Екскурзии

ЧАНАККАЛЕ-ТРОЯ –АСОС –КЕШАН -ОДРИН
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  29.10.2020 г.


Цена от: 269 лв.

Програма
ЧАНАККАЛЕ-ТРОЯ –АСОС –КЕШАН -ОДРИН

29.10-01.11.2020

Програма на Екскурзията до Чанаккале

Първи ден
Отпътуване по маршрут: .РУСЕ –ВЕЛИКО ТЪРНОВО –ГАБРОВО –КАЗАНЛЪК -СТАРА ЗАГОРА –СВИЛЕНГРАД –ЧАНАККАЛЕ.
Отпътуване от Гр Русе в 19.00 ч от паркинга на Цжп гара до Митница ,Велико Търново -20,30ч от хотел Етър ,Габрово в 21,00ч от бензиностанция ЛукОЙЛ до“ Хумора и Сатерата „ от Казанлък в 22,30ч от Омв –посока Стара Загора от,Стара Загора –ОМВ до Автогара в 23,15ч-

Втори ден
Пристигане в гр. Гелиболу около 6.30 ч. сутринта. Преминаване на Дарданелите с ферибот. Пристигане в хотела в Чанаккале.
При възможност, настаняване. Свободно време за почивка. След обяд туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на Троянския кон подарена на града от актьора Брат Пит през 2004г., подарена на жителите на града. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Целодневна екскурзия до Троя и Асос/по желание с/у допълнително заплащане /. По време на екскурзията се посещават разкопките на древна Троя – арената на възпятата от Омир Троянска война (крепостните стени, портите на древния град, амфитеатъра, храмът на Атина). Продължаваме на юг към района на планината Ида, където на брега на Егейско море се намира селцето Бехрамкале – наследник на античния град Асос. Посещение на храма на Атина, руините на първата школата по философия в света, основана от Аристотел, театъра. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Чанаккале следобяд. Връщане в хотела следобяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Свободно време, освобождаване на стаите в 12.00ч. Посещение на град Кешан – свободно време за пазаруване в местна търговска верига. Продължаване за България с - кратна спирка в Одрин. Пристигане в Русе късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран туристически автобус по маршрута
2 нощувки със закуски и Вечерина блок маса в хотел 3+* в Чанаккале - център
Екскурзоводско обслужване на български език по програмата
Пътни, гранични и фериботни такси
Водач от агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
Туристическа обиколка на Чанаккале – 12 € ( включва транспорт и екскурзоводско обслужване)
Посещение на античния град Троя и Асос /целодневен тур/ – 45 € (включва транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси)
Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;

ВАЖНО!!!
Допълнителни екскурзии: заявяват се при сключване на договора за пътуване и се заплащат предварително.

Градът CHANAKKALE – Турция
Чанаккале е разположен в северозападната част на Република Турция на пролива Дарданелите, който свързва Егейско с Мраморно море, респективно с Черно море. Чанаккале се явява втората след Истанбул “врата” между двата континента - Европа и Азия. Пътнически фериботи свързват ежедневно Чанаккале от азиатска страна и Еджеабат и Килитбаир от европейска. Многоцветни яхти спират тук по пътя си до и от Мраморно и Егейско море, за да могат туристите да се починат, да похапнат от местните специалитети и да разгледат забележителностите в района.
Приятни спомени остават от една разходка по крайбрежната улица Кордон , където може да поседнете в един от многобройните ресторанти и кафенета.
Повече от 50% от земите в Чанаккале са покрити с гори, това е един зелен рай, притежаващ богатство от исторически и туристически ресурси, културни забележителности и фолклор, два от най-красивите турски острови, топли извори.
Земите в района имат богато историческо минало заради стратегическото си разположение. През 1451 г. Фатих Султан Мехмет, който по - късно завладява Истанбул, построява крепост в Килитбаир, от европейска страна и в Чименлик - от азиатска, за да контролира преминаващите кораби през тесния пролив (1200 м.).
Днес крепостта Чименлък е военен музей. В памет на битката при Чанаккале през Първата Световна война, в музея се намира точно копие на кораба Нусрат, използван през войната за миниране на пролива.
Тези, които се интересуват могат да посетят и Музея на Пирирейс (1465 - 1554 г.), един от известните мореплаватели на Османската Империя, създател на най-древната карта на света. Тук са неговите карти и дневници, както и много морски флагове. Върху кулите по протежение на крепостните стени (високи 25 м. и широки 8 м.) могат да се видят оръдията, използвани през Първата Световна война.
Керамиката и килимарството, най-древните занаяти в историята на цивилизацията, тук са запазили превъзходното си качество и продължават да се развиват и до днес, без да губят регионалната си автентичност. Така характерните за района глинени съдове могат да се видят в археологическия музей в центъра на града. Една от версиите за името Чанаккале идва от глинените съдове (чанак - чиния), произвеждани някога зад стените на крепостта. Освен с керамиката си, градът става известен през 17в. и с производството на коприна и брезент.
В провинцията се намират някои значими древни градове като Ассос, Чан, Езине. Тук са се състояли две много важни битки в историята. Едната от тях е митологичната Троянска война, възпята от Омир в “Илиада”. В Троя могат да се видят както руините на градските стени, така и дървения Троянски кон. Другата важна битка в района е тази през Първата Световна война, когато турците, под ръководството на Мустафа Кемал Ататюрк, устояли на противниковите сили и Чанаккале бил обявен за “непроходим”. В чест на 500 хилядите войници, дали живота си на Галиполи, полуостровът е превърнат в национален монументален парк.
Ассос се състои от две части – пристанището и градската част.На пристанището до днес са оцелели само няколко сгради.В града обаче могат да се видят останките от древния Ассос: Храма на Атина, построен през 6в. пр. Хр., Агората, булетериона, състоящ се от статуи, театъра, некропола.
Чан е родното място на керамиката в Чанаккале. Животът тук зависи до голяма степен от керамичните заводи, допринасящи много за турската икономика. С тенденция да се развива като унивеститетски център с модерно изграждащия се комплекс в края на града, природните си дадености – планина и море - Чанаккале е интересно място за организиране и провеждане на различни инициативи.
Сигурността и нулевия процент на престъпност е също един мотив за спокойно пътуване в района.
Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване
и лична карта.
Плащане: Депозит в размер на 50 % при резервацията и доплащане 10 дни преди отпътуването.

Забележки:
Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валиден поне 3 месеца от датата на отпътуване.
За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване: 
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Офертата е валидна при група от минимум 40 човека.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Фирмата си запазва правото на промяна на пакетната цена при драстична промяна цената на горивото, но с не повече от 5% над оферираната цена. Фирмата си запазва правото за разместване посещенията на предложените обекти и при невъзможност за посещение на някои от тях да се заместят с алтернативни такива.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – ОМВ, Паркинг хотел “ Санкт Петербург“ 

Цени

Дата цена на турист
29.10.2020 г. 269 лв.