Карнавал в Ксанти 2017

Карнавал в Ксанти 2018
Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 147 лв.

Програма
16.02 - 18.02.2018

1 ден . 16.02.2018. Отпътуване от Русе на 16.02.2018 около 21.30 ч. посока Велико Търново -23.00 ч.  от паркинга пред хотел „Етър“ ,
2 ден.17.02.2018. Стара Загора в 01.30 ч. от ОМВ до Автогара  Стара Загора ,от Пловдив в 2.30 ч. от паркинга на ОМВ до Хотел „Санкт  Петербург“,от София от Трафик Маркет  „Сердика“в  4.30 ч. по маршрут:Кулата –Драма –Кавала. Пристигане в Драма - пешеходна обиколка на центъра на града: парка с изворите на “Св.Варвара” и езерата, стария град, Археологическия музей, Църквата "Св. София", Старата съборна църква и други. Свободно време и отпътуване за Кавала .Пристигане следобяд в Кавала. Туристическа програма в Кавала /срещу допълнително заплащане, по желание на туриста / – обзорна обиколка на старият град, Имарета, Крепостната стена на града с Водохранилището. Ще се любувате на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен  град - едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично“, къщата на Мехмед  Али паша и неговият паметник, построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. Ще посетим новата част на града, Старото и Новото  кметство, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имате възможност да опитате вкусният гръцки гирос.Настаняване в хотел 3* в Кавала или околността. Вечерта /по желание на туристите посещение на таверна срущу допълнително заплащане /.Нощувка .
3 ден .18.02.2018.Закуска .Отпътуване за Ксанти –  град  в Североизточна Гърция, област Източна Македония и Тракия , център на окръг  Ксанти . Намира се в Беломорска Тракия  в подножието на Руен  планина (част от южните склонове на Родопите ).Пешеходна разходка в старата част на града –Музеят на фолклора ,площад „Антика“,Общинската  градска галерия,Митрополията,Кметството,църквата „Св.Продромос“,след това ще присъствате на ежегодния карнавал в КСАНТИ ,провеждащ се от 1966г и едно от най –многолюдните събития на СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ .Участие в Карнавалното Шествие ,което  се провежда всяка година в последния ден преди началото на Великденските пости ,в ден неделя .Края на карнавала  приключва с ритуал –изгарянето на образа на ТЗАРОС –по този начин хората вярват ,че след изгарянето на този образ /стара Гръцка традиция / се предпазват от болести и уруки .Следобед -отпътуване за България –София ,Пловдив,Стара Загора ,Велико Търново ,Русе –късно вечерта .

Цената включва:

 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3*-в Кавала или околността .
 • Транспорт с лицинзиран автобус  2/3*
 • Туристическа обиколка в Драма
 • Туристическа обиколка в Ксанти
 • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва :

 • Доплащане за единично настаняване -25.00евро
 • Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина -  4 лева/ турист.
 • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
 • Застраховка допълнително покритие : Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 8 лв./турист .
 • Обзорна екскурзия на Кавала  с включена такса за къщата на Мехмед Али паша и неговият паметник, -24.00 лв. / 12 евро
 • Входни такси на музеи : Музея на фолклора в Ксанти -2 евро , Крепостта в Кавала -3 евро , входна такаса за Архиологически музей в Драма -6 евро

Посочените такси са валидни към момента на побликуване на оферта и са орентировачни и информативни !!!
Забележка: В някои от таксите са включени разходи за транспорт и паркинг на превозното средство!
Отстъпки: Деца до 11 години, в стая с 2-ма възрастни – 10 лева отстъпка от основната цена.
Начин на плащане: В брой и по банков път. При записване -  депозит – 50% от пакетната цена  и доплащане до три седмици преди отпътуване.
 Офертата е валидна при група от минимум 45 туриста !!!!
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи  - 7 дни преди датата на отпътуване.
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят на границата - копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и акт за раждане.
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8 място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата  - партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ ,но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .
ЗАБЕЛЕЖКА: АГЕНЦИЯТА си запазва правото за промяна  в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за промяна на цената до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум  15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА,  Шумен – отбивка 5-ти километър , Разград –Автогара Разград,  Русе – паркинг на Централна ЖП гара,  Велико Търново – пред хотел „Етър“, Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“, Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара , Пловдив – ОМВ до х-л Санкт Петербург,  София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г

Цени

Дата Разград , Русе Вeлико Търново, Габрово Стара Загора, Пловдив София
16.02.2018 г. 187 лв. 187 лв. 167 лв. 147 лв.


Полезни връзки:
карнавал | Ксанти |