Тасос-Кавала-май,юни,септември

Тасос - Кавала
Маршрут: Русе-Тасос-Кавала(през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 259 лв.

Програма

23.05 - 27.05.2018

1 ДЕН  Тръгване от Русе в  21,00 ч.  от паркинга на Централна ЖП гара, от Велико Търново в 22.30 ч.
от х-л „Етър“, от Габрово - 23.30 ч. от бензиностанция „Лукойл“ до дома на Хумора и сатирата

2 ДЕН  от Стара Загора в  00,30 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив в 01.45 ч. от ОМВ , х-л „Санкт Петербург“,  от София в  03.45 ч. от Автогара  “Сердика“  бивш Трафик Маркет. Отпътуване  за Кавала. Туристическа програма в Кавала/срещу допълнително заплащане,по желание на туриста / – обзорна обиколка на старият град, Имарета, Крепостната стена на града с Водохранилището. Ще се любувате на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен  град - едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично, къщата на Мехмед Али паша и неговият паметник, построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. Ще посетим новата част на града, Старото и Новото  кметство, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имате възможност да опитате вкусният гръцки гирос. След обяд се отправяме към Керамоти, откъдето с ферибот се пътува за о-в Тасос. Пристигане в гр. Лименас – столицата на Тасос. Свободно време. Настанявяне . Вечеря.Нощувка.

3 ДЕН  Закуска. Целодневна автобусна обиколка на о-в Тасос - вечно зеленият остров/срещу допълнително заплащане/, истинско съкровище за Гърция - с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров.  Посещение на манастира “Св.Арахангел Михаил” и кратък престой в селищата Алики /заливът на русалките/ и Панагия. Посещение и разглеждане на главния град Тасос (Лименас) – Античния театър, Агората и др.Празничен обяд в хотела по желание /срещу допълнелно заплащане/. Вечерта: по желание – гръцка вечер – / срещу допълнително заплащане /. Вечеря.Нощувка.

4 ДЕН  Закуска. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН  Закуска. Отпътуване за Филипи. Фото-пауза при древното селище, съхранило останки от древна Елада, Римската империя и раннохристиянския период и мястото, където е покръстена първата европейка Лидия с възможност за посещение на древния амфитеатър, останките от града и музея на Филипи. Отпътуване за България. Пристигане в България през нощта.
 
Цената включва:
•    Транспорт с лицензиран автобус 3*
•    3 нощувки и 3 закуски и 3 вечери в хотел 2/3*
•    Фериботни и пътни  такси,
•    Екскурзоводско обслужване

 Трите вечери се осъществяват в таверна "Ирене" близо до хотела, на брега на морето и включват: салата, порция (1-ва вечер - гръцка мусака, 2-ра вечер - свинска пържола, 3-та вечер - пиле), вода, хляб, десерт (плод или сладко). Всичко друго поръчано извън това меню се заплаща по цени от менюто на заведението.
 
Цената не включва:
•    Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София  ул.“Стефан Караджа“2  ЕИК :121076907 -  8 лева/ турист.
•    Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
•    Застраховка допълнително покритие : Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;
•    Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 12 лв./турист .
•    Входните  такси  за музеите
•    Гръцка вечер -  50.00 лв на човек/около25 евро (фолклорна програма, салата, основно ястие с гарнитура, десерт, вино, вода)
•    Доплащане за единична стая – 65 лв.
•    Панорамна еднодневна обиколка на о-в Тасос -40.00 лв. / 20 евро
•    Обзорна екскурзия на Кавала – туристическа -24.00 лв. / 12 евро
 
Намаления:  
•    Деца до 12 год. с двама възрастни в стая – 10 % отстъпка от основната цена.
 
Начин на плащане:  В брой или по банков път.
Депозит -  50%  при сключване на договора за организирано пътуване и доплащане до 20  дни преди отпътуване.
 
Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека.
 
Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или  липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничния паспорт или личната карта.
 
При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то  място до 20-то  място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
 
Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста.както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .
 
Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г
 
Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на Вени травел или на оторизираните агенти!

Цени

Дата Русе Велико Търново Ст. Загора Пловдив София
23.05.2018 г. 279 лв. 279 лв. 259 лв. 259 лв. 259 лв.