Екскурзии в България

Пещерата Проходна - Очите на Бога, Пещерен дом - Ферма Сините щрауси
Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 50 лв.

Програма
Пограма: 
Отпътуване с автобус от Русе 5:00 – централна ЖП гара, Митница,06:00ч от гр .Свищов в 07:00 ч от В.Търново от паркинга до Летен театър. Отпътуване посока пещера Проходна -Очите на Бога. Посещение на пещерата. Фотосесия.
Проходна е една от най-известните и леснодостъпни пещери в България. Намира се близо до с. Карлуково. Пещерата представлява естествен скален мост с дължина 262 м. Има два входа – голям и малък. От малкия вход с височина около 35 м тръгва пътечка, която преминава през цялата пещера и излиза през големия вход (най-големия пещерен свод в България – 45 м).
Пещерата е естествено осветена от огромните входове и от естествените отвори в тавана – “очи”, които правят пещерата уникална. Разположени едно до друго, с еднаква бадемовидна форма очи, които сякаш се взират в посетителите. Неслучайно местното население ги нарича “Очите на Господ”, а понякога и “Очите на Дявола”. Гледани под определен ъгъл, дори наподобяват лице, свело поглед надолу, а при влажно време от тях сякаш се стичат “сълзи”. Изправен пред този природен феномен, човек остава удивен и леко развълнуван – симетрията и разположението на “очите” навява страхопочитание.
Пещерата е обявена за природна забележителност през 1962 г. В нея са снимани няколко български и чуждестранни филми. Един от тях е “Време разделно” (1987 г.).
Посещение на Национален пещерен дом “Петър Трантеев”. Сградата на Пещерния дом е уникална със своето разположение – построена е в цепка на скалата, а формата й, гледана отгоре, наподобява прилеп. За част от стените е използвана естествената скала.
Пещерният дом и пещера Проходна са част от 100-те национални туристически обекта. Свободно време за обяд.
Посещение на фермата “Сините щрауси” основана през 2001 в в с. Брестница община Ябланица. Фермата е разположена в непосредствена близост до пещерата “Съева дупка”, която е един от най посещаваните туристически обекти в страната. Беседа за произхода, отглеждането и употребата на месото и продуктите на щрауса. Основната дейност на фермата е отглеждане на редки и специални видове животни като щрауси, сърни, декоративни зайци и др. Фермата предлага възможност за непосредствено запознаване с живота на тези животни. Основното са щраусите и техния начин на живот при закрито отглеждане. Също така във фермата ще се запознаете и с продуктите получавани от тези птици: пера, яйца, кожи, месо и др. Особен интерес представлява малкият музей на щрауса, където ще намерите голямо разнообразие на различните продукти, оформени като сувенири.
Фермата е отворена за посетители постоянно. Тук можете да прекарате интересни минути с разказите на г-н Стефан Данаилов – собственик на фермата, запознавайки се с живота на интересни животински видове. Ще намерите едно истинско място за отдих и забавление
Отпътуване за Ловеч –посещение на Къкринско Ханче - Къкринското ханче се наема за нуждите на Вътрешната революционна организация седем месеца преди залавянето на Васил Левски. След неговия арест се изоставя и забравя.
Д-р Параскев Стоянов заедно със спътникът на Васил Левски от Ловеч до Къкрина посещават село Къкрина и мястото на залавянето пред 1901 г. Д-р П. Стоянов прави архитектурна скица на основите на ханчето. На 26 декември същата година поставят първата паметна плоча, която посетителите могат да видят и днес. По-късно гражданският комитет „Васил Левски” в Ловеч подема идеята за възстановяването на ханчето. Това е сторено. Уредена е музейна експозиция, тържествено открита на 10 май 1931 г. Присъстват гости от София, Плевен, Ловеч и околните села. Събитието е отразено от националната кинохроника. Къкринското ханче има честта да бъде първият музей в страната, посветен на делото на Апостола. Свободно време в гр. Ловеч около 1.30ч /за посещение на исторически обекти или разходка –по избор на туриста/.Отпътуване към късният следобед. Късно вечерта пристигане в Русе.

Цената включва: 
• транспорт,
• Медицинска застраховка за лица до 69,99г
• екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: 
• входни такси и беседи за туристическите обекти.
• Фермата “Сините щрауси”-1.50лв
• „Къкринско ханче „- Ловеч: възрастни – 3,00 лв., учащи и пенсионери – 2,00 лв., семеен пакет – 6,00 лв./ Работно време: целогодишно 8,30 – 12,00 ч. 13,30 – 17,30 ч./
Отстъпки: За деца до 12 г. 2 лв. намаление от обявената цена.

Начин на плащане:
В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 20 дни преди тръгването.
Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ”.
За лица над 70 до 85 години - ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 45 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!! 

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Такса прекратяване: 
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 от 10.03.2021 г. валидна от 00:00 часа на 13.04.2021 г. до 24:00 часа на: 12.04.2022 г.

Цени

Дата Русе
24.04.2021 г. 50 лв.
22.08.2021 г. 50 лв.
23.10.2021 г. 50 лв.