ЕКСКУРЗИЯ ДО БАЙКАЛ

ЕКСКУРЗИЯ ДО БАЙКАЛ
Маршрут: София – Иркутск – Байкалск – Слюдянка – КБЖД – Порт Байкал – Листвянка – остров Олхон – Нос Хобой – Малое море – остров Огой – Уст Ординск – Иркутск – София

Продължителност: 11 дни / 10 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати: 


Цена от: 4600 лв.

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО БАЙКАЛ

Записване без риск и с минимален депозит!
Пътуването може да се анулира без неустойка до 60 дни преди датата на отпътуване!

Дати:
04.08 - 14.08.2021

Байкал – невероятно приключение в Сибир
със самолет, влак „Златна катарама” и воден круиз по езерото!
Най-голямото и най-дълбокото езеро на Земята
и девствена природа привличат туристи от цял свят.
Природата на Байкал е уникална: има повече от хиляда животни и растения, които не се срещат никъде другаде. ”Нерпа” е един от трите вида сладководни тюлени в света и единственият бозайник, която обитава езерото Байкал! През 1996 г. заради огромното си биологично разнообразие Байкал е включен в Списъка на ЮНЕСКО.
Осъществете Вашата мечта за едно вълнуващо и приказно пътешествие с нас!

Ден 1/ 04.08.2021 София – Иркутск ✈
Полет от София в 12:25 ч. с Аерофлот до Москва. Кацане в 15:35 ч., продължение за Иркутск в 17:35 ч. и кацане в 04:10 ч. Добре дошли в Сибир! Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 3*. Нощувка.

Ден 2/05.08.2021 Иркутск 🚌
Включено хранене: закуска и вечеря
Късна закуска и почивка от полета. След обяд панорамна обиколка на Иркутск - един от най-големите градове на Сибир с богато културно и архитектурно наследство. Градът е разположен на двата бряга на река Ангара, на 66 км от Байкал. Името му произлиза от по-малката река Иркут, която тук се влива в Ангара. Ще видите класическа дървена архитектура, която придава изключителна уникалност на сградите в града: Спаската църква, Московската триумфална арка, Княз-Владимирския храм, паметника на Александър III, крайбрежието на р. Ангара. Иркутск пази спомена на основно средище на интелектуалци, артисти и революционери, заточени в Сибир от Николай I след революцията на декабристите в началото на 19-ти век. В програмата ни е включено посещение на Музея на декабристите. Ще се запознаем и с бита, културата и начина на живот на дворянското семейство Волконски. Ще чуете мини-концерт (вокал, цигулка и пиано) с дегустация на пенливо вино! Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 3/06.08.2021 Иркутск – Байкалск /курорт „Гора Соболинная” (150 км, около 3 ч.) 🚌
Включено хранене: закуска и обяд
След закуска отпътуване към Байкалск – малко градче в южната част на Иркутска област, разположено сред величествените върхове на Хамар-Дабан. Мястото е известно със своите живописни пейзажи и мек сибирски климат. Тук се намира един от най-добрите ски курорти в Сибир „Гора Соболинная”. Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта. 🚡
Обяд в уникалното панорамно кафене "Височина 900", разположено на височина 900 м над морското равнище и около 500 м над повърхността на Байкал. Това е най-високопланинското кафене на езерото Байкал! Настаняване в хотел 4*. Свободно време, нощувка.

