Антична Гърция: Пелопонес - Митичният Полуостров

Класическа Гърция: Пелопонес - Митичният Полуостров
Маршрут: Русе-Патра (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  01.04.2019 г.


Цена от: 478 лв.

Програма
01.04 - 06.04.2019
10 % отстъпка за ранни записвания до 28.02.2019!
Атина - Коринтският канал - Епидаврос - Нафплион - Микена - Монемвасия - Мистра - Олимпия - Патра

1.Ден: Отпътуване от Варна в 16.00 ч. от Автогара -Варна, от Шумен –до Автогара Шумен в 17,15ч от Русе в 19,30 ч. от Централна ЖП гара, от Велико Търново в 21.00 ч., от Габрово в 22,30 ч.,
2.Ден: от София в 4.30 ч. - Автогара “Сердика”, по маршрут Кулата-Атина. Пристигане в гръцката столица вечерта. Настаняване. Вечерна разходка в стария град Плака площад „Омония“ – един от централните площади, площад „Монастираки“ –мястото, където има най-много антиквариати, магазин за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.
3.Ден: Закуска. Отпътуване за п-в Пелопонес за туристическа програма с местен екскурзовод фотопауза при Коринтския канал, посещение на Епидаврос-известен с най-добре запазения античен театър в цяла Гърция, от 3 в., пр. н. е., където и до ден днешен се провеждат представления. Посещение на Нафплион - древен град и първата столица на Гърция (1829 – 1834 г.) след освобождението от турско робство. Известен е с крепостните си стени, които ограждат града, строени през различни периоди – от класическата епоха до османското владичество. В символ на града се е превърнала крепостта Буртзи, разположена в средата на пристанището. Микена – може би най-известният град в Гърция, царството на Агамемнон, град, който 400 години е доминирал в гръцката история. Отпътуване за Монемвасия. Днес Монемвасия е остров, който е свързан със сушата чрез мост. На острова е запазен средновековен крепостен град, който се състои от две части-горен и долен град, и впечатлява със своята красота и средновековна архитектура. Островът някога е контролирал морските брегове между средновековна Западна Европа и Леванта. Настаняване. Нощувка.
4.Ден:Закуска.Туристическа програма с екскурзовод: пешеходна разходка в стария крепостен долен град на остров Монемвасия. Отпътуване за Мистра - древен гръцки град, който става последната византийска столица през 1453 г., а днес наричан просто ”мъртвия град”. Днес е запазена малка част от някогашния величествен град. Мистра, който всъщност представлява развалините на древен византийски град, е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на манастирите “Св. Димитър” и “Св. Богородица”. Отпътуване за Олимпия, градът свързан с олимпийските игри, датиращи от 8 в. пр. н.е. Настаняване. Нощувка.
5.Ден: Закуска. Туристическа програма с екскурзовод: посещение на древното селище и музеят посветен на древния град Олимпия - храмът на Хера, храмът на Зевс, Нимфиума, статуята на Пеоний, Гимназионът, Палестрата. Отпътуване за Патра. Пешеходна разходка-църквата “Св. Андрей”, пешеходната улица “Трио Наваро”, площад „Псила Алония“, Римският одеон. Свободно време. Настаняване в района на Патра. Нощувка.
6 ден: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София, вечерта Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Русе.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран туристически автобус
• 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Атина
• 1нощувка със закуска в хотел 3 звезди в района на Монемвасия.
• 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Олимпия
• 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в района Патра
• Вечерна пешеходна разходка в Атина
• Фотопауза на Коринтския канал
• Посещение на Епидаврос, Нафлион, Микена и Мистра
• Пешеходни разходки в Патра и на остров Монемвасия
• Посещение на Древна Олимпия с екскурзовод, входната такса се заплаща допълнително
• Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
• медицинска застраховка – 10 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София, ул. „Стефан Караджа“2, ЕИК :121076907. Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“
• За лица над 70 до 85 години - 15 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“
• Входни такси за Епидаврос - 6€, Микена - 8€
• Входни такси за Древна Олимпия - 6€ или комбиниран билет за двата музея - 10€
• Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
• Нощувки за единична стая - 160.00 лв.
• Ползване на двойна седалка – от 1 турист - 245.00 лв
• Доплащане за транспорт от Варна -32,00лв на турист, от Шумен -30,00лв от Силистра -20,00лв

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване.
За лица под 18 годишна възраст - лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копия, акта за раждане оригинал и копие.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начини на плащане: В брой или по банков път, като 50 % от сумата се внася при сключване на договора за организирано пътуване и се доплащане до 20 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията - 45 !!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
От гр. Силистра се отпътува при мининум 20бр пълно-плащащи туристи !!!
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж, откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ хотел “ Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г


Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
01.04.2019 г. 517 лв. 517 лв. 517 лв. 498 лв. 478 лв. 478 лв.