Будапеща и Виена

КОЛЕДНИ БАЗАРИ ВЪВ БУДАПЕЩА И ВИЕНА
Маршрут: Русе-Будапеща-Виена (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София)

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 489 лв.

Програма
1-ви ден -14.12.2022
Отпътуване 18.00ч. от Русе /паркинг Централна ЖП гара/, Велико Търново – 18.30 ч. /х-л „Етър“/, Казанлък -21.00 ч. ,Стара Загора -21.45 ч. /ОМВ до Автогара/,
2-ри ден -15.12.2022
София - 00.00 ч. Автогара „Сердика“/бивш Трафик Маркет/. Отпътуване в посока Виена през Сърбия. Късния следобед - пристигане във Виена. Настаняване в хотел 2/3* (периферно разположен). Възможност за посещение на Пратера /срещу допълнително заплащане. Нощувка.
3-ти ден -16.12.2022
Закуска. Разглеждане на Виена – полудневна панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере (отвън), Ринга – двореца Хофбург(отвън), двореца Шьонбрун (с предварителна заявка и заплащане в България). Посещението се организира при минимум 20 участника, пл. „Мария-Терезия“, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус.
Възможност за организирано посещение на двореца Хофбург (Съкровищницата) с включена входна такса и екскурзовод на български език – 25€/човек, при минимум 15 туриста. Свободно време за посещение на Коледни базари . Нощувка.
4-ти ден -17.12.2022
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод - Стария град, Площада на Героите, Статуята на Анонимус, Катедралата. Възможност за разходка с корабче по Дунава /срещу допълнително заплащане. Посещение на емблематичните Рибарски кули. Свободно време на улица „Ваци“и Коледните базари. Нощувка.
5-ти ден -18.12.2022
Закуска. Пътуване обратно към България. Връщане обратно през съответните пунктове – София, Пловдив, Стара Загора,– ако има достатъчно записани туристи от съответните пунктове. Сутринта – в Габрово, Велико Търново и в Русе към 07:00 ч.
Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 2/3*
• 3 нощувки със закуски в хотели 2/3* /
• 1 нощувка в Будапеща и 2 във Виена/
• С групата пътува и представител от Вени Травел
• Екскурзоводско обслужване на български език във Виена и Будапеща
Цената не включва:
• -PCR –тест ,при изискване за влизане в съответната страната ;
• Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
• Организирано посещение на Пратера – 20€ на човек и 15€ за деца до 12 години, при минимум 20 участника (цената включва транспорт, паркинг и такса за виенското колело).
• Посещение на двореца Хофбург (Съкровищницата) с включена входна такса и екскурзовод на български език – 25€/човек и 20€ за деца до 12 години при минимум 15 туриста;
• Посещение на двореца Шьонбрун - 30€ възрастни и 25€ за деца до 12 години с включена входна такса и екскурзовод на български език при минимум 20 участника
• Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език – 15€/човек при минимум 30 туриста;
• Разходка с корабче по р. Дунав в Будапеща – 25€/възрастен и 20 евро за деца до 12,99години при минимум 25 човека
• Доплащане за единична стая – 210лв;
• Доплащане за ползване на двойна седалка в автобуса от един турист – 110лв;
• Разходи от личен характер.
• Медицинска застраховка – 2 лв./турист/на ден. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А ,с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
Начин на плащане: В брой и по банков път. При записване се внася 50% аванс –и доплащане до три седмици преди отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Офертата е валидна при група от минимум 45 туриста!!!
Срок за уведомление за не достигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8 място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

ЗАБЕЛЕЖКА: АГЕНЦИЯТА си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за промяна на цената до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара “Митница“
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

В автобусните екскурзии задължително се спазват епидемичните мерки наложени на територията на Република България .

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.


Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
28.04.2022 г. 489 лв. 489 лв. 489 лв. 479 лв. 479 лв. 479 лв.
02.09.2022 г. 489 лв. 489 лв. 489 лв. 479 лв. 479 лв. 479 лв.
14.12.2022 г. 489 лв. 489 лв. 489 лв. 479 лв. 479 лв. 479 лв.