Света гора-Атонски манастири о-в Амулиани

Халкидики (Мини Почивка) Уранополи - Атон - о-в Амулиани
Продължителност: 5 дни / 3 нощувкиДати:  20.09.2017 г.


Цена от: 339

Програма
20.09 - 24.09.2017

 
1.Ден Отпътуване от гр.Русе в 21.00 ч. /паркинг  Централна ЖП Гара /, от Велико Търново – 22.30 ч. от х-л „Етър“ , от Габрово в 23.00 ч. –Лукойл до „Дома на хумора и сатирата“ , от  Стара Загора в 01.00 ч. – ОМВ  до Автогара Стара Загора.
 
2 ден  Отпътуване от  Пловдив – ОМВ, хотел „Санкт Петербург“ –в 03.00 ч. от София  в 5.30 ч.  – Трафик Маркет отпътуване за Кулата –Ставрос-Трипити - остров Амулиани.Около обяд пристигане  и настаняване в хотела . Свободно време за почивка и плаж/при подходящо време /. Вечеря.Нощувка.
 
3 ден Закуска. Свободно време или по желание круиз до Атонски манастири –срещу допълнително заплащане. Круизът е с начало в 08:30 часа от пристанището в Уранополи, връщането  обратно е  около 14:00 часа. Круизният кораб плава покрай Западното крайбрежие на Света Гора и на разстояние 500 метра (допустимото разстояние) от брега на независимата монашеска република. По време на вълнуващото пътуване пред погледа ни е Света Гора с цялото величие на красивата си природа. Пейзажа варира с малки долини и клисури в гористи планини, разнообразени от голи стръмни скали и редки изгледи към малки, закътани плажове. Планинската природа от една страна и морето от друга страна утвърждават впечатлението за един изолиран, различен и странен свят, избран от отшелниците за тяхна монашеска държава. По програма ще минем покрай  8 големи манастира, както и няколко пристанища, между които и пристанището на българския Зографски манастир. През цялото време на круиза се предоставя информация на български език, както за манастирите, край които минаваме, така и за историята на Света Гора. Свободно време.Вечеря. Нощувка.
 
4 Ден.Закуска.Свободно време или круиз до островите Дреня - МАГАРЕШКИТЕ ОСТРОВИ, както местните ги наричат още . Островите са общо шест на брой и това което ги характеризира са пясъчните плажове и кристално чистите води, които между островите са с цвят тюркоаз, достоен съперник на Карибите. Круизът  започва от североизточната част на острова и следва в посока Запад. По време на круиза ще спрем за 45 минути на остров Амулиани , разположено точно срещу Уранополи (Небесен град) – град на ръкава Атон. Ще продължим към най-големия остров, наречен някога на богинята Артемида заради изградения храм тук. Днес острова се нарича Ελιά ( Маслина) заради изобилието от маслинови дървета. Плажът на острова е организиран и разполага с шезлонги и чадъри, има таверна и бар на плажа. Време за къпане, плаж или чаша фрапе.  Завръщане в Уранополи и хотела следобед. Свободно време.Вечеря.Нощувка.
 
5 Ден.Закуска .Отпътуване за България .
 
Цената включва :
3 нощувки със закуски и 3 вечери /без напитки/ в хотел  4*- Акти Уранополи
транспорт с лицензиран автобус категория 2*/3*
екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя
представител на ВЕНИ ТРАВЕЛ
 
Цената не включва:
      •   гранични и магистрални такси - 10 eвро (задължително доплащане)
Круиз- Атонски  манастири-25.00 ЕВРО /50,00ЛВ/на турист , деца до 11,99 години -30.00лв
Круиз до островите Дреня -15.00 ЕВРО /30.00лв/ на турист ,деца до 11,99 години -20.00лв
Доплащане за единична стая - 110.00 лв.
медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2  ЕИК :121076907. Застраховката   “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, 
За лица над 70 до 85 години  - 12  лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, 
Застраховка допълнително покритие : при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука - според тарифите на лицензиран зстраховател;
 
Намаление: ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ , настанени с 2-ма възрастни в стая – заплащат  70 % от цената за възрастен 
 
Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места  :
От 5-то  място до 8-мо  място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително 
От 9-то  място до 16- то място  - 20.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително 
 
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .
Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията  –  40 човека.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия  родител, паспорт или лична карта и акт за раждане. 
Начин на плащане : В брой или по банков път. Първоначално се заплащат  50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
 
Амулиани е малко и чаровно островче, и все още не много познато у нас. Намира се между втория и третия ръкав на Халкидики, т.е. между Ситония и Атон /по-близо до Атон/, и дълго време е било собственост на Ватопедския манастир, но от 20-те години на миналия век на него живеят целогодишно около 1000 души, а напоследък и туристите са разкрили природния му магнетизъм. 
Най-близкият до София  гръцки остров на Халкидики (само на 350 км.), ще ви впечатли с екзотиката и природния си магнетизъм. Това е място, на което всеки може да намери кътчето от мечтите си – уникална комбинация от златни плажове, лазурно море, пищна зеленина, множество скални образувания, романтични малки пристанища и фантастични рибни таверни. Уединените заливи са предпочитано място за тези, които желаят да релаксират, но също и за любителите на водните спортове. За уюта и комфорта на посетителите несъмнено допринася и традиционното гостоприемство на жителите на острова. 
Но независимо дали изберете златните плажове, културния туризъм или кулинарните изкушения на рибните таверни – вашата ваканция ще е незабравима! 
 
Туроператор „Вени травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г
Цени

Дата Варна Шумен Русе Велико Търново Стара Загора Пловдив София
20.09.2017 г. 395 385 369 369 349 349 339