Екскурзии в България

Екскурзия до Боженци - Арбанаси - Велико Търново
Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Дати:  29.09.2024 г.


Цена от: 55 лв.

Програма

 Екскурзия до Боженци - Арбанаси - Велико Търново

 

Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус
 

Дати:  29.09.2024 г.

ПРОГРАМА:

ДЕН ПЪРВИ :

Отпътуване в 7:30 ч. от паркинга на Централна ЖП гара, от Бяла в 8.00ч от ОМВ. Посещение на АИР „Боженци“ – къща музей „Баба Райна“, къща-музей „Дончо Попа“, килийното училище, старото и новото школо /в списъка на 100-те НТО/.. Свободно време за обяд.
 Отпътуване за Арбанаси /в списъка на 100-те национални туристически обекта(НТО)/ – един от най-известните архитектурни резервати в България, впечатляващ със запазена Възрожденска архитектура от далечните XVI-XVII век. Посещение на Констанцалиевата къща (таксата за вход, която е около 6 лева, се плаща на място) – един от най-забележителните и представителни паметници на жилищната архитектура в Арбанаси и църквата "Рождество Христово", най-старата църква в Арбанаси, уникална със своите стенописи (таксата за вход в църквата, която е около 6 лева, се плаща на място).Посещение на манастир „Св. Троица“. Свободно време за обяд.
 Отпътуване за Велико Търново – третата столица на Средновековна България, пленяваща всеки с уникалната си красота. Градът е разположен в подножието на Стара планина, на историческите хълмове Царевец, Трапезица и Света Гора, надвиснали над река Янтра. Посещение на църквата „Свети Четиридесет мъченици“,“ Паркът на миниатюрите“ -най-новата туристическа атракция у нас. Той се намира под крепостта Царевец във Велико Търново и носи името „Търновград – духът на хилядолетна България“, Хълмът Трапезица. И по желание посещението на други музеи на туристите в свободното време като: архитектурно-музеен резерват “Царевец” /в списъка на 100-те НТО/, разположен в източния край на града. Възможност за посещение на „Царевград Търнов“, популярен като "Музей на восъчните фигури" – под формата на скулптури и стенописи са представени исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство.


Цената включва:


•    транспорт по маршрута
•    посещение на АИР“ Боженци „
•    посещение на Арбанаси
•    посещение на Велико Търново
•    екскурзоводско обслужване
•    туристическа застраховка за лица до 69.99г


Цената не включва:


•    входни такси за посещаваните обекти:
•    къща музей „Баба Райна“ в Боженци
•    къща-музей „Дончо Попа“ в Боженци
•    килийното училище, старото и новото школо в Боженци
•    църквата "Рождество Христово" –Арбанаси -таксата за вход в църквата, която е около 6 лева, се плаща на място
•    на Констанцалиевата къща -Арбанаси -таксата за вход, която е около 6 лева, се плаща на място)
•    архитектурно-музеен резерват “Царевец”-
•    "Музей на восъчните фигури"-Велико Търново -
•    църквата „Свети Четиридесет мъченици“-Велико Търново -
•    лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Забележка:
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
За деца до 12 год. -10% намаление от цената

Начин на плащане:


В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 20 дни преди тръгването.
Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ”.
За лица над 70 до 85 години - ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването –18- 30 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!  

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Такса прекратяване:  


ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
 

Цени

Дата Русе
29.09.2024 г. 55 лв.


Хотели по програма