екскурзия остров Корфу-септември

остров Корфу
Маршрут: Русе-Корфу(през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 230 лв.

Програма
21.09 - 25.09.2016

1 ден  .Отпътуване от Варна  в 16.30 ч. от ОМВ –Автогара,  от Шумен в 18.15 ч. от отбивката на 5- ти км, от Русе в 20.00 ч. от паркинга на Централна ЖП гара Русе,  от  Велико Търново в 21.15 ч. от Хотел „Етър“, от Габрово в 22.30 ч. от бензиностанция "ЛУКОЙЛ " до „Дома  на Хумора и Сатирата“,
2 ден  от Стара Загора в  00.30 ч. от бензиностанция ОМV до Автогарата, от Пловдив в 0 1.30 ч. – от хотел „Тримонциум“, от София в 3.30  ч. от Автогара „Сердика“ /бивш Трафик маркет/ по маршрут Кулата  – Игуменица. Тръгването от различните пунктове се осъществява ако има записани  туристи от съответния пункт.
Следобед - трансфер с ферибот  от Игуменица до остров Корфу – най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност.  Пътува се с ферибот  около 1 ч 45 мин.   Пристигане следобед. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
3 ден -остров Корфу
Закуска. Панорамна обиколка на Корфу / срещу доплащане / и  Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаваме за град Корфу /Керкира/- столицата на острова. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие на Парижката улица „Риволи“, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата „Свети Спиридон“,  закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело. Възможност за разходка с корабче – срещу допълнително заплащане.
 “Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо.Вечеря. Нощувка.
4 ден -остров Корфу  - Палеокастрица и Сидари
Закуска. Екскурзия до Палеокастрица/ срещу доплащане /, един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби.Свободно време за раходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око. Продължаваме за Сидари – считано за едно от най - пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта". Свободно време. Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.
 5 ден-–Закуска.  Около 8.30 ч. трансфер от  остров Корфу до Игуменица . Пътуването трае около 1 час и 45 минути. Връщане обратно  по обратния маршрут  през София – Пловдив – Стара Загора – Габрово – Велико Търново – Русе /ако има записани туристи от съответните пунктове/  - Шумен - Варна.

Цената включва:
•    транспорт с лицензиран автобус  2/3*
•    3  нощувки със закуски  в хотел  3 *
•    Водач по време на пътуването

Цената не включва:
•    Пътни ,фериботни такси и билети-25.00 евро на турист .
•    медицинска застраховка – 8 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., валидна за чужбина, За лица от 70 г. до 85 г.  – 12 лв. на човек.
•    Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
•    Застраховка допълнително покритие : за разходите при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука– според тарифите на лицензиран застраховател;
•    Обзорна Екскурзия на Корфу  с включена входна такса за двореца Ахилио – 40 лева/20 евро дете до 12 г. – 20 лева/10 евро
•    Доплащане за вечеря – 12 Евро/на ден
•    Eкскурзия до Сидари  – 20 лева/ 10 евро –мининмум 25, дете до 12 г. – 10 лева/5  евро туриста
•    Разходка с лодка в Палеокастрица -20 лева/  10 евро
•    Корабчето “Калипсо стар” - възрастен -30 лева/ 15 евро; дете до 12 г. – 20 лева/10 евро
•    “Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо.
•    Дете 0 – 7 г.  –   настанено в двойна стая с двама възрастни заплаща -120 лв. ;
•    Доплащане за единична стая: 90 лв.

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията  -  45 !!
Срок за уведомление при недостигнат минимален  брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи:  лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
Начини на плащане: 50 % при сключване на договор за организирано пътуване и доплащане до 3 седмици преди отпътуване.
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 16 – то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста.както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата паркньор ,могат да укажат съдействие в случей на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при незпазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителиите, паспорт или лична карта и акт за раждане.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ ,  хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на Вени травел или на оторизираните агенти!

 

Цени

Дата Варна Шумен Разград Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
21.09.2017 г. 305 лв. 305 лв. 305 лв. 295 лв. 295 лв. 295 лв. 285 лв. 285 лв. 270 лв.