Септемврийски

Санторини
Маршрут: Русе-Санторини (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 495 лв.

Програма
01.05 - 06.05.2018
19.09 - 25.09.2018

1 ден - Отпътуване от Варна в 18.00ч /от ОМВ - Автогара, при минимум 10 туриста/, от Шумен в 19.00 ч. /5-ти километър/, от Разград 19.45 –Автогара, от Русе в 21.30 ч. от Централна ЖП гара, паркинг „Митница“, от Велико Търново в 22.45 ч. от х-л „Етър“, в посока София.
2 ден - От Стара Загора в 00.45ч. – ОМВ до Автогара, от Пловдив 02.30 – ОМВ до х-л Санкт Петербург, отСофия в 04.00 ч. от Автогара „ Сердика“, бивш Трафик Маркет в посока Атина. По пътя спиране за почивки. Пристигане в Атина вечерта. Вечерна панорамна обиколка с автобус на Атина/по желание срещу допълнително заплащане от 10.00евро на турист/: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Президентският дворец, Олимпийския стадион, Паметника на незнайния воин и Академията, с фотопауза на Синтагма и Стадиона. Настаняване в хотел 2/3*.Свободно време. Нощувка.
3 ден - Ранна закуска /или сух пакет/ и заминаване към пристанището на Пирея . Отплуване с ферибот рано сутринта. Пътуването трае около 8 часа с линеен ферибот, като през това време акустира на Цикладските острови /без слизане от феробота/. Пристигане на пристанището Атиниос около 15.00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
4 ден - Закуска. Свободно време в Санторини или възможност за Целодневна екзксурзия из острова /срещу доплащане/. Историко-географска, социално-икономическа и културна беседа за Санторини. Ще разгледаме очарователния град Оя, столицата Тира с Историческия музей, където се съхраняват артефакти от древния град Акротири, Пиргос, планината Пророк Илия – най-високата точка на острова от където се наблюдава възхитителна панорамна гледка към всички посоки на острова.
Денят е наситен с преживявания. Вечерта ще се настаним на платформа издадена над Калдерата за да наблюдаваме „представлението” - Залезът на Санторини. Връщане в хотела.Нощувка.
5 ден - Закуска. Добре скритата тайна на Санторини са неговите вина. Какво отличава вината на Санторини ще разберем в единствения на острова Музей на виното. Посещение на Музея на виното, с подземни тунели и дегустация на 3 вина /срещу допълнително заплащане/. Атракциите продължават. По желание - с лифт от Тира към старото пристанище. Възможност за 3 часов круиз до вулканите Неа Камени и Палеа Камени /срещу допълнително заплащане/. По време на круиза, ще научим за топлите сярни извори в морето и в близост до брега / до тях се стига с плуване/. На връщане от пристанището към Тира може да се придвижите с магаре / единствения транспорт в миналото/. Следобед възможност за плаж.Нощувка.
6 ден - Закуска. Освобождаване на хотела. Заминаване към пристанището Атинион. Пристигане в Пирея вечерта. Нощно пътуване към България.
7 ден - Пристигане в София около обяд, във Велико Търново, Русе, Варна късния следобяд.

Цената включва:
 • Tранспорт с лицензиран автобус 3*
 • Фериботни такси:Пирея-Тира –Пирея
 • 1 нощувка със закуска в Атина - хотел 3*
 • 3 нощувки със закуски в Санторини – хотел 3*
 • Екскурзоводско обслужване по пътя

Цената не включва:
 • Пътни , магистрални и гранични такси-25.00евро на турист /задължително се заплащат към Туроператора /
 • Медицинска застраховка – 12 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 18 лв.
 • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
 • Застраховка допълнително покритие : Застраховка допълнително покритие : при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • лични разходи
 • Доплащане за единична стая - 120 лв.
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 280 лв;
 • Целодневна екскурзия на о-в Санторини – 10 евро/човек при минимум 25 туриста;
 • Посещение на Музея на виното и дегустация на 4 вида вина с включена входна такса и аудио гид на български език - 15 евро при група от минимум 20 туриста /заявява се и се заплаща преди отпътуването/
 • Екскурзия с кораб до островите Неа Камени, Палеа Камени и горещите извори с включена входна такса за вулкана - 30 евро на турист (заявява се и се заплаща преди отпътуването, осъществява се при минимум 25 туриста).
 • Придвижване с лифт или езда на магаре от/до пристанището – 10 евро/човек (заявява се и се заплаща преди отпътуването, заедно с екскурзията до вулканите)
Отстъпки:
 • За деца от 2 до 6.99гг. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 390 лв към туроператора.
 • За деца от 7 до 11.99г. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 400 лв. към туроператора.

Санторини или познат още като Тира е най-красивият и интересен остров от групата на Цикладите. Отличава се с великолепната си природа. Той покрива територия от 74 кв. км. Намира се на 127 морски мили от пристанище Пирея и на 70 мили северно от остров Крит.
Островът е с формата на полумесец с вътрешен залив наречен „калдера”. Скалите над него се извисяват на 300 м. над морското равнище. Най-голям град е Тира. На острова има 13 селища, повечето от които са запазили традиционния стил и архитектура.
Характерни за Санторини са красивите плажове с черен или червен пясък, кристално чистите сини морски води и вулканични скали.

Полезна информация:
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител е необходимо нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт или личната карта.

Начин на плащане : В брой или по банков път.

При записване по стандартните цени – 50 % аванс при записване, останалата сума се доплаща до 3 седмици преди отпътуване.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Настаняването в автобуса е по ред на записване .При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО: Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г

Цени

Дата Варна, Шумен, Разград Русе, Велико Търново, Габрово Стара Загора, Пловдив, София
01.05.2018 г. 511 лв. 511 лв. 495 лв.
19.09.2018 г. 511 лв. 511 лв. 495 лв.