Ден 4/ 07.08.2021 Байкалск – Слюдянка – КБЖД – Порт Байкал – Листвянка (150 км) 🚌
Включено хранене: закуска, обяд и вечер
След закуска заминаване до селището Слюдянка (40 км), където се качваме във вагон 1ва класа на екскурзионен влак „Золотая пряжка”, за да започнем пътешествие по КБЖД – Кръгобайкалския железопътен път, който е построен още в царски времена през 1899–1915 г. като част на прочутата Транс–Сибирска железница Москва – Владивосток. Пътешествието по КБЖД позволява да видите от едната страна планините, а от другата – езерото Байкал! По своята сложност и разходи за строителство, тази част от железопътния път няма равна среди железопътни линии на Русия. Преди революцията този къс участък от пътя е наречен „Золотая пряжка” - „Златната катарама” на стоманения колан на Русия. Железница минава 89 км по маршрут Слюдянка – Култук – Маритуй – пристанище Байкал. Има 4 спирки, където ще имате чудесна възможност да снимате поразителните гледки, открили се пред вас. Ще видите много паметници на архитектурното и инженерно изкуство, които максимално органично са се вписали в местния пейзаж. Поради особеностите на местния ландшафт, този участък на КБЖД има повече конструктивни обекти, сравнено с всяка друга железница в света. Тук са включени 39 тунела, 16 галерии, 248 виадукти, мостове, подпорни стени с вековна давност и други инженерни конструкции. Най-дългият тунел е 777 м и минава през нос „Половинный”. Като уникален паметник на инженерното постижение по онова време, КБЖД привлича за изграждането си инженери, архитекти и строители от много държави в Западна и Източна Европа. Въпреки някои реконструкции, галериите и тунелите на КБЖД и до ден днешен качествено си изпълняват функциите, за които са предназначени още в началото на XX-ти век. На станция „Половинная” ще ни сервират обяд.
Вечерта влакът пристига в пристанище Байкал. Следва преход с ферибот (20 км, около 30-40 мин.) през р. Ангара на другия бряг, където ни чака автобус за трансфер до хотела 4*. Настаняване, вечеря и нощувка.

Ден 5/ 08.08.2021 Листвянка 🚌
Включено хранене: закуска, обяд и вечеря
Закуска. Обзорна обиколка на Листвянка, която се намира до самия извор на р. Ангара на северозападния бряг на езерото Байкал. Това е едно от най-посещаваните места на Байкал. От тук започват много туристически пътеки и водни екскурзии. През лятото е много популярен дайвингът, а през зимата има чудесни условия за сноуборд и ски. Този ден ще започнем с посещение на църквата „Св. Никола“ от края на 19 век, построена само от дърво и музея „Байкал” – единственият музей на езерото в Русия. Посветен е на Байкал, вдъхновил стотици учени. Намира се близо до извора на река Ангара и привлича туристи и ценители от цял свят. Байкал е най-дълбокото езеро в света. В него се вливат над триста реки, а извира само една – Ангара. Дължината на Байкал е 636 км, а формата му е като полумесец. Ширината му варира от 25 до 80 км, а площта му се равнява на държави като Белгия, Холандия или Дания. Считано за най-старото езеро в света, то провокира учени от всички краища на света и от различни сфери на науката. Спорни са както произходът му, така и името му. Байкал от стари времена е бил и средище на култове, вярвания и легенди, които са живи и днес.
Ще направим виртуално пътешествие на дъното на езерото Байкал с «Батискаф». Очаква Ви пълна илюзия за гмуркане на дълбочина 1637 м. Филмът е направен от истински подводни снимки, заснети близо до Листвянка, Малое море и остров Олхон.
Следва посещение на дендропарк «Каменушка», посветен на флората и фауната на байкалския регион. В Байкал живеят над 2,5 хиляди вида и подвида растения и животни, 2/3 от които обитават единствено този водоем. Ще направим почивка и ще се запознаете за пръв път с местната кухня – предвидили сме обяд в рибен ресторант с ястия от прочутия сагудай или омул – вид сладководна риба от групата на сьомгите, която живее само в езерото Байкал. След обяд посещение на връх Камък Черского – най-високата точка в областта на Листвянка. Изкачване със седалков лифт на височина 755 м. На панорамната площадка от върха на планината може да се види езерото Байкал в цялото му великолепие, както и Байкалската обсерватория, р. Ангара и Шаман камък, намиращ се точно на границата на Байкал и р. Ангара, а в далечините са планинските върхове на Хабар-Дабана. По стара традиция, точно както другите туристи, посетили Камък Черского, ще завържем панделка-лента на дърво. Връщане в хотела, вечеря и нощувка. Вечерта по желание – посещение на истинска руска баня с брезови метлички и сауна на дърва.

