Истанбул - Очарованието На Ориента

Истанбул - Празник на лалето
Маршрут: Русе-Истанбул (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора)

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  29.03.2018 г., 12.04.2018 г., 28.06.2018 г., 31.08.2018 г.


Цена от: 165 лв.

Програма
29.03 - 01.04.2018 - Празника на лалето
12.04 - 15.04.2018 - Празника на лалето
28.06 - 01.07.2018
31.08 - 02.09.2018
І ден  Отпътуване от Русе, от Централна ЖП гара, Паркинг „Митница“  в 21.00 ч. , от Велико Търново, от хотел „Етър“ в  22.30 ч. , от Габрово, от бензиностанция  „ Лукойл“  до „Дома на хумора и сатирата“в 23.30 ч. Нощен преход. Преминавне през  КПП “ Капитан Андреево“  за  Истанбул.


ІI ден  Пристигане в Истанбул настаняване в хотел 2/3*, намиращ се в един от централните квартали на града и кратка почивка (ако в момента на пристигането в хотела няма свободни стаи настаняването става след 14.00 ч., а багажът се оставя в гардероба на хотела).  Следва - Обзорна обиколка на Истанбул /около 2,5 часа/. Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод на български език и лицензиран туристически автобус. Обиколката включва разглеждане на: Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, преминаване над Босфора в Азиатската част на Истанбул. Кратка почивка /за фото пауза или чаша турско кафе/.
Следва връщане в Европейската част на Истанбул,  преминаване покрай Златния рог и посещение на българската църква „Св. Стефан“  /ако българската църква е в ремонт, се минава само покрай нея с автобуса/.БОНУС: Посещение на Църквата „Първия ден на месеца“. Има хиляди църкви посветени на Св. Богородица в целия свят, но в Истанбул се намира църквата именувана на „Първия ден на месеца“. Църквата се посещава от хиляди хора, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. На първия ден от всеки месец те  си проправят път по една тясна уличка на Истанбул до двор на храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета – всяко по 1 турска лира. Те символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! (продължителност около 1, 5 часа). Връщане с автобуса до хотела. . /БОНОСА ВАЖИ САМО ЗА ДАТИ -30.06-03.07.2016, 29.09 - 02.10.2016./Свободно време. Нощувка.


ІІI ден  Закуска в хотела. Свободно време или екскурзии по желание.  
Вечерта - по желание,  срещу допълнително заплащане -  посещение на Традиционен турски ресторант с програма -  ориенталски танци, традиционен турски фолклор и обичаи, шоу програма, включваща изпълнение на песни на всички езици. Нощувка.


ІV ден  Закуска в хотела. Отпътуване за България. Минаване през Одрин. Кратък престой - около 2 часа /свободна програма/. Пристигане късно вечерта.

Цената включва:
•    Транспорт с лицензиран автобус 3*
•    2 нощувки със закуски в хотел кат. 3*
•    Екскурзоводско обслужване по време на обзорната обиколка от лицензиран местен екскурзовод;

