта в София, преди обяд на следващия ден в Русе...

Цената включва:
• Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
• 3 нощувки в хотел 3*.
• 3 закуски
• фотопауза на Шкодренско езеро , фотопауза на остров“Св.Стефан“ ,
• пътни,гранични такси по маршрута, екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
• Екскурзия до Дубровник с посещение и пешеходна обиколка на Стария Дубровник с местен екскурзовод-15 евро/турист при минимум 30 туриста.
• Разходка с корабче до о-в Локрум/със свободно време за разходка на острова/ – 20 евро/турист - при минимален брой – 30 туриста;
Локрум е един от островите покрай бреговете на Дубровник. Простира се на около 600 метра от брега от северозапад на югоизток в Адриатическо море. Малкият и зелен остров Локрум е неделима част от пейзажа на Дубровник. Островът е споменат за пръв път в историческите хроники през 1023 г. като място, на което е построен Бенедиктински манастир. Островът е свързан с много легенди като например тази за Ричард Лъвското сърце, чийто кораб се разбил на връщане от Кръстоносния поход през 1192 г. и той намерил спасение на бреговете на Локрум. През 1806 г., по време на Наполеоновата окупация, французите издигнали Форт Роял на високо плато, а за форма на самата крепост избрали звезда. През 1839 г. островът става собственост на брата на австрийския император Франц Йосиф, Максимилиaн I, управител на Мексико.
И по време на Хабсбургите, а и преди това, на острова се отглеждали екзотични растения и заради ботаническите му градини през 1963 г. Локрум е обявен за природен резерват. В бившия манастир се помощава ресторант, а пешеходните маршрути из острова са маркирани.
• Екскурзия до Котор/Стария град/ и туристическа програма с местен екскурзовод/пешеходна обиколка/, както и посещение на стара част на Будва и свободно време за разходка – 20 евро/турист, при минимум 30 туриста.Цената включва и входна такса за влизането в Стария град Котор, транспорт и чек- пойнт такси/.
• разходи от личен характер;
• Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София ул.“Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907 - 8 лева/ турист.
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
• Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 15 лв./турист . Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
• Доплащане при настаняване в единична стая: 100 лв
• Входни такси:
 Цитаделата на Будва – 2,5 евро;
 Посещение на Крепостните стени – 150 куни ( около 20 евро);
 Лифта до хълма Св. Сърдж – 130 куни (около 18 евро);
 Входните такси в Хърватия се заплащат само в куни !!! Обменят се при пристигането в Дубровник от Евро! Обменните бюра вземат комисионни при обмяната около 3%!
 Входните такси са с ориентировъчни и ТО „ВЕНИ ТРАВЕЛ ” не носи отговорност за техните промени.

Начин на плащане: В брой или по банков път Депозит – 50%, доплащане до 20 дни преди отпътуване - по стандартните цени. При Промо оферта – може да има различни условия за плащане.
Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека!

Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
Валутни курсове: 1 лв. = 3,85 хърватски куни (HRK), 1 EUR = 7,4 HRK В Черна гора валутата е евро
1 лв. ~ 56 сръбски динара (RSD), 1 евро ~ 112 RSD

Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, освен паспорт или лична карта, е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/ и акт за раждане/+ копия/.
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г

Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
23.05.2018 г. 309 лв. 309 лв. 309 лв. 299 лв. 299 лв. 299 лв.
05.09.2018 г. 309 лв. 309 лв. 309 лв. 299 лв. 299 лв. 299 лв.
20.09.2018 г. 309 лв. 309 лв. 309 лв. 299 лв. 299 лв. 299 лв.