Ден 6 / 09.08.2021 Листвянка – Талци – Листвянка (40 км) 🚌
Включено хранене: закуска и вечеря
След закуска ще посетим Етнографския музей Талци, представящ уникалната дървена архитектура от царско време под открито небе, намиращ се на 20 км от Листвянка. Комплексът е разположен на брега на р. Ангара по пътя към езерото Байкал. Музеят е основан през 1966 г. и заема площ от 67 ха. Посещението на музея ще бъде интересно за всеки, който иска да научи повече за бита и духовна култура на местните народи на Байкал – буряти, евенки и др. В музея има около 80 архитектурни паметника от региона на Иркутска област от 17-20 век и етнографски колекции от 10-20 век.
Свободно време за обяд в уютния „Трактир” със сибирска кухня. След обяд ви предстои шоу на дресирани тюлени в местния „Нерпинариум”. „Нерпа” е името на един от трите вида тюлени в света, които живеят в сладки води и който се среща единствено в езерото Байкал. В естествени условия нерпа обитава цялата акватория на езерото, но се среща повече в северната част на Байкал. Любимо място на байкалските тюлени са островите Ушкани, където има много риба, удобни скали и почти няма хора. Да се видят в дивата природата тези предпазливи и плахи животни е почти невъзможно, но можете да се порадвате на дресираните нерпи. Какво могат тези артисти? Те пеят и танцуват, играят топка и дори рисуват картини, които, ако решите, можете веднага си да купите. Тук можете да си направите с тях снимка за спомен и да купите сувенири. Следва екскурзия до ковачница и ферма за хъскита. Запознаване с традициите на впрягове с хъскита. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 7/10.08.2021 Листвянка – остров Олхон с ферибот (200 км, около 6-7 ч) 🚌 🚢
Включено хранене: закуска и вечеря
След закуска отпътуване за остров Олхон, наричан „сърцето на Байкал“. Езерото има 26 острова, а Олхон е най-големият. Дължината му е 71 км, а ширината около 12 км. Недалеч от външната източна част на острова се намира най-дълбоката точка в Байкал – 1637 м. На острова има степни равнини със широки заливи, удобни за плаж през лятото, а островът е достатъчно голям да има свои собствени езера. Тук има и истинска сибирска тайга с гъсти гори, както и малка пустиня. Възможност за обяд в ресторанта по пътя.
Автобусът ще ни закара до фериботна линия през проток „Олхонски врати” до остров Олхон с дължина 7 км (30 мин. с ферибота). На Олхон няма асфалтирани пътища, а единственият местен транспорт са руските военни джипове „УАЗ” с вместимост около 10 човека. Качване на „УАЗ” и отпътуване до централното селище и туристически център на острова – Хужир (35 км, 40 мин).
Настаняване в хотел 4*, пешеходна разходка и първо запознаване със селището, нос Бурхан и скалата Шаманка в Сарайския залив. Нос Бурхан е една от основните забележителности на острова, считан от местните за свещено място. Преданията твърдят, че божеството Бурхан обитава скалната пещера. Посещение на местна галерия, магазин за сувенири и минерали. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 8 /11.08.2021 остров Олхон – нос Хобой (18 км)
Включено хранене: закуска, обяд и вечеря
Днешният ден е посветен на Олхон и неговото очарование. След закуска ще потеглим с руски военни джипове за нос Хобой, разположен в най-северния край на острова в близост до най-широкото място на Байкал (79,5 км). В превод от бурятски Олхон означава „Зъб”. По пътя ще направим спирки в местностите „Трима братя”, Пади Узура, залива Саган-Хушун и други живописни кътчета на острова. Ще прекосим приказни места с величествени скали, степи и пясъчни плажове. Тук са се съхранили растения от доледниковия период. При хубаво време от върха на нос Хобой се вижда полуостров Свети Нос на източния бряг на Байкал. Езерото е особено красиво по залез слънце. За обяд: пикник на открито.
