Будва - Дубровник - Котор

Будва - Дубровник - Котор
Маршрут: Русе - Будва - Дубровник - Котор (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София)

Продължителност: 5 дни / 3 нощувкиДати: 


Цена от: 339 лв.

Програма
27.04 - 01/02.05.2017 STOP SALE!!!
23.05 - 27/28.05.2017 STOP SALE!!!
21.09 - 25/26.09.2017 STOP SALE!!!
05.10 - 09/10.10.2017
Бонус към офертата – 3 вечери от Венитравел!

  Бонус  към офертата – 3 вечери от Венитравел!
1 ден  Отпътуване от Русе в 21:00 часа от Централна ЖП  Гара –Паркинг Митница, от Велико Търново в 22.30 ч. от х-л „Етър“, от Габрово - 23.00 ч. от бензиностанция „Лукойл“ до  „Дома на Хумора и сатирата“
2 ден  от Стара Загора в  00,30 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив в 01.45 ч. от ОМВ, х-л „Санкт Петербург“,  от София в  03.45 ч. от Автогара “ Сердика“ /бивш Трафик Маркет/. ЗАБЕЛЕЖКА: Часовете на отпътуване са ориентировъчни. Крайните часове на отпътуване и инфо за пътуването се дават до два дни преди тръгване.  Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будва/Черна гора/ . Настаняване в хотел 3*.Нощувка. 
3 ден  Закуска . Посещение на Котор /срещу допълнително заплащане /. Градът е един от обектите на световното наследство на ЮНЕСКО, заради старото средиземноморско пристанище и впечатляващата градска стена ограждаща града. Которския Залив (Бока Которска) е една от най-врязаните части на Адриатическо море и затова понякога е наричан „най-южният фиорд“. Пешеходна обиколка на старата част на града: Крепосните стени , църкви и катедрали, старинни родови къщи. Свободно време за разходки, снимки, почивка и чаша ароматно капучино. Отпътуване за Будва  Следобедна пешеходна обиколка на старата част на Будва: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, католически и православни църкви. Нощувка.
4 ден  Закуска. Отпътуване за Дубровник /срещу допълнително заплащане /– перлата на Адриатика. Пешеходна обиколка на Стария град с местен екскурзовод : главната порта – Пиле, улицата „Страдун“, фонтаните на Онуфрий, колоната на Орландо, дворецът Спонца, Францисканския и Доминиканския манастир, църквата „Св. Влахо” (покровителят на Дубровник), пристанището и др. 
Свободно време, през които бихте могли да се запознаете отблизо с някои от множеството музеи на Дубровник, да обиколите Крепостните стени на града или да се насладите на морски специалитети и бяло вино в някое от многобройните малки ресторантчета, разположени в безкрайния лабиринт от кокетни улички от двете страни на Страдун. Възможност за разходка с лодка до о-в Локрум, със слизане на острова и време за разходка /срещу доплащане/. Отпътуване обратно за Будва . Нощувка.
5 ден  Закуска.Отпътуване за България. Спирка за фото-пауза  недалеч от остров “Св.Стефан“- изключително популярен сред световноизвестните личности като Мерилин Монро, Боби Фишър, София Лорен, Клаудия Шифър и др. Днес островът е частна собственост. По пътя – спиране за фото-пауза край бреговете на Шкодренско езеро.Пристигане късно през нощта в София, преди обяд на следващия ден в Русе...
 
Цената включва: 
Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
3 нощувки в хотел 3*.
3 закуски 
фотопауза на Шкодренско езеро , фотопауза на остров“Св.Стефан“ , 
пътни,гранични такси по маршрута, екскурзоводско обслужване
 
Цената не включва: 
Екскурзия до Дубровник с посещение и пешеходна обиколка на Стария Дубровник с местен екскурзовод-15 евро/турист при минимум 30 туриста.
Разходка с корабче до о-в Локрум/със свободно време за разходка на острова/ – 20 евро/турист - при минимален брой – 30 туриста; 
Локрум е един от островите покрай бреговете на Дубровник. Простира се на около 600 метра от брега от северозапад на югоизток в Адриатическо море. Малкият и зелен остров Локрум е неделима част от пейзажа на Дубровник. Островът е споменат за пръв път в историческите хроники през 1023 г. като място, на което е построен Бенедиктински манастир. Островът е свързан с много легенди като например тази за Ричард Лъвското сърце, чийто кораб се разбил на връщане от Кръстоносния поход през 1192 г. и той намерил спасение на бреговете на Локрум. През 1806 г., по време на Наполеоновата окупация, французите издигнали Форт Роял на високо плато, а за форма на самата крепост избрали звезда. През 1839 г. островът става собственост на брата на австрийския император Франц Йосиф, Максимилиaн I, управител на Мексико. 
И по време на Хабсбургите, а и преди това, на острова се отглеждали екзотични растения и заради ботаническите му градини през 1963 г. Локрум е обявен за природен резерват. В бившия манастир се помощава ресторант, а пешеходните маршрути из острова са маркирани. 
Екскурзия  до Котор/Стария град/ и  туристическа програма с местен екскурзовод/пешеходна обиколка/, както и посещение на стара част на Будва и свободно време за разходка – 20 евро/турист, при минимум 30 туриста.Цената включва и входна такса за влизането в Стария град Котор, транспорт и чек- пойнт такси/.
разходи от личен характер;
Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София  ул.“Стефан Караджа“2  ЕИК :121076907 -  8 лева/ турист.
Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя 
Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 15 лв./турист . Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие 
Доплащане при настаняване в единична стая: 100 лв
Входни такси: 
Цитаделата на Будва – 2,5 евро;
Посещение на Крепостните стени – 150 куни ( около 20 евро);
Лифта до хълма Св. Сърдж – 130 куни (около 18 евро);
Входните такси в Хърватия се заплащат само в куни !!! Обменят се при  пристигането в Дубровник от Евро! Обменните бюра вземат комисионни при обмяната около 3%!
Входните такси са с ориентировъчни и ТО „ВЕНИ ТРАВЕЛ ” не носи отговорност за техните промени.
 
Начин на плащане: В брой или по банков път   Депозит – 50%, доплащане до 20 дни преди отпътуване -  по стандартните цени. При Промо оферта – може да има различни условия за плащане.
Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията -  40 човека!
 
Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. 
 
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
Валутни курсове:  1 лв. = 3,85 хърватски куни (HRK), 1 EUR = 7,4 HRK В Черна гора валутата е евро
1 лв. ~ 56 сръбски динара (RSD), 1 евро ~ 112 RSD
 
Необходими документи: 
Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, освен паспорт или лична карта,  е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/ и акт за раждане/+ копия/.
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то  място до 20-то  място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА 
Шумен – отбивка 5-ти километър 
Разград –Автогара Разград 
Русе – паркинг на Централна ЖП гара 
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара 
Пловдив – Паркинг ОМВ,  хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“
 
Туроператор „Вени травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г
 

 

 

Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
05.10.2017 г. 339 лв. 339 лв. 339 лв. 339 лв. 339 лв. 339 лв.