Делфи - Закинтос

Делфи - Закинтос
Маршрут: Русе-Делфи-Закинтос(през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 360 лв.

Програма
24.05 - 28.05.2018

1 ден  Отпътуване  от Русе в 20.00 ч. от Централна ЖП Гара, Паркинг „Митница“, от Велико Търново  в 21.30 ч. от х-л „Етър“, от Габрово в 22,30 ч. от бензиностанция  „Лукойл“ до Дома на Хумора и сатирата, от  Стара Загора  в 00,00 ч.


2 ден   Отпътуване от Пловдив  в 01,15 ч. от паркинг ОМВ,  х-л „Санкт Петербург“, от София в 3.30 ч. от Автогара “Сердика”/бивш Трафик маркет/. Продължаваме по маршрут Кулата - Делфи. Настаняване. Нощувка.


3 ден  Закуска.Ще разгледаме най-големия оракулски комплекс с храм на Аполон, който достига своя разцвет през VI век пр. н.е., а Делфи става главен религиозен център на елините. Неговите останки са приютени в живописната котловина на планината Парнас. От руините, оцелели през времето като театъра, стадиона и мраморния храм-ротонда, окръжен отвсякъде с колони, стъпили върху тристепенна основа, днес съдим за важното религиозно и политическо значение на Делфи. Ще продължим към Антирио, за да минем на полуостров Пелопонес по най-големият окачен мост в света / 2252 метра / , засенчил дори прочутият Голдън Гейт в Сан Франциско. От пристанище Килини с ферибот ще преминем на остров Закинтос. След настаняване в хотела - свободно време за почивка.Нощувка.


4 ден  След закуска,/ панорамна обиколка на Закинтос срещу доплащане / ще се отправим към град Закинтос - столица на острова. Ще започнем с хълма Бохали за кратка фото - пауза на изумителната панорамна гледка към град Закинтос. Ще разгледаме площад „Св. Марк" с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най-почитаните гръцки поети, ще се насладим на прекрасните сгради на площад  „Соломос"- отразяващи типичната атмосфера. Ще имаме възможността да посетим Византийския музей /по желание/, Градската библиотека, Храмът на Дионисий  /патрон на острова/ и Венецианската крепост. Свободно време, за да се насладим на уникалната атмосфера, да направим снимки и да пием фрапе в колоритните кафенета, пръснати из стария град. Връщане в хотела.Нощувка.


5 ден  Закуска. По желание срещу доплащане -отпътуване за селището Агиос Николаос, откъдето с малко корабче ще се докоснем до неповторимата красота на „Сините пещери" и тюркоазенoмайните води на залива Скинари. Отправяме се към залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали. Ще посетим Василикос - шедьовър на природата, рай за всички почитатели на морето. Впечатляващ е Националния морски парк на Закинтос, създаден за да се предпазят застрашените костенурки Caretta Caretta.  Връщане в хотела.Нощувка.
*Забележка: Екскурзията се провежда по възможност и в зависимост от метеорологичните условия.


6 ден  След закуска, отпътуване за България.Сутринта - трансфер с ферибот от о-в Закинтос до Килини. Кратка почивка в град Янина, разположен на живописният десен бряг на езерото Памвотис. Пристигане в София късно вечерта и преминаване  отново през Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе.

Пакетната цена включва:

*транспорт с лицензиран автобус 2/3* ,
*такси за моста Рио - Антирио
*фериботни такси и билети Килини - Закинтос - Килини
*1 нощувка със закуска в Делфи в хотел 4*
*3 нощувки със закуски  в Закинтос - хотел 2*
*всички трансфери по програмата
*екскурзовод/водач от фирмата организатор

Цената не включва:
* панорамна обиколка на Закинтос-10,00 евро
*Посещение на селището Агиос Николаос-20,00 евро
*Екскурзия до Навагио с корабче ( по възможност ) – 50 лева/25 евро при минимум 20 участници
*Входна такса на Делфи - 10 евро
*Гръцка вечер  - 25 – 30 Евро
*медицинска застраховка – 10 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“ 2  ЕИК :121076907
*Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
*Застраховка допълнително покритие :  при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с поне 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител  е необходимо нотариално заверено пълномощно от двамата или  липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт или личната карта.

Начин на плащане : В брой или по банков път.  При записване по стандартните цени – 50 % аванс при записване, останалата сума се доплаща до 3 седмици преди отпътуване.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Настаняването в автобуса е по ред на записване .При желание да си резервирате предни места  можете да сторите това  срещу допълнително заплащане :
От 4-то  място до 8-мо място - 30.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то  място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО: Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :

Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатерата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг хотел “Тримонциум“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на Вени травел или на оторизираните агенти!

 

Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
24.05.2018 г. 410 лв. 400 лв. 400 лв. 380 лв. 360 лв. 360 лв.