На връщане, посещение на единствената православна светиня на острова – Храм на „Иконата на Богородица“ от 2007 г., както и посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня: мляко, домашен хляб, извара, бурятски чай и това, което не сте опитвали никога през живота си – бурятска водка от мляко! Това посещение е уникалната възможност да се запознаете с фолклора, стопанството и обичаите на бурятите – коренното население на остров Олхон! Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 9/12.08.2021 о-в Олхон – круиз по Малое море – о-в Огой – о-в Олхон (50 км) ⛴
Включено хранене: закуска, обяд и вечеря
След закуска се качваме на корабче за целодневна екскурзия по Малое море до остров Огой с включен обяд на борда. Ще посетим целебните извори Сурхайти. Благодарение на необичайната растителност, многото заливи, чистия пясък и красивите скали, Малое море е считано за една от най-добрите ваканционни дестинации. Малое море е малка акватория от Байкал, която остров Олхон отделя от останалата част на огромното езеро. Природните условия на този район са просто великолепни: топло време през цялото лято и, благодарение на малката дълбочина, температурата на водата не пада под 19-21°С. Остров Огой се намира в сърцето на Малое море. Това е най-големият остров на Малое море и вторият по големина на Байкал, простиращ се от запад на изток на 3 км. Едно от свещените места на Азия. Основна забележителност на острова е будистката ступа Субурга, построена през 2005 г. В превод от санскрит «suburga» означава «връх». Вътре се намират свещени текстове, мощи на будистки светци и бронзовата статуетка «Майката на всички буди». Счита се, че ако осем пъти обиколиш Ступата на Просветлението, можеш да забравиш за всички притеснения и мъки и да постигнеш хармония със себе си и със света. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 10/ 13.08.2021 о-в Олхон – п. Хужир – залив Загли, проток Олхонски врати –
Уст Ординск с ферибот, Иркутск (300 км, около 6ч.) 🚢 🚌
Включено хранене: закуска и вечеря
След закуска пътуване с джипове „УАЗ” до ферибота, след което ще продължим с автобус по безкрайните тажерански степи до Иркутск. По пътя спирка за почивка и обяд с местна бурятска кухня (заплаща се на място). Продължение към Уст Ординския бурятски автономен окръг, където ще посетим Бурятския национален музей. Бурятите са една от най-многобройните народности, живеещи на територията на Сибир. Те са с монголски произход и имат много общи обичаи със своите монголски братовчеди, включително пасторалния номадизъм и използването на юрти за подслон. Говорят на бурятски език, чието изучаване е задължително за всички буряти. Съсредоточени са предимно в Република Бурятия, но също и в Уст Ординския бурятски автономен окръг в Иркутска област и Агинския бурятски автономен окръг в Забайкалски край на Русия, като общо наброяват около 436 хил. души. Други 100 хил. живеят в съседните страни – 70 хил. в Северна Монголия и около 25 хил. в Североизточен Китай. Уст Ординск е интересен, защото тук от поколение на поколение пазят основите на традициите и културата на бурятите. По време на посещението на музея ще се запознаете с Бурятския фолклор, националните игри и шамански ритуали. Продължение за Иркутск, който се намира на 70 км. Пристигане, настаняване в хотела в Иркутск. Вечеря и нощувка.