Цената не включва:
•    Обзорна обиколка на Истанбул  /Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, българската църква Св. Стефан/ - 20.00 лв. на човек при 25 записани туриста
•    Доплащане за единична стая – 70 лв. за двете нощувки
•    Медицинска застраховка – 6 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина,  на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София,  ул. „Стефан Караджа“2  , ЕИК :121076907. За лица над 70 до 85 години  -  9 лв. /турист.
•    Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
•    Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране  на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
•    Допълнителни екскурзии: заявяват се при сключване на договора за  пътуване и се заплащат предварително.
•    Църквата „Св. София“– 20 Евро/40.00 лв. на /човек / при минимум  25 туриста продължителност около 2,5 часа/. Цената включва: входни такси за обектите и екскурзоводското обслужване. Църквата „Света София“ или Църква на светата Премъдрост Божия е монументална обществена сграда в Истанбул, превърната днес в музей. Тя е служила дълго време за християнска катедрала, а по-късно за една от главните джамии на Константинопол. “
•    Водохранилището на Юстиниян „Йеребатан“  - 15 Евро/30 лева.  Водохранилището Йеребатан сарнъджъ  или „Цистерна на базиликата“, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Едната глава на Медуза е положена настрани, а другата е положена странично. Поверието разказва, че глави на Медузата са вграждани в сгради с цел тяхната защита, а тъй като, също според легендата, този, който погледне Медузата в очите, се превръща в камък, то главите не са поставени в нормално положение,а обърнати, за да предпазят гледащите ги хора.
•    Султански дворец „Топкапъ“/Съкровищницата/ -20 Евро/ 40.00лв. на човек /при минимум  25 туриста, продължителност около 2,5 часа. Цената включва: входни такси за обектите и екскурзоводското обслужване, транспорт.
Топкапъ сарай „Дворецът на портите топове“ е главният дворец, седалището на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 година. Намира се между Златния рог и Мраморно море в Истанбул и има великолепен изглед към Босфора. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.
•    Панорамна тераса + кино в Мол “Сапфир“ –20 Евро/ 40.00 лв. на човек. Цената включва:транспорт, билети за посещението и придружител. Посещението на новооткритият МОЛ - небостъргач „Сапфир“ включва изкачване до последния етаж на сградата /261м/ с високоскоростен асаньор , от където се разкрива 360 градусова панорамна гледка към  Истанбул, както и запознаване с основните забележителности на града, чрез  4 D филм за историята на града в специалното  кино.  За тези, които не желаят да се изкачат – свободно време за разходка в Мола. /посещава се при минимум  25 записали се туриста/
•    Султански дворец „Долма Бахче сарай” – 20 Евро/40.00 лв. на човек, при група минимум  25 туриста, с включена входна такса и екскурзовод на български език (изисква се предварителна резервация за посещението на двореца).Това е исторически първият дворец в османската столица, изграден в европейски стил. От построяването му през 1853 г. до 1922 г. (с прекъсване от 20 год.) служи за главна резиденция на султана. Тук е живял и починал и Мустафа Кемал Ататюрк, основателя на турската държава, наследила  някога славна (през 16 и 17 век) Османска империя.
•    Разходка с кораб по Босфора + Египетски пазар – 18 Евро/36.00 лв. на човек  /посещава се при минимум  25 туриста/вкл.: транспорт до хотела и обратно, екскурзоводско обслужване по време на обиколката с корабчето, билет за кораба. По време на обиколката можете да се насладите на красивите гледки и сгради познати ни от телевизионните сериали. След  обиколката с корабче  - свободно време за разходка на Египетския пазар, известен с ароматните си подправки.
•    Аквариум “Тюркуазу“  в Мол “Форум“-  42.00 лв. на човек /посещава се при минимум  25 туриста/.  Цената включва : транспорт, билет за Аквариума.Възможност за посещение на сензационния аквариум „Тюркуазу”, представящ на площ от 8000 м2 морски животни от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел дълъг 80м с 270 градусов панорамен покрив за наблюдение.  За тези, които не желаят посещение– свободно време за разходка в Мола.
•    Посещение на Традиционен турски ресторант „Гар мюзик хол“ или „Ташхан“- 60.00 лв.  на човек /независимо от броя на хората /.Цената включва: трансфер от хотела и обратно /ако е необходимо/, вечеря с програма. Менюто включва: салата Асорти, топло предястие, основно ястие, десерт –сезонни плодове, 2 напитки на човек.
•    Вечеря  на кораб в атракционното заведение „Ориент хаус“ на кораб – 40 евро/80 лева. Цената включва: трансфер до кораба и обратно, вечеря с програма, Менюто включва: салата Асорти, топло предястие, основно ястие, десерт –сезонни плодове, 2 напитки на човек.
•    Посещение на „Миниататюрк“ – 40 лева на човек /продължителност около 4 часа/ при минимум 15 туриста. Цената включва:транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване. В музея са представени макети на всички забележителности на територията на Турция като Ефес, Кападокия, Троя, Памуккале
•    Посещение на тунела под Босфора, връзката между Европа и Азия – 8 Евро/16 лева, продължителност около 4 часа, цената включва: билет за метрото и екскурзоводско обслужване
На  29 октомври, по случай  90-годишнината на републиката, Турция сбъдна мечта на 150 г. - пусна жп тунела "Мармарай", който минава под Босфора.  Дългата 13,6 км отсечка ще свърже Азия и Европа, 1,4 км от нея  минава на 60 м под водата. Тунелът ще облекчи междуконтиненталния трафик, натоварен от ежедневното пътуване на милиони хора от единия до другия бряг на Истанбул.
•    Двореца „Бейлербей“ и „Къз Кулеси“  –
Кулата на девицата. Цена: 35 евро/70 лева (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса за двореца Бейлербей и за Кулата на девицата с включена топла напитка (чай или кафе) и лека закуска и екскурзоводско обслужване. Дворецът Бейлербей  е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. Той е разположен на азиатската част на прочутия пролив Босфора .
Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. Архитекти на сградата са братята Балян. Те успяват да придадат на зданието специфичния ориенталски стил. Създаването на замъка е по идея на султан Абдулазиз.  
Кулата на девицата е важна и неразделна част от силуета на Истанбул, съхранила и до днес легендата за дъщерята на римския император.Посещение на Принцови острови
•    Принцови острови Цена: 15 евро/30 лева /посещава се при минимум  25 туриста, продължителност около 4 часа. Цената включва: транспорт, двупосочни фериботни такси.
Това са острови разположени на 19-28 км от Истанбул в югоизточната част на Мраморно море. Фериботи тръгват от Кабаташ и достигат до островите за около 50 минути.Този архипелаг се състои от 4 големи населени острова и 5 по-малки и ненаселени. Фериботът спира само на населените.

