Остров Лефкада - изумрудения остров

Остров Лефкада - 100 нюанса синьо
Маршрут: Русе-Лефкада (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София)

Продължителност: 5 дни / 3 нощувкиДати: 


Цена от: 205 лв.

Програма
24.05 - 28.05.2017
СЛЕДВАЩИ ДАТИ:
30.08 - 03.09.2017
21.09 - 24.09.2017

1.ДЕН  Отпътуване от : Варна в 17.00 ч. от ОМВ – Автогара, от  Шумен  в 18.00 ч. от отбивка  5- ти км, от Русе в 20.00 ч. от паркинга  на  Централна ЖП Гара , от  Велико Търново в 21.30 ч. от х-л „Етър“,  от Габрово в 22.30 ч. от Лукойл до Дома на „Хумора и сатирата“ , от Стара Загора в 23.45 ч. от ОМВ – Автогара,


2.ДЕН от  Пловдив в 01.00 ч. от  х-л „Санкт Петербург “ - паркинг  ОМВ, от София  в  03.00 ч. от Автогара „Сердика“ /Бивш Трафик Маркет/.Пристигане на острова и в столицата Лефкада – късния следобед . Остров Лефкада ,или още наричан Белия остров , е четвъртият по големина от групата Йонийски острови . От древни времена островът е свързан с географската област Акарнаня -  основната суша посредством  тесен провлак. Настаняване в хотел.Нощувка.


3.ДЕН Закуска. Свободно време. По желание /срещу допълнително заплащане / круиз 7 Йонийски острови от пристанището Нидри луксозен круизен кораб - по пътя се спира близо  до най - красивия плаж Порто Кацики/ избран е на 10 място по красота в света/ за фото - пауза, който е достъпен само по море  и посещение на о. Кефалоня с предвидено време за кафе и шопинг. Връщане в хотела .Нощувка.


4. ДЕН  Закуска.Възможност за допълнителна екскурзия /срещу допълнително заплащане по желание  -10 евро/ -туристическа обиколка , която включва - посещение на интересни за туристие места: манастира „ Панагия Фанеромени”- построен  1634г., върху  останките на древен храм, построен в чест на богинята Артемида. Разходка и разглеждане на крепостта „ Св. Мавра”, построена от французите през 14 век, Централния площад, Кметството, църквата „Св. Николаос” и венецианската църква „Св Спиридон”- построена през 1685 г. Музеят на грамофоните,  Археологическият музей. /ОТВЪН СЕ РАЗГЛЕЖДАТ/. Отпътуване за Нидри – свободно време. При хубаво време посещение на плажа Катизма. Нощувка .
5.ДЕН  Закуска. Отпътуване за България. Вечерта прибиране обратно през София, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе ... Преминава се само през пунктовете, откъдето са се качили туристи.

Цената включва :
•    транспорт с лицензиран автобус за международен превоз –категоризация 2/3*
•    3 нощувки със закуски в хотел Tesoro 4*.             
•    Екскурзоводско обслужване на български език
•    С групата пътува  представител от ВЕНИ ТРАВЕЛ

Цената не включва:
•    Туристическа  обиколка на осторов Лефкада  – възрастен -10 евро/20 лева за  възрастен , деца до 12 години -5 евро /10 лева
•    Еднодневен корабен круиз по 7-те острова  –  25 евро/50 лева  за възрастен, деца до 12 години -12 евро/24 лева ;
•    медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2  ЕИК :121076907. Застраховката  е  “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ” с. Лимитът на отговорност 350 EUR/USD .
•    За лица над 70 до 85 години  - 12 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или  акутно заболяване“. Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
•    Застраховка допълнително покритие : при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
•    такси музеи :  Музеят на грамофоните, Фолклорният музей /2 евро/и Археологическият музей.  около /3 евро/
•    ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 110.00 лв.
•    ДОПЛАЩАНЕ ЗА СТАЯ ИЗГЛЕД МОРЕ -30,00ЛВ на турист .

Намаление:

•    ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ , настанени с 2-ма възрастни в стая – ЗАПЛАЩАТ  70 % ОТ ЦЕНАТА ЗА ВЪЗРАСТЕН .

Настаняването в автобуса е по ред на записване .При желание може да си доплатите за предни места  :
От 5-то  място до 8-мо  място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 9-то  място до 16- то място  - 20.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията  –  40 човека.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия  родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.
Начин на плащане : В брой или по банков път. Първоначално се заплащат  50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Програма на круиза: обикаля най-известните плажове и острови във Йонийско море, както следва:
1. Плажовете Порто Кацики и  Егремни,  като се спира на ЕГРЕМНИ ЗА ПЛАЖ - Свободно време за плуване и снимки. След това се прави спирка с корабчето на  Порто Кацики за фото – пауза и къпане. Порто Кацики - най- красивият , спиращият дъха плаж на Йонийско море е трудно достъпен .
2.Кефалония -  най- големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи  с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Спира се във Фискардо (много карсиво и китно градче) за кафе или обяд. Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.
3.Итака - Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове.
4.Спира се до Меганиси( Пещера Папаниколис) , която през 1940г. по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Пауза за снимки.
5.Спира се до Скорпио- Спарти- Скорпиди ( трите острова на Онасис) - ще ни напомни за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас.
6. Спира се до Мадури - остров, известен със своята вечнозелена растителност и на който е роден великият поет Аристотелис Валоуритис.

Забележителности на острова :
Заливът на Лефкас е на 35 км от град Лефкада. Той е атрактивно място за плажуване. В западната част са още Катизма, Гира и заливите Милос и Аяс. Няма да сбъркате, където и да попаднете! Катизма е идеален за скокове с парапланер, а във Василики и Янис са едни от най-добрите плажове за уиндсърфинг в света.
В покрайнините на Нидри се намира прочутият водопад  Димосари. В древността в този район е имало множество воденици, а целият остров е богат на подпочвени води, благодарение на което е и толкова зелен.

Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на Вени травел или на оторизираните агенти!

Цени

Дата Русе В. Търново Габрово Ст. Загора Пловдив София
24.05.2017 г. 255 лв. 255 лв. 255 лв. 245 лв. 245 лв. 235 лв.