Ден 11/ 14.08.2021 Иркутск – София ✈
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 05:30 ч. с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 06:40 ч. Продължение за София в 08:15 ч. Кацане в България в 11:35 ч. Край на програмата.

Хотели по програмата:
Иркутск: хотел „Ангара“ 3*, www.angarahotel.ru; хотел „Иркутск“ 3*, https://irkutsk-hotel.ru;
Байкалск: „Гранд Байкал“ 4*, http://grandbaikal.ru/;
Листвянка: „Легенда Байкала“ 4* http://legend-of-baikal.ru/ru/placement/;
Олхон: комплекс Baikal View Hotel 4 *, http://baikalview.com

Настаняването на дете до 12 г. и на трети възрастен става ПО ЗАПИТВАНЕ и подлежи на препотвърждение от страна на туроператора.
За всички нови резервации ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана и непроведена програма от страна на туроператора!

Цената включва:
• Самолетен билет София – Иркутск – София през Москва с полети на Аерофлот с включени летищни такси, един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг.;
• Трансфери и транспорт :
с климатизиран туристически автобус;
с фериботи през р. Ангара и проток Олхонски врати;
руски военни джипове „УАЗ” на остров Олхон.
• 10 нощувки в хотели:
3 нощувки в Иркутск;
1 нощувка в Байкалск;
3 нощувки в Листвянка;
3 нощувки в Олхон.
• 9 закуски в ресторантите на хотелите по програмата;
• 8 вечери в ресторантите на хотелите по програмата;
• 5 обяда по програма;
• Билет за екскурзионен влак «Золотая пряжка » по Кръгобайкалския железопътен път, първа класа по маршрут „Слюдянка – порт Байкал”;
• Панорамна екскурзия в Иркутск с включено посещение на Музея на декабристите;
• Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта „Гора Соболинная”;
• Екскурзия до Листвянка с посещение на Музея на езерото Байкал и връх Черского;
• Посещение на етнографския музей „Талци” и шоу-програма в Нерпинариума;
• Екскурзия до ковачница и ферма за хъски;
• Пешеходна екскурзия до Нос Бурхан и скала Шаманка в п. Хужир;
• Посещение на местна галерия и магазин за сувенири и минерали;
• Целодневна автомобилна екскурзия до Нос Хобой – най-северният край на остров Олхон;
• Посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня;
• Круиз с корабче по Малое море до остров Огой с посещение на целебните извори и будистката Ступа
на Просветлението;
• Посещение на Бурятския Национален музей в Уст Ординск, среща с шаман;
• Всички входни такси за посещаваните обекти;
• Съдействие за издаване на туристическа виза в Русия;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Водач/преводач на български език по време на пътуването;
• Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с включени медицински разноски вследствие
злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и
медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.
• Туристическа виза за Русия: 120 лв. за български граждани, срок на издаване 10 календарни дни.
• Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 50 лв.
• PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Русия. Сертификатът трябва да бъде на английски или преведен на руски език. В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристите ще бъдат своевременно уведомени;
• Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2%–2,5% от туристическия пакет.
Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;
• в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.
• други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката, включват медицински и немедицински причини и др. описани в Общите условия по застраховката.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на пътуването;
• Попълнен договор и депозит в размер на 100 лв. на човек;
• Пълно плащане: до 60 дни преди датата на отпътуване;
• Предоставяне на всички необходими документи за руска виза: до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на пътуване;
• Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
• Данни за Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
• 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила и шапка. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Ваксини:
• Няма задължителни ваксинации за териториите, през които минава тура. За индивидуални нужди се консултирайте с личния си лекар или посетете сайта на СЗО (Световната здравна организация) за най-актуалните препоръки. При промяна на условията за посещение на Иркутска област и езерото Байкал, туристите ще бъдат своевременно уведомени.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните полети на Аерофлот с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е: 1573 лева на билет. Посочената цена е валидна към януари 2021 и е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.
• При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Основна информация:
От 1992 г. езерото Байкал и цялата околност са определени за национален парк. Днес Байкал е естествен рай и идилична туристическа дестинация.
Местоположение - Източен Сибир, Русия
Тип езеро - планинско
Основни притоци - Селенге, Баргузин, Горна Ангара
Бреговата ивица достига до рекордните 2100 км.
Флора и фауна - над 2500 вида растения и животни
Водосборна площ - 560 000 кв. км
Макс. дължина - 636 км
Макс. ширина - 79 км
Площ - 31,722 кв.км
Средна дълбочина - 744.4 м
Макс. дълбочина - 1642 м
Воден обем - 23,615.39 куб. км
Възраст - 25-30 млн. години
Острови – 30

Важно!
• Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
При по-малка група се доплащат съответно по 150 лв. на човек при група от 20-24 туристи и
по 400 лв. на човек при група от 15-19 туристи.
• В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Всички допълнителни екскурзии и мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място, освен ако не е посочено друго.
• Цените са изготвени при курс: 1€=90 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 30.01.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
• Валута: 1 € = 90 RUB (към 30.01.2021)
• Часово време: По време на пътуването часова разлика с България е +5 ч.
• Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” .
• Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба съгласно чл. 97 от ЗАПСП.
• Начин на плащане: в лева по банков път.
Цени

Дата Единична стая
04.08.2021 г. 4600 лв.