Екскурзии в България

Габрово - Узана - Дряновски Манастир - Дряново
Продължителност: 1 дниДати: 


Цена от: 38

Програма
31.03.2019
08.06.2019
26.10.2019
09.11.2019

Тръгване от гр.Русе в 7ч от паркинга пред ЦЖПГара –Русе .Отпътуване посока Габрово . Посещение на Дома на Хумора и Сатирата в Габрово - визитната картичка на града със Залата на Смеха с криви огледала, хумористично изкуство от цял свят - карикатура, живопис, фотография, скулптура, изложба, посветена на габровската пестеливост и чувство за хумор.Посещение на“ музей на образованието“.
Отпътуване за местността Узана- намира се в подножието на връх Исполин, точно в географския център на България. До местността най-лесно се стига по асфалтовия път от Габрово, който е дълъг около 20 километра. През 1991 г. е поставен знак, който маркира центъра на територията на страната ни и представлява стилизирана пирамида, оцветена в цветовете на българския флаг. Природата в местността е добре съхранена, като се срещат и редки представители на флората и фауната, които са защитени в Червената книга. Узана е и популярен зимен курорт.
Отпътуване за Дряновски манастир и на църквата „Св. Архангел Михаил”, основана по времето на цар Калоян.Свободно време за обяд.
Отпътуване към гр. Дряново. Родното място на Колю Фичето (1800 – 1881) – най-именитият български строител и архитект през Възраждането. Посещение на „Музей „Колю Фичето“ – представя по интересен начин делото на най-именития дряновец и български възржденски строител; и Храм „Св. Никола“ – един от шедьоврите на майстор Колю Фичето. Построен през 1851 г., обявен за национален паметник на културата. Намира се в централната част на града. Отпътуване за Гр.Русе в 17,00 ч .

Цената включва:
• транспорт по маршрута
• посещение на „Дом на хумора и сатирата“-Габрово
• посещение на „музей на образованието“-Габрово
• посещение на Дряновски манастир
• посещение на „музей на Колю Фичето“-Дряново
• екскурзоводско облужване по време на маршрута
• медицинска застраховка за лица до 69години

Цената не включва:
• входни такси:

Начин на плащане: при записване се внася 50% от сумата и остатъка до 14 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 45 туриста !!!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел . Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на туристическата агенция !


Цени

Дата Русе
31.03.2019 г. 38
08.06.2019 г. 38
26.10.2019 г. 38
09.11.2019 г. 38