в Гърция и острови

Халкидики Ситоня - мини почивка и Атонски манастири
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  20.09.2024 г.


Цена от: 807 лв.

Програма

Почивка в Халкидики - Ситония (Мини Почивка)

 

ПРОМО ЦЕНА ДО 30. 07. 2024

707 лв.


Дати на пътуване :
20.09 - 26.09.2024 г.

Автобусна програма : 7 дни / 5 нощувки, 5 бр. закуски и вечери на блок маса (НВ - бюфе)  !!!

Цена:
807 лв.

1 ден - 20.09.2024г. Отпътуване от гр. Русе в 21.00 ч. /паркинг Централна ЖП Гара /, от Велико Търново – 22.30 ч. от автогара ЮГ, от Габрово в 23.00 ч. – Лукойл до „Дома на хумора и сатирата“, от Стара Загора в 01.00 ч. – ОМВ до Автогара Стара Загора.

2 ден - 21.09.2024г. Отпътуване от Пловдив – ОМВ, хотел „Санкт Петербург“ –в 03.00 ч. от София в 5.30 ч. – Трафик Маркет отпътуване за Кулата – Ситоня. Около обяд пристигане и настаняване в хотела. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

3 ден - 22.09.2024г. Закуска. Свободно време или по желание круиз до Атонски манастири –срещу допълнително заплащане. Круизът е с начало в 09:30 часа от пристанищата в Ормос ПАНАГИОС или Уранополи , връщането обратно е около 14:00-15.00 часа. Круизният кораб плава покрай Западното крайбрежие на Света Гора и на разстояние 500 метра (допустимото разстояние) от брега на независимата монашеска република. По време на вълнуващото пътуване пред погледа ни е Света Гора с цялото величие на красивата си природа. Пейзажа варира с малки долини и клисури в гористи планини, разнообразени от голи стръмни скали и редки изгледи към малки, закътани плажове. Планинската природа от една страна и морето от друга страна утвърждават впечатлението за един изолиран, различен и странен свят, избран от отшелниците за тяхна монашеска държава. По програма ще минем покрай 8-9 големи манастира, както и няколко пристанища, между които и пристанището на българския Зографски манастир. През цялото време на круиза се предоставя информация на български език, както за манастирите, край които минаваме, така и за историята на Света Гора. Свободно време.Вечеря . Нощувка.

4 ден - 23.09.2024г. Закуска. Свободно време или круиз до островите Амулиани и Дреня. Островите са общо шест на брой и това което ги характеризира са пясъчните плажове и кристално чистите води, които между островите са с цвят тюркоаз, достоен съперник на Карибите. Круизът започва от североизточната част на острова и следва в посока Запад. По време на круиза ще спрем за около час на остров Амулиани, разположено точно срещу Уранополи (Небесен град) – град на ръкава Атон. Ще продължим към най-големия остров Дреня, наречен някога на богинята Артемида заради изградения храм тук. Днес острова се нарича Ελιά ( Маслина) заради изобилието от маслинови дървета. Плажът на острова е организиран и разполага с шезлонги и чадъри, има таверна и бар на плажа. Време за къпане, плаж или чаша фрапе. Завръщане в Уранополи и хотела следобед. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

5 ден - 24.09.2024г. Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.Вечеря. Нощувка.
6 ден - 25.09.2024г. Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка .

7 ден - 26.09.2024г. Закуска.Отпътуване за България.

Цената включва:
•    5 нощувки със закуски в новият хотел Hotel sto Sitonia 4*
•    транспорт с лицензиран автобус категория 3*
•    5 вечери на блок маса .
•    екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя
•    представител на ВЕНИ ТРАВЕЛ


Цената не включва:
•    2 бр. шезлонги и 1 бр. чадър на плажа - за двама туристи - 7 eвро ;

•    Круиз- Атонски манастири /полудневен/-35.00€ /70.00ЛВ/на турист, деца до 11,99 години -50.00лв/25,00евро.
•   
•    Круиз до островите Дреня –плажен круиз целодневен -35,00€ /70.00лв/ на турист, деца до 11,99 години -50.00лв/25,00 Евро.
Круиза започва от пристанище Трипити  около 11,00ч /транспорт с автобусот хотела до пристанището  /и приключва до 16,00 ч. на пристанище Трипити /транспорт с автобус до хотела/ ,Посещават се мининмум три острава, прави се плаж за около от 1 до 2 часа на остров. Спирката на остров Амулиани е за разходка и запознаване самостоятелно  с осторва – плаж не се прави там.

•    Доплащане за единична стая - 290.00 лв.
 
•    медицинска застраховка – 9 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“към ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД .

•    За лица над 70 до 85 години - 14 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“ ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД .
  
•    Застраховка допълнително покритие: при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука - според тарифите на лицензиран застраховател;

ВАЖНО!!!
Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2024г.
От 01.01 .2018 г. се въведе - такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория, сезон, община, местоположение и туристически критерии според гръцките закони.

От 2024-та година Гърция преименува начисляваната досега „хотелска такса“ на „такса за климатична устойчивост“ (еко такса)  и увеличава размера ѝ. Еко таксата ще се заплаща на място от всички туристи, настанени в хотели, апартаменти и студиа, като размерът ѝ варира според категорията на мястото за настаняване и се определя на помещение на вечер. Таксата е задължителна, дължи се за пълния период на престоя и не е включена в цената на настаняването, а се заплаща само на място в обекта в момента на настаняване, съгласно правилата на хотела.

За настанявания в периода март-октомври 2024-та година са определени следните размери на еко таксата:

  • за категория 1* и 2* - 1.50 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 3* - 3 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 4* - 7 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 5* - 10 евро на стая, на нощувка;

За настанявания в месеците януари, февруари, ноември и декември 2024-та, таксата ще е в размер на:

  • за категория 1* и 2* - 0.50 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 3* - 1.50 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 4* - 3 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 5* - 4 евро на стая, на нощувка;

 

Туристическа такса - 7 евро на ден на стая (заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.
    • В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.


Намаление:
 ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ, настанени с 2-ма възрастни в стая – заплащат 70 % от цената за възрастен


ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;


Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места:
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.
Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията –  25 човека.
Максимален брой туристи – 30 човека.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане: В брой или по банков път. Първоначално се заплащат 50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА: Hotel sto Sitonia 4* - Халкидики / Ситония
Hotel sto Sitonia 4*  хотел е нов и избор за икономична, спокойна почивка на брега на морето, предлагайки добро качество за цената си. Хотелът се състои от ниски сгради с озеленени общи части и външен басеин, само на 50 метра от плажа. Хотел Hotel sto Sitonia 4* е перфектното място за всички, които искат да видят местните антични забележителности, да се включат в организираните мероприятия до Атон и Метеора.

Местоположение на Hotel sto Sitonia 4*, Халкидики
Hotel sto Sitonia 4* е разположен на самия бряг на морето, непосредствено до плажа на тихо и спокойно курортно селце, в близост до центъра.


Удобства в Hotel sto Sitonia 4*
Удобствата на хотела включват: ресторант с традиционна гръцка кухня, СПА, шведска и турска сауна, зала за масажи, фитнес зала, ежедневно почистване на стаите, безплатен WiFi интернет във фоайето, паркинг, басейн и бар на басейна и супермаркет. От бара на басейна можете да се насладите на моменти на тишина и спокойствие и красиви залези.


Стаи и настаняване в Hotel sto Sitonia 4*
Hotel sto Sitonia 4* е комплекс с две крила разположени в амфитеатрална форма около басейна. Всички стаи са проектирани да имат гледка към басейна и морето.
Хранене, ресторанти и барове в Hotel sto Sitonia 4*
В хотел Hotel sto Sitonia 4* ще намерите тавена, която е отворена от рано сутринта до полунощ. Всяка събота в таверната има жива музика с богат репертоар.

Амулиани е малко и чаровно островче, и все още не много познато у нас. Намира се между втория и третия ръкав на Халкидики, т.е. между Ситония и Атон /по-близо до Атон/, и дълго време е било собственост на Ватопедския манастир, но от 20-те години на миналия век на него живеят целогодишно около 1000 души, а напоследък и туристите са разкрили природния му магнетизъм.
Най-близкият до София гръцки остров на Халкидики (само на 350 км.), ще ви впечатли с екзотиката и природния си магнетизъм. Това е място, на което всеки може да намери кътчето от мечтите си – уникална комбинация от златни плажове, лазурно море, пищна зеленина, множество скални образувания, романтични малки пристанища и фантастични рибни таверни. Уединените заливи са предпочитано място за тези, които желаят да релаксират, но също и за любителите на водните спортове. За уюта и комфорта на посетителите несъмнено допринася и традиционното гостоприемство на жителите на острова.
Но независимо дали изберете златните плажове, културния туризъм или кулинарните изкушения на рибните таверни – вашата ваканция ще е незабравима!

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Цени

Дата Русе, Разград, Свищов, В. Търново
20.09.2024 г. 807 лв.


Хотели по програма
Гърция, Гърция