Великден

Охрид - Дурас - Тирана - Елбасан
Маршрут: Русе-Охрид-Дурас-Тирана-Елбасан (през Велико Търново, Габрово и София)

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 299 лв.

Програма
03.05-07.05.2018
05.09-09.09.2018

1 ден Отпътуване от Варна , от ОМВ –Автогара в 20.30 ч., от Шумен, отбивка 5-ти км в 21.30 ч, от Разград , от Автогара в 22.30 ч, Русе от Централна ЖП гара, паркинг Митница в 23,30 ч.
2 ден от Велико Търново в 01:00 ч. от паркинга на хотел „Етър“, от Габрово „Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“ в 02,00 ч. , София в 5:00 ч. от Трафик Маркет Сердика за Република Македония. Пристигане в Охрид преди обяд. При възможност настаняване в хотела. Свободно време или Пешеходна туристическа програма/срещу доплащане/ на града с екскурзовод: Паметника на Св. Св. Кирил и Методий, Площада и пристана на града, Паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, Къщата на братя Робеви/гледа се отвън/, Катедралната църква “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица – Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Кл. Охридски, Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост – короната на града. Свободно време. По желание вечеря в заведение или ресторанта на хотела с македонска музика на живо (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
3 ден Закуска. Отпътуване за Албания. Панорамна обиколка на Дурас. Туристическа програма в центъра на града – един от най-старите римски градове в средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания. Разглеждане на крепостта с венецианската кула с амфитеатъра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 
4 ден Закуска. Отпътуване за Тирана /по желание – срещу доплащане/ – столицата на Албания. Туристическа програма с разглеждане на площада на Скендербег, Часовниковата кула и статуята на Скендербег - националния герой на Албания, дворецът на Културата, Националния исторически музей, паметника на Майка Албания. Посещение на Круе. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 
5 ден Закуска. Разходка в Елбасан – древната Скампа. Градът възниква през I век, а началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II. Днес градът е известен с добре запазаните си крепостни стени. По обяд - отпътуване от Елбасан. Пристигане в България през ноща. 

Цената включва: 
• 2 нощувки в хотел *** с 2 закуски; 2 вечери в Албания 
• 1 нощувка със закуска в Охрид 
• транспорт с лицензиран автобус 2/3*; 
• туристическа програма в Елбасан и Дурас 
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут 

Отстъпки: 
• настаняване на дете от 4 до 12 години – минус 15 лв. 

Доплащане: 
• настаняване в единична стая – плюс 90.00 лв. 

Цената не включва: 
• Туристическа обиколка на Охрид с екскурзовод – 10 лева/5 Евро
Туристическа обиколка на Тирана и посещение на Круе – 30 лева/15 евро/човек
вечеря в ресторант с жива музика в Охрид (по желание - организират се на място ~ 25 лева; )
входни такси за посещаваните обекти / цените са ориентировъчни/: Охрид – посещение на 2 църкви – 6 лв.; Охрид - Крепостната стена – 1 лв. ,
Медицинска застраховка – 8 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 12 лв.
Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН, лична карта номер и валидност
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт; за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: В брой или по банков път. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания. 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове : Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “ Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г

Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово София
03.05.2018 г. 319 лв. 319 лв. 319 лв. 299 лв.
05.09.2018 г. 319 лв. 319 лв. 319 лв. 299 лв.