Почивка в Паралия Катерини - Септември

Почивка в Паралия Катерини през септември
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  09.09.2024 г.


Цена от: 639 лв.

Програма

Почивка в Паралия Катерини през  Септември

с автобус от Русе 

в хотел с перфектна локация - центъра на Паралия и на брега на морето


Транспорт:

Автобус –без нощни преходи !!!


Продължителност :
6 дни /5 нощувки на база закуска !!!
 
Дати:

09.09.2024 -14.09.2024г.


Цена:

639.00 лв. на турист в двойна или тройна стая на редовно легло


Програма:


1 ден: 09.09. 2024г
Отпътуване в 02.00 ч. от гр. Русе ,от Велико Търново в 3,30ч пред Автогара Юг, в Казанлък от ОМВ –изхода на града посока Стара Загора в 4,30ч от Стара Загора в 5,00ч ,от София -7.00 ч от Трафик Маркат  Сердика по маршрут  София -  Благоевград – Кулата – Солун –Паралия Катерини. Пристигане в курорта. Настаняване. Свободно време. Нощувка.


2 ден:10.09.2024г

Закуска. По желание полудневна екскурзия до живописното, старинно село с красиви каменни къщи Палеос Пантелеймонас, разположено в полите на Олимп и посещение на селището Дион . В архитектурния резерват има няколко  занаятчийски работилници с уникално изработени сувенири и подаръци. Дион (на гръцки: Δίον, на латински: Dium) е античен град в Егейска Македония, Гърция. Разположен е в Пиерийската равнина, край едноименното село Дион (до 1961 година Малатрия), на 13 километра южно от град Катерини и на 6 километра от крайбрежнието на Солунския залив, в северното подножие на планината Олимп.
Името на града е алтернативна гръцка форма на Зевс, богът на дневната светлина и водач на олимпийските богове.Връщане в хотела. Свободно време.  Нощувка.  


3 ден:11.09.2024г
Закуска. По  желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Метеора-25.00евро за лица над 12.00години ,20-евро за деца до 15.99 години ; Цената включва:транспорт ,магистрални и пътни такси ,екскурзоводско обслужване и посещение на работилница за икони „Зиндрос“ .Входните такси на музейте не са включени в цената или свободно време .Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка. 

                                                    
4 ден:12.09.2024г
Закуска.  Свободно време за плаж. Нощувка.


5 ден:13.09.2024г

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание срещу доплащане целодневен круиздо осторовите Скиатос и Скопело . Ще имате възможност да видите и заснемете красивите гледки на гръцкото краибрежие. Отпътуваме от хотела. В 05:00 часа от хотела посока града Волос  ще се качим на круизия кораб. Капитанът на кораба приветства туристите и ще обяви програмата по маршрута. По време на пътуването ни до остров Скиатос за доброто настроение ще се грижи екипажа на кораба с традиционни танци и забавления. След като пристигнем на острова, корабът ще остане около 3 часа на пристанището на гр. Скиатос. Ще имаме свободно време за посещение и разглеждане на столицата, за разходка и да опитаме местни ястията в колоритните таверни около пристанището, както и да се насладим на прекрасните гледки към полуостров Бурци, който разделя пристанището на Скиатос на две части. В 14:45 корабът отпътува за Кукунариес – най-големият и красив пясъчен плаж. Ще имаме възможност за плуване в кристалното синьо море, напитка под сянката на боровете, които буквално свършват там, където започва пясъка и морето. Ще имаме свободно време около 2 часа, след което отпътуваме обратно. Връщане в хотела. Нощувка.


6 ден:14.09.2024г

 Закуска . Отпътуване за Солун . Панорамна обиколка с екскурзовод:  Бялата кула   – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Свободно време.По желание – срещу доплащане – Мини круиз „Солунско крайбрежие“. Отпътуване за България. Пристигане в Русе около полунощ.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•    транспорт с лицензиран автобус 3*
•    5 нощувки + 5 закуски  в хотел 3* +-KIMATA
•  панорамна обиколка на Солун с екскурзовод
•    екскурзоводско обслужване по маршрута

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• Обеди
•Вечери -5бр. на блок маса в хотел Yakintos -200лв  без включени напитки !
•    Целодневна екскурзия до Метеора-25.00евро за лица над 12.00години, 20-евро за деца до 15.99 години ; Цената включва:транспорт ,магистрални и пътни такси ,екскурзоводско обслужване и посещение на работилница за икони „Зиндрос“ .Входните такси на музейте не са включени в цената.
•    По желание полудневна екскурзия до живописното, старинно село с красиви каменни къщи Палеос (Ано) Пантелеймонас, разположено високо над равнината Пиерия която се вижда от високото като на длан и посещение на селището Дион (добре съхранени древни руини). В архитектурния резерват има няколко  занаятчийски работилници с уникално изработени сувенири и подаръци. Дион (на гръцки: Δίον, на латински: Dium) е античен град в Егейска Македония, Гърция. Разположен е в Пиерийската равнина, край едноименното село Дион (до 1961 година Малатрия), на 13 километра южно от град Катерини и на 6 километра от крайбрежнието на Солунския залив, в северното подножие на планината Олимп.
Името на града е алтернативна гръцка форма на Зевс, богът на дневната светлина и водач на олимпийските богове.Цената включва :Транспорт ,екскурзоводско обслужване -15 евро за възрастен и 10 евро за дете .Не са включени входните такси на обектите за посещение .
•   Целодневен круиз до осторовите Скиатос и Скопело. Цена -65 евро за възрастен  и 55 евро за дете до 14 години. Ще имате възможност да видите и заснемете красивите гледки на гръцкото краибрежие. Отпътуваме от хотела. В 05:00 часа от хотела посока града Волос  ще се качим на круизия кораб. Капитанът на кораба приветства туристите и ще обяви програмата по маршрута. По време на пътуването ни до остров Скиатос за доброто настроение ще се грижи екипажа на кораба с традиционни танци и забавления. След като пристигнем на острова, корабът ще остане около 3 часа на пристанището на гр. Скиатос. Ще имаме свободно време за посещение и разглеждане на столицата, за разходка и да опитаме местни ястията в колоритните таверни около пристанището, както и да се насладим на прекрасните гледки към полуостров Бурци, който разделя пристанището на Скиатос на две части. В 14:45 корабът отпътува за Кукунариес – най-големият и красив пясъчен плаж. Ще имаме възможност за плуване в кристалното синьо море, напитка под сянката на боровете, които буквално свършват там, където започва пясъка и морето. Ще имаме свободно време около 2 часа, след което отпътуваме обратно.
•    Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗК“Лев Инс“ АД,  с  адрес на управление: със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 ;2 лева/ на човек /на ден. Лица на възраст над 70 години до 85 години се застраховат при завишена застрахователна премия.
•    Входни такси за Археологическия музей (12 EUR) и Византийския музей (10EUR) в Солун или комбиниран билет за двата музея /20 EUR/
•    входните такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);
•    входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.
•    Мини круиз „Солунско крайбрежие“-6.00 евро за възрастен и 3.00 евро за деца до 12.00 години /времетраене-около 1 час /  .
•    Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
•    Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране  на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
•    Доплащане за единична стая 290 лв.

ВАЖНО!!!
Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2024г.
От 01.01 .2018 г. се въведе - такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория, сезон, община, местоположение и туристически критерии според гръцките закони.

От 2024-та година Гърция преименува начисляваната досега „хотелска такса“ на „такса за климатична устойчивост“ (еко такса)  и увеличава размера ѝ. Еко таксата ще се заплаща на място от всички туристи, настанени в хотели, апартаменти и студиа, като размерът ѝ варира според категорията на мястото за настаняване и се определя на помещение на вечер. Таксата е задължителна, дължи се за пълния период на престоя и не е включена в цената на настаняването, а се заплаща само на място в обекта в момента на настаняване, съгласно правилата на хотела.

За настанявания в периода март-октомври 2024-та година са определени следните размери на еко таксата:

    за категория 1* и 2* - 1.50 евро на стая, на нощувка;
    за категория 3* - 3 евро на стая, на нощувка;
    за категория 4* - 7 евро на стая, на нощувка;
    за категория 5* - 10 евро на стая, на нощувка;

За настанявания в месеците януари, февруари, ноември и декември 2024-та, таксата ще е в размер на:

    за категория 1* и 2* - 0.50 евро на стая, на нощувка;
    за категория 3* - 1.50 евро на стая, на нощувка;
    за категория 4* - 3 евро на стая, на нощувка;
    за категория 5* - 4 евро на стая, на нощувка;

-ОТСТЪПКИ:
Деца до 11 г., настанени на допълнително легло в стаята на двамата родители: - 30% от цената за възрастен.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК“Лев Инс“ АД,  с  адрес на управление: със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 ; е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: лица до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

Начин на плащане:
В брой или по банков път. Внасят се 50% аванс при записване и останалата сума се доплаща до 60 дни преди тръгване!
Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или  липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничния паспорт или личната карта.
При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то  място до 20-то  място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :
Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .


ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.


Описание на хотел Кimata  !!!
Плаж: Шезлонги и чадъри срещу консумация; Пясъчен плаж на 10 м.от хотела!!!!
Kymata се намира на самия плаж в Паралия Катерини и предлага приветливо обслужване, безплатен интернет и директен достъп до морския бряг, магазините и развлеченията.
Всички стаи са оборудвани със сателитна телевизия, хладилник, климатик, минибар, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности, както и самостоятелен балкон с маси и столове, за да се отпуснете и да се насладите на гледката.
Закуската в европейски стил, включваща различни гръцки продукти, се сервира в трапезарията на градината на покрива на "Galaxy" с невероятна директна гледка към морето.
Плажният бар Kymata разполага с покрита тераса и предлага напитки, кафе и бистро. Персоналът с удоволствие ще организира автомобили под наем и екскурзии за Вас. На 150 метра от хотела има частен паркинг, който се ползва срещу допълнително заплащане. Град Катерини е само на 8 километра, а археологическият обект Дион е само на 27 километра.
Цени

Дата Възрастен
09.09.2024 г. 639 лв.


Хотели по програма
Паралия Катерини, Гърция