Необходими документи за пътуването: задграничен паспорт с 3– месечна валидност към датата на отпътуване; Лица под 18 г. пътуващи без или с 1 родител , трябва да представят на границата пълномощно-оригинал  от липсващия родител/и и копия, паспорт, акт за раждане.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания  

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася депозит – 30 % от пакетната цена  и останалата сума 20 дни преди отпътуване .
 
Офертата е валидна при група от минимум 40 човека.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи  - 7 дни преди датата на отпътуване.

Фирмата си запазва правото на промяна на пакетната цена при драстична промяна цената на горивото, но с не повече от 5% над оферираната цена. Фирмата си запазва правото за разместване посещенията на предложените обекти и при невъзможност за посещение на някои от тях да се заместят с алтернативни такива.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция  „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – ОМВ, Паркинг хотел “ Санкт Петербург“

ВАЖНИ УСЛОВИЯ ПРИ ЗАСТРАХОВКА „ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ и  МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ

 Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ АРМЕЕЦ или ЗАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД –по избор на клиента .Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване и медицински разходи ”  и на двете компании , при необходимост от медицинска помощ: , Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130,0897337707 е-mail: operations@coris.bg –при застраховка на ЗАД “ АРМЕЕЦ. Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията на  ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД -Обслужващата асистънс компания по застрахователни полици по застраховка „Пътуване в чужбина“ вече е „Глобал Сървисиз България” АД.- EMERGENCY MEDICAL ASSISTANCE Tel: +359 2 8 197 197 E-mail: assistance@globalservices.bg Mail to Global Sevices Bulgaria: 23 "Sitnyakovo" Blvd, 1505 Sofia, Bulgaria  .Да предаде необходимата информация на български или английски език/номера на застрахователна полица ,три имена ,егн ,срок на действие на застрахователната полица ,местонахождението и подробна информация за събитието . Задължително е спазването на всички указания  дадени от Асистан компанията,включително относно лечебно заведение или лекар към което трябва да се обърните за помощ . В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компаниятаЗастарахованият има право да се откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказана помощ .В случей ,че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние ,в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистан компанията на посочените телефони ,лично или чрез трето лице в срок до 24 часа след събитието е длъжен да уведоми Асистан компанията.Когато Застрахования е заплатил сам направените разходи ,всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал ,в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Република България.

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на Вени травел или на оторизираните агенти!

 

Цени

Дата Разград Русе Велико Търново Габрово Стара Загора
29.03.2018 г. 187 лв. 187 лв. 177 лв. 177 лв. 165 лв.
12.04.2018 г. 187 лв. 187 лв. 177 лв. 177 лв. 165 лв.
28.06.2018 г. 187 лв. 187 лв. 177 лв. 177 лв. 165 лв.
31.08.2018 г. 187 лв. 187 лв. 177 лв. 177 лв. 165 лв.


Полезни връзки:
Истанбул | Турция |