Септемврийски празници

Егейска Турция
Маршрут: Русе-Айвалък-Бергама-Измир-Кушадасъ-Приене-Милет-Дидим-Кушадасъ-Памуккале

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 459 лв.

Програма
01.04 - 07.04.2019
01.09 - 07.09.2019
Промоционална цена за ранни записвания до 28.02.2018 и пълно плащане до 15.03.2018

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване в 20,00 ч. от Русе /Централна ЖП гара/, отВелико Търново – 21.30ч. /Автогара/, от Габрово в 22,20ч ,От Казанлък в 00,15-ОМВ –посока Стара Загора
ВТОРИ ДЕН от Несебър – 01.00 чот Стара Загора –ОМВ до Автогара .Отпътуване посока Свиленград –Чанаккале –Айвалък.Преминаване с ферибот през протока Дарданелите. Панорамно обиколка на Чанаккале с местен екскурзовод.Отпътуване за Айвалък.Обиколка на Айвалък с местен екскурзовод.- Панорамната обиколка включва :. O.Джунда и стъпката на Дявола . Хълмовете, заобикалящи града се наричат Шейтан Софраси /Трапезата на Дявола/. Те се издигат над Айвалък и остров Джунда и впечатляват туристите с красотата си .Райския връх –това е най- високата точка в Айвалък - гледката е незабравима . Според легендата Дявола откраднал дъщерята на султана и на това място е бил заловен. И днес можете да видите отпечатъка, оставен от стъпката му. Туристи от цял свят посещават това място известно с поразителната панорамна гледка към Айвалък и островчетата около него . Настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря.Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за античния град Пергамон (дн. Бергама), който през елинистическия период е бил столица на едноименното царство. Разглеждане с местен екскурзовод на Акропола, храма на богинята Атина, амфитеатъра, храма на император Траян, останките от олтара на Зевс и останките от библиотеката, строена от Марк Антоний за сватбен подарък на Клеопатра. Отпътуване за Кушадасъ. По пътя – двучасов престой в Измир, третият по големина град в Турция, родно място на Омир. Пешеходна разходка в центъра на града. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Памуккале - /срещу доплащане /при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; Посещението се организира при минимум 25 участника. Завръщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до един от най-добре запазените градове на древния свят - Ефес, къщата на Св. Богородица, гроба на Св. Йоан Богослов и останките от храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят –при предварителна заявка и заплащане в България, а не на мястоПосещението се организира при минимум 25 участника. Отпътуване за Дидим .Пристигане. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия .Посещение на Приене ,Милет и храма на Аполон в Дидим.Приена се намира на 10 км северно от р.Меандер . Милет древен анадолски град основан по време на бронзовата епоха и мост на микенската епоха в Мала Азия, също така и център на философията като философите Талес, Анаксимандър и Анаксиманес. Дидим известен със Аполоновия храм и център на пророците - полудневен тур,/Цена 30,00евро заевява се в България .Програмата се осъществява при мининум 25 записани туриста !Вечеря .Нощувка .
СЕДМИ ДЕН .Отпътуване за България. По пътя: посещение на древна Троя /входната такса се заплаща на место от всеки турист пожелал да се включи в посещението /- легендарният град на героите от Троянската война, обезсмъртени от Омир. Преминаване с ферибот през Дарданелите. Отпътуване по маршрут Малко Търново – Бургас – Варна. Пристигане във Варна, Шумен, Разград, Русе през нощта.
Цена за деца до 12 г. в стая с 2-ма възрастни - 299 лв.
Доплащане за индивидуална стая – 187 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 100лв.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 2/3*;
• 5 нощувки със закуски и 5 вечери в хотел 3*/1нощувкиа в Айвалък в хотел 3* на база нощувка , закуска и вечеря 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3* на база нощувка ,закуска и вечеря ,2 нощувки в хотел 3*в Дидим на база нощувка ,закуска и вечеря /
• Екскурзоводско обслужване;
• разглеждане с екскурзовод забележителностите на Пергамон (дн. Бергама), Измир, Троя, Айвалък
• пътни и фериботни такси.
• С групата пътува водач - представител от фирмата;

Цената не включва:
• Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и др.;
• Медицинска застраховка – 10 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София, ул. „Стефан Караджа“2. ЕИК :121076907. Застраховката вкл. “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, За лица над 70 до 85 години - 15 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“.;
• Екскурзия до Памуккале –45 евро при минимум 30 участника; за деца до 11,99 години -30,00евро
• Полудневна екскурзия до Ефес, Къщата на Дева Мария, Храма на Артемида, и гроба на апостол Йоан при минимум 25 туристи - 45 евро .; за деца до 11,99 години -30,00евро
• Екскурзия до Милет ,Приене и храма на Аполон в Дидим -30,евро на човек при мининмум 25 туриста ;
• Панорамна обиколка на Айвалък -15,00евро за възрастен и 12 евро за деца до 11,99 години ;

Начин на плащане: В брой или по банков път. Внасят се 50% аванс при записване и останалата сума се доплаща до 20 дни преди тръгване ! Когато записването става по промоционална оферта, заплащането става според условията на съответната оферта.
Необходими документи: задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване;
Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или непътуващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за маршрута.
Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека.
Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.
При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещаваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата -партньор. могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ. но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове : Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Армеец„ ЕАД със седалище и адрес на управление: София, „ул. Стефан Караджа“ 2, и с полица 18 280 1315 0000686935/07.12.2018г. валидна от 00.00ч на 05.01.2019 до 24.00ч на 04.01.2020г


Цени

Дата Русе, Велико Търново, Габрово, Казанлък Стара Загора, Хасково
01.04.2019 г. 469 лв. 459 лв.
01.09.2019 г. 469 лв. 459 лв.