Екскурзии с автобус

Прага - Братислава - Бърно с опция Карлови вари и Пилзен
Маршрут: Русе-Прага - Братислава - Бърно - Русе

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  03.09.2024 г.


Цена от: 777 лв.

Програма


Първи ден :.

Отпътуване от Русе в 18.00 ч. от Паркинга пред Централна ЖП гара, от Велико Търново – 19.30 ч. от х-л „Етър“, от Стара Загора в 21:15 ч. от ОМВ до Автогара, от Пловдив в 22:45 ч. от ОМВ, х-л „Санкт Петербург“ - паркинг, от София в 00:30 ч. от Автогара „Сердика“/ Трафик Маркет/. Пътува се по маршрут София - Калотина - Ниш - Белград – Братислава.


Втори ден:.

Пристигане в Братислава - следобед. Братислава, която може да похвали с приказни калдъръмени улички, уникалните сгради на Филхармонията и Народният театър и най-забележителната катедрала в цяла Словакия - катедралата Св. Мартин.Настаняване в Братислава, периферно разположен. Нощувка.


Трети ден:.

Ранна закуска. Отпътуване за Прага. Туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език. Пешеходна обиколка, която включва Храдчани с един от най-големите дворци в Европа, резиденция на чешките крале, а днес на президента на републиката; Готическата катедрала Свети Вит – най-дълго строената катедрала – 600 години, която впечатлява със своите витражи; Мала страна – построен през XVII – XVIII век под стените на Пражкия град; Карловия мост, чийто строеж започва през 1357г. под покровителството на Карл IV и завършва през XV век; Старе Место с едноименния площад и известната Часовникова кула Орлой, която изумява не само с часовника, но и с известната сред туристите „разходка на апостолите”. По желание разходка с туристическо корабче по р. Вълтава- една разходка в потайностите на най-мистичния град на света, сред истории за алхимици и техния стремеж да открият тайната на Философския камък и незабравима гледка към историческата част на града. Настаняване в хотел в Прага, периферно разположен. Нощувка.


Четвърти ден:

Закуска. Свободен ден за разходка в Прага или туристическа програма по желание /срещу доплащане/– целодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварната в Пилзен. Екскурзията включва: разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, посещение на пивоварния завод в Пилзен (по време на едночасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира, таксата за вход се заплаща отделно на място – около 200 чешки крони, съветваме Ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС). Вечерта - завръщане в Прага. Нощувка.


Пети ден:

Закуска. Свободно време за разходка в Прага. По обяд – отпътуване за Братислава. Кратък престой в Бърно с разходка в историческия център: Катедралата Св. Св. Петър и Павел, Храм Мария Магдалена, Двореца Дитрихщайн, Менинската порта; Настаняване в Братислава. Нощувка.


Шести ден:.

Закуска. Отпътуване за България.


Цената включва:
• транспорт с автобус категория 2/3*, лицензиран за международни пътувания;
• 2 нощувки със закуски в Прага в хотел 2/3*,
• 2 нощувки със закуска в Братислава в хотел 2/3*,туристическа програма в Братислава и Бърно,
• С групата пътува представител на Фирмата – организатор на пътуването.

Цената не включва:
• пътни и магистрални такси – 20€/ 40 лв. /заплащат се задължително/
• екскурзия до Карлови вари и Пилзен – 30€/60 лв./при група минимум 35 туриста/
• медицинска застраховка– 10 лв. за лица до 69 г. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗД «Лев Инс «АДе с адрес на управление:
• туристическа обиколка с местен екскурзовод в Прага – 15€/30лв при минимум 35 туриста
• входни такси за музеите и разходки с корабчето река Вълтава. Разходка с кораб по р. Вълтава (1 час) – около 30евро
• доплащане за единична стая – 150 лв.
• застраховка „отмяна на пътуване” 2-3% от цената на пакета според условията на съответния Застраховател ;
• Слушалки за разходката с местен екскурзовод в Прага – 2€
• допълнителни мероприятия по желание, ползване на градски транспорт


Намаление : ДЕЦА ДО 12 ГОДИНИ –ПОЛЗВАТ НАМЕЛЕНИЕ 30% ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА ЗА ВЪЗРАСТЕН !

Всички допълнителни екскурзии ,круизи ,групови посещения на ресторанти и други обекти извън пакетната цена  ще се осъществяват при записани минимум 20 туриста!!!!


ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗД «Лев Инс «АДе доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;


Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или задграничен паспорт, за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители, паспорт или лична карта, акт за раждане + фото копия на документите
Забележка: Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 туристи.


Начин на плащане :

В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 20 дни преди тръгването.
Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Входни такси за музеи (ориентировъчни цени): Пражки град – Интериорите на Стария кралски дворец, базиликата „Св. Георги”, Златната уличка и кулата Далиборска. Вход: 250 CZK (около 9,50€);Ученици, студенти и пенсионери – 125 CZK (около 5€).
Информация за отпътуване се получава до 2 дни преди датата на заминаване!
Забележки:

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
 

Цени

Дата Възрастен
03.09.2024 г. 777 лв.


Хотели по програма
Братислава, Словакия