Екскурзии в България

Пещерата Проходна - Очите на Бога, Пещерен дом - Ферма Сините щрауси
Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 45 лв.

Програма
Програма:
Отпътуване с автобус от Русе 5:00 – централна ЖП гара, Митница, 07:00 ч от В.Търново от паркинга до Летен театър. Отпътуване посока пещера Проходна -Очите на Бога. Посещение на пещерата. Фотосесия.
Проходна е една от най-известните и леснодостъпни пещери в България. Намира се близо до с. Карлуково. Пещерата представлява естествен скален мост с дължина 262 м. Има два входа – голям и малък. От малкия вход с височина около 35 м тръгва пътечка, която преминава през цялата пещера и излиза през големия вход (най-големия пещерен свод в България – 45 м).
Пещерата е естествено осветена от огромните входове и от естествените отвори в тавана – “очи”, които правят пещерата уникална. Разположени едно до друго, с еднаква бадемовидна форма очи, които сякаш се взират в посетителите. Неслучайно местното население ги нарича “Очите на Господ”, а понякога и “Очите на Дявола”. Гледани под определен ъгъл, дори наподобяват лице, свело поглед надолу, а при влажно време от тях сякаш се стичат “сълзи”. Изправен пред този природен феномен, човек остава удивен и леко развълнуван – симетрията и разположението на “очите” навява страхопочитание.
Пещерата е обявена за природна забележителност през 1962 г. В нея са снимани няколко български и чуждестранни филми. Един от тях е “Време разделно” (1987 г.).
Посещение на Национален пещерен дом “Петър Трантеев”. Сградата на Пещерния дом е уникална със своето разположение – построена е в цепка на скалата, а формата й, гледана отгоре, наподобява прилеп. За част от стените е използвана естествената скала.
Пещерният дом и пещера Проходна са част от 100-те национални туристически обекта. Свободно време за обяд.
Посещение на фермата “Сините щрауси” основана през 2001 в в с. Брестница община Ябланица. Фермата е разположена в непосредствена близост до пещерата “Съева дупка”, която е един от най посещаваните туристически обекти в страната. Беседа за произхода, отглеждането и употребата на месото и продуктите на щрауса. Основната дейност на фермата е отглеждане на редки и специални видове животни като щрауси, сърни, декоративни зайци и др. Фермата предлага възможност за непосредствено запознаване с живота на тези животни. Основното са щраусите и техния начин на живот при закрито отглеждане. Също така във фермата ще се запознаете и с продуктите получавани от тези птици: пера, яйца, кожи, месо и др. Особен интерес представлява малкият музей на щрауса, където ще намерите голямо разнообразие на различните продукти, оформени като сувенири.
Фермата е отворена за посетители постоянно. Тук можете да прекарате интересни минути с разказите на г-н Стефан Данаилов – собственик на фермата, запознавайки се с живота на интересни животински видове. Ще намерите едно истинско място за отдих и забавление
Отпътуване за Ловеч –посещение на Къкринско Ханче - Къкринското ханче се наема за нуждите на Вътрешната революционна организация седем месеца преди залавянето на Васил Левски. След неговия арест се изоставя и забравя.
Д-р Параскев Стоянов заедно със спътникът на Васил Левски от Ловеч до Къкрина посещават село Къкрина и мястото на залавянето пред 1901 г. Д-р П. Стоянов прави архитектурна скица на основите на ханчето. На 26 декември същата година поставят първата паметна плоча, която посетителите могат да видят и днес. По-късно гражданският комитет „Васил Левски” в Ловеч подема идеята за възстановяването на ханчето. Това е сторено. Уредена е музейна експозиция, тържествено открита на 10 май 1931 г. Присъстват гости от София, Плевен, Ловеч и околните села. Събитието е отразено от националната кинохроника. Къкринското ханче има честта да бъде първият музей в страната, посветен на делото на Апостола. Свободно време в гр. Ловеч около 1.30ч /за посещение на исторически обекти или разходка –по избор на туриста/.Отпътуване към късният следобед. Късно вечерта пристигане в Русе.

Цената включва:
• транспорт,
• Медицинска застраховка за лица до 69,99г
• екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
• входни такси и беседи за туристическите обекти.
• Фермата “Сините щрауси”-1.50лв
• „Къкринско ханче „- Ловеч: възрастни – 3,00 лв., учащи и пенсионери – 2,00 лв., семеен пакет – 6,00 лв./ Работно време: целогодишно 8,30 – 12,00 ч. 13,30 – 17,30 ч./

Отстъпки:
За деца до 12 г. 2 лв. намаление от обявената цена.

Начин на плащане:
В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 20 дни преди тръгването.
Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ”.
За лица над 70 до 85 години - ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 45 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;


Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!


Цени

Дата Русе
10.05.2020 г. 45 лв.
28.06.2020 г. 45 лв.
13.09.2020 г. 45 лв.
24.10.2020 г. 45 лв.