Септемврийски

Родопска омая
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 253 лв.

Програма
01.05 - 05.05.2018
20.09 - 24.09.2018

1 ден – Отпътувне от Русе -05.00 Бяла – 05.30 часа от центъра, от Попово – 05.45 ч от автогара Попово. Отпътувне за Гоце Делчев. Фотопауза в Омая - нетрадиционното ваканционно селище, разположено на територия от 500 дка. Приказната атмосфера е съпътствана от две езера, гори, поляни и множество приказни скали, седем къщи, сътворени от камък, глина и дърво - "Вълшебна", "Приказна" и "Горска" , "Въздушна", "Черупка" , "Тунели" , "Езерна“.
Гоце Делчев – разходка в центрлната част и възможост за обяд. Посещение на Никополис ад Нестум- основан през 106 година на мястото на тракийското селище Александрополис] от римския император Траян, в чест на победата му над даките. В превод от латински името му означава „град на победата, разположен при Нестос“.
Отпътуване за с. Копривлен и настаняване в хотела. Възможност за ползване на услугите на спа центъра – басейн, парна баня, сауна. Нощувка.
2 ден Закуска. Отпътуване за Гърция и посещение на пещерата Алистрати - шарената пещера с червени сталактити на бял фон, на 2 млн. години, една от най-красивите в Европа според National Geographic , както и клисурата Ангити. Река Ангиста е оформила уникално с пейзажа и флората си дефиле, което местните наричат „Враус”. Бреговете по дефилето са твърди и каменисти. Дълбочината на дефилето достига до 80 - 150 м. Пещерата Алистрати е един от най-значимите природни паметници в Гърция. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” Открита е случайно през 1959г. от местни жители, ловци на диви гълъби. Входното помещение на пещерата е една красива зала с височина осем метра. От тази зала започват няколко галерии с голяма височина достигаща до 30 м. Основните сектори на пещерата са изложени вдясно и вляво от входа и започват от едно голямо помещение, залата за посрещане, която има размери 60 м.широчина, 100 м. дължина и 20-30 м. височина. Пещерата е благоустроена и отворена за посещение през 1998г. Разглеждане на пещерата. Около обяд - отпътуване за Серес. Свободно време за пазар и разходки. В град Серес могат да бъдат посетени важни забележителности като : централния площад, известен още като Площад на Свободата. Там се намира и Археологическият музей, чиято сграда датира от XVI-XVII век. Акрополът се намира на боровия хълм над Серес и е един от паметниците на Византийската епоха, запазени до наши дни. Построен е през XVII-XVIII в. пр.н.е. като древна крепост за защита на града. По пътя към този хълм, край улица Ексохон е разположен най-красивият парк в Серес – този в долината " Свети Анаргири".
След обяд завръщане в хотела. Възмоност за ползване на спа центъра. Нощувка.
3 ден. Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътувне за родопските архитектурни резервати - Лещен и Ковачевица.
      • ЛЕЩЕН - девствена природа и автентичност, усещане за завръщане към корените ни. Старинно селище със запазени стари български къщи. Голяма част от тях са реставрирани, като е запазен автентичният им архитектурен стил. В края на 19 и началото на 20 век Лещен е предимно българско село в Неврокопска кааза. Църквата „Света Параскева“ е от 1833 година.
      • КОВАЧЕВИЦА - архитектурен резерват, където всяка къща има дървена табелка с името на стопанина си, където величествено се издига четириетажната камбанария, най-високата в Западните Родопи. Възникването на село Ковачевица е свързано с опитите за насилствено помохамеданчване на българското население през 1623-1625г. и по-късно през 1656г. Много българи, не желаещи да приемат исляма напускат домовете си и намират спасение в по-високите части на планините. С нарастването на селището, за обслужването на населението се появяват и развиват различни занаяти - земеделие, скотовъдство, строителство (дюлгерство). През цялото време на турското робство в с.Ковачевица не е имало турска администрация, което благоприятства за превръщането на селото в един от центровете на македонското национално-освободително движение.След обяд отпътуване за язовир Батак и Цигов чарк. Настаняване в хотела. Нощувка.
4 ден Закуска. Отпътувне за пещерата Снежанка.
      • ПЕЩЕРАТА СНЕЖАНКА - една от най-красивите пещери в България, събрала всички видове пещерни образования. Богата е на сталагмити, сталактити, сталактони, драперии, синтрови езерца. Най-големият сталактит е дълъг 1,27 м. "Снежанка" се състои от няколко красиви зали: Залата на виметата, Голямата зала, Музикалната зала, свързани със Срутището, над което минава мост. Във Вълшебната зала, покрита със снежнобял кристален синтър, природата е създала фигурка, оприличавана на приказната героиня. Името на пещерата идва от снежнобелия синтър. В средата на пещерата има кръгли огнища, до които са намерени предмети от ранножелязната епоха и кости на животни. Траките са я ползвали като убежище от врагове.
Отпътуване за гр. Пещера – разходка в центалната част, възможност за обяд.
След обяд завръщане в хотела. Възможност за ползване на басейн или разходка сред красивата природа на язовир Батак и Цигов чарк. Нощувка.
5 ден - Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за гр. Пловдив. Свободно време - възможност за шопинг, обяд или по желание посещение на Стария град.
14 часа отпътуване за Бяла и Попово Русе .

Цената включва:
• транспорт,
• 4 нощувки със закуски, спа център,
• екскурзоводско обслужване,
• застраховки

Цената не включва:
• лични разходи,
• ориентировъчни входни такси - пещерата Алистрати - 6 евро, пещерата Снежанка - възрастни - 5 лв, деца и пенсионери - 3 лв.
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
• Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 15 лв./турист .

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
Деца до 11.99 г. - 213 лв.
Хотели по програмата
хотел Мари Бел - Копривлен
хотел АИДА - Цигов чарк

Начин на плащане: В брой или по банков път Депозит – 50%, доплащане до 30 дни преди отпътуване - по стандартните цени.
Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 30 човека.
Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, освен паспорт или лична карта, е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/ и акт за раждане/+ копия/.

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г

Цени

Дата Русе Бяла, Попово
01.05.2018 г. 253 лв. 253 лв.
20.09.2018 г. 253 лв. 253 лв.