Екскурзии с автобус

Живите камъни - солна мина Румнико Вълча - Ръшнов - Синая - Букурещ
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 179 лв.

Програма

04.04-06.04.2019
24.05-26.05.2019
30.08-01.09.2019

Програма :

1 ден. Отпътуване от гр.Русе от паркинга на ЦЖПГара до Митница в 7,30 посока с.Костещи .Пристигане преди обед .Посощение на манастира Хорезу- е шедьовър на архитектурата на стила Бранковани, с което се превръща и в изключителен пример на Влашкия ренесанс. Много архитекти са опитвали да постигнат такава хармония , учейки се от прекрасната сграда, но величественият манастир Хорезу остава единственият неповторим пример за архитектурния стил Бранковани.След това отпътуваме към едно от чудесата на планетата "растящи или живи  камъни" в румънското село Костещи, окръг Вълча. Въпросните камъни се наричат трованти и местните хора считат, че те са живи. Геоложкия термин "тровант" често се използва в Румъния и значи "циментиран пясък". За тези сферични камъни се предполага, че са образувани от втвърдил се пясък при силна сеизмична активност. Вероятно първите трованти са се образували преди 6 милиона години. Мистериозното е, че тези камъни се възпроизвеждат при досег с вода. След силни валежи камъните започват да нарастват с 6-8 милиметра, а някои достигат и до 10 метра! Твърди се дори, че тези камъни се местят сами. Местните хора от векове са запознати със странните свойства на тези камъни, но въпреки това не са им придавали особено значение и често са ги използвали за строителен материал за къщи или за надгробни плочи. Днес те са защитени от ЮНЕСКО. Заради големия интерес на туристите през 2006г от вълчинските власти в село Костещи е създаден единственият в страната музей на трованти под открито небе. Неговата площ е 1.1 хектара. На територията на музея са събрани необичайни по вид растящи камъни от целия окръг. Срещу невисоко заплащане желаещите могат да се запознаят с експозицията и да си вземат малки образци от камъните за сувенири. Свободно време . Посещение на Солна мина OCLE MARE Това е бивша солна мина, а понастоящем е устроена като музей и е отворена за посетители. Разположена е върху площ от 10 дка. До нея се достига с минибус по подземен тунел с дължина 1300 м, който слиза на 29 м под повърхността. Температурата вътре е 13-15. Въздухът е много здравословен и подходящ за хора с белодробни проблеми. Височината на залите е 8 м. Тук се намира най-голямата подземна църква в Румъния. Има още музей, ресторант, магазин за сувенири, спортни игрища и др. Интерес представляват солните образувания по стените и таваните.Настаняване в хотел 3*в Румнико Вълча.Нощувка .

2 ден. Закуска .Отпътуване за Синая -- перлата на Карпатите! По пътя спирка за посещение на замъка. Замъкът Ръшнов (Rasnov Castle) е внушително средновековно укрепление, което доминира над околния район и едноименния румънски град от своя хълм. От нивото на селището панорамата към замъка Ръшнов в действителност е вълнуваща. Не по малко забележителни са и гледките, които се откриват от самия хълм. Градът и крепостта Ръшнов са разположени на 12 километра в югоизточна посока от Брашов, в равнината между дяловете Бучедж, Першан и Фъгъраш, които са възвишения от планинската верига на Южните Карпати.Отпътуване за Синая .Настаняване в хотел 3*в Синая . Фолклорна вечеря /по желание срещу допълнително  заплащане/ в ресторант в Синая .Нощувка .

3 ден. Закуска .Посещение на Кралския замък Пелеш – резиденцията на първата румънска кралска двойка Карол І и кралица Елизабета, с екскурзовод. Посещение на манастира Синая, който се намира в близост да замъка.  Отпътуване за Букурещ - панорамно се преминава с автобуса по старата търговска улица „Каля Викторией“, където може да се видят едни от най – красивите сгради в Букурещ – Музеят на музиката, Площадът на революцията, Атенеума/Филхармонията/, Бившият кралски Дворец – настоящата Художествена галерия, Националният Исторически Музей, Сградата на Парламента и др.  По желание посещение на църквата „Св. Св. Константин и Елена”, където се намират мощите на българския светец Свети Димитър Басарбовски. Свободно време. Отпътуване за България. Връщане обратно в Русе.

Цената включва:
*1 нощувка със закуска хотел 2/3* в Ръмнико Вълчеа
*1 нощувка със закуска хотел 2/3* в района на Синая
*транспорт с лицензиран микробус/автобус 2/3*според броя записани туристи
*екскурзоводско обслужване по маршрута
*посещение на манастир Хорезу
*посещение на "растящи или живи  камъни"
*посещение на Солна мина OCNELE MARI
*посещение на крепостта Ръшнов
*посещение на двореца Пелеш обиколка с екскурзовод на партерния етаж, където са най- представителните и красиви зали – продължителност 45 минути.

Цената не включва:
*Входни такси за посещаваните обекти: Замъка на Дракула: Замъка на Дракула: Възрастни - 35 леи, ученици - 7 леи (срещу ученическа карта), студенти – 20 леи (срещу студентска карта), пенсионери над 65 г. - 25 леи; Замъка Пелеш: Възрастни – 30 леи, пенсионери – 15 леи, ученици/студенти – 7,5 леи, такса за снимане без светкавица – 32 леи
*Фолклорна вечер – около 17 евро/човек (заплаща се в евро)
*Входна такса за Солната мина възрастни -18 лей ,учащи -14 леи
*Замъка Ръшнов - Вход за крепостта: възрастни-12 леи, деца 5 леи  Цена на фуникулер: 5 леи-двупосочно на турист
*Доплащане за единична стая – 60 лв.
*Медицинска застраховка – 4 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина,  на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907. За лица над 70 до 85 години – 6 лв./турист.
*Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 20 дни преди тръгването.

Фолклорната вечер се провежда в ресторант 2/3*, където се свири румънска музика на живо. В цената е включена вечеря по меню, което включва традиционни румънски ястия – примерно меню: предястие, основно блюдо с гарнитура, десерт, чаша вино, безалкохолна напитка / според менюто на конкретния ресторант/.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител или двамата родители, оригинал и копия, валидна лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ”.
За лица над 70 до 85 години - ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 45 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Места за отпътуване и връщане по програмите на Вени Травел:
Русе – паркинг на Централна ЖП гара

Туроператорът има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Армеец„ ЕАД със седалище и адрес на управление: София, „ул. Стефан Караджа“ 2, и с полица 18 280 1315 0000686935/07.12.2018г. валидна от 00.00ч на 05.01.2019 до 24.00ч на 04.01.2020г

Цени

Дата Русе
04.04.2019 г. 179 лв.
24.05.2019 г. 179 лв.
30.08.2019 г. 179 лв.