Егейска Турция

Егейска Турция
Маршрут: Русе-Айвалък-Бергама-Измир-Кушадасъ-Приене-Милет-Дидим-Мармарис/Остров Родос,река Далян/-Афродизиас-Кушадасъ-Памуккале

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 379 лв.

Програма
01.03 - 05.03.2017
11.04 - 15.04.2017
03.05 - 08.05.2017

Промоционална цена за ранни записвания до 28.02.2017 и пълно плащане до 10.03.2017

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване в  04.00 ч. от Русе /Централна ЖП гара/, от Разград – 05.00ч. /Автогара/, от Шумен – 06.00 ч./5-ти километър/, от Варна – 07.00 ч. /ОМВ до Автогара/, от Несебър – 08.30 ч. /Разклона за Слънчев Бряг/, от Поморие – 9.00ч /х-л Сънсет Ризорт/ . В 9.30 ч. отпътуване от Бургас /ОМВ до Метро/ към Малко Търново – Дарданелите . Преминаване с ферибот през протока Дарданелите. Вечерта пристигане в Айвалък. Настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за античния град Пергамон (дн. Бергама), който през елинистическия период е бил столица на едноименното царство. Разглеждане с местен екскурзовод на Акропола, храма на богинята Атина, амфитеатъра, храма на император Траян, останките от олтара на Зевс и останките от  библиотеката, строена от Марк Антоний за сватбен подарък на Клеопатра. Отпътуване за Кушадасъ. По пътя – двучасов престой в Измир, третият по големина град в Турция, родно място на Омир. Пешеходна разходка в центъра на града. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Памуккале - с доплащане 55 лв + входните такси и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; Посещението се организира при минимум 25 участника.  Завръщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до един от най-добре запазените градове на древния свят - Ефес, къщата на Св. Богородица, гроба на Св. Йоан Богослов и останките от храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят – с доплащане 55 лв + входните такси и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; Таксите за Ефес, за къщата на Дева Мария и за гроба на Св. Йоан Богослов, които са съответно по около 30, 15 и 10 турски лири. Посещението се организира при минимум 20 участника. Отпътуване за Айвалък. Пpистигане. Настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за България. По пътя: посещение на древна Троя - легендарният град на героите от Троянската война, обезсмъртени от Омир. Преминаване с ферибот през Дарданелите. Отпътуване по маршрут  Малко Търново – Бургас – Варна. Пристигане във Варна, Шумен, Разград, Русе през ноща.

Цената включва:
•    Транспорт с лицензиран  автобус 2/3*;  
•    4 нощувки със закуски и 3 вечери в хотел 3*/2 нощувки в Айвалък в хотел 3* на база нощувка и закуска на първия ден, на база полупансион на втория ден, 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3* на база полупансион/
•    Екскурзоводско обслужване;
•    разглеждане с екскурзовод забележителностите на Пергамон (дн. Бергама), Измир, Троя
•    пътни и фериботни такси.
•    С групата  пътува водач -  представител от фирмата;

Цената не включва:
•    Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и др.;
•    Медицинска застраховка – 10 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина,  на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София,  ул. „Стефан Караджа“2  , ЕИК :121076907. Застраховката  вкл. “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, За лица над 70 до 85 години  - 15 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“.;
•    Екскурзия до Памуккале – 55 лева + входна такса при минимум 30 участника;  
•    Полудневна екскурзия  до Ефес, Къщата на Дева Мария, Храма на Артемида,  и гроба на апостол Йоан (входните такси се заплащат допълнително) при минимум 20 туристи - 55 лв.;

Начин на плащане: В брой или по банков път. Внасят се 50% аванс при записване и останалата сума се доплаща до 20 дни преди тръгване ! Когато записването става по промоционална оферта, заплащането става според условията на съответната оферта.
Необходими документи: задграничен паспорт с 6– месечна валидност към датата на отпътуване;
Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или  непътуващия  родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт .
Няма визови, санитарни и медицински изисквания  за маршрута.
Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека.
Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.
При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то  място до 20-то  място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата -партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове : Отпътуването от Шумен,Варна,Разград, Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка  5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

ВАЖНИ УСЛОВИЯ ПРИ ЗАСТРАХОВКА „ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ и  МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ

 Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ АРМЕЕЦ или ЗАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД –по избор на клиента .Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване и медицински разходи ”  и на двете компании , при необходимост от медицинска помощ: , Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130,0897337707 е-mail: operations@coris.bg –при застраховка на ЗАД “ АРМЕЕЦ. Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията на  ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД -Обслужващата асистънс компания по застрахователни полици по застраховка „Пътуване в чужбина“ вече е „Глобал Сървисиз България” АД.- EMERGENCY MEDICAL ASSISTANCE Tel: +359 2 8 197 197 E-mail: assistance@globalservices.bg Mail to Global Sevices Bulgaria: 23 "Sitnyakovo" Blvd, 1505 Sofia, Bulgaria  .Да предаде необходимата информация на български или английски език/номера на застрахователна полица ,три имена ,егн ,срок на действие на застрахователната полица ,местонахождението и подробна информация за събитието . Задължително е спазването на всички указания  дадени от Асистан компанията,включително относно лечебно заведение или лекар към което трябва да се обърните за помощ . В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компаниятаЗастарахованият има право да се откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказана помощ .В случей ,че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние ,в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистан компанията на посочените телефони ,лично или чрез трето лице в срок до 24 часа след събитието е длъжен да уведоми Асистан компанията.Когато Застрахования е заплатил сам направените разходи ,всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал ,в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Република България.

Туроператор „Вени травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на Вени травел или на оторизираните агенти!

 

Цени

Дата Русе, Разград, Шумен, Варна Несебър, Поморие и Бургас
01.03.2017 г. 379 лв. 355 лв.
11.04.2017 г. 379 лв. 355 лв.
03.05.2017 г. 379 лв. 355 лв.


Полезни връзки:
Егейска